Androidra is elérhető lesz a The Daily

Androidra is elérhető lesz a The Daily

2011. február 25. 19:40, Péntek
Az első újság az Apple tábla PC-je számára - hirdette Rupert Murdoch, a News Corp. vezetője a The Daily-t még korábban. Nos, úgy tűnik, hogy a vállalat módosítja a korábbi stratégiáját.

Az ok egyszerű: az ausztrál médiaguru mindenképpen profitálni szeretne a Google operációs rendszerének népszerűségéből és ezért felbontaná az Apple-lel korábban kötött exkluzív szerződést. Az All Things Digital információi szerint a The Daily az idei esztendő második negyedévétől megjelenhet az Androidot használó készülékeken is. Az Android előretörésére Murdoch korábban nem igazán számított, hiszen tavaly, a The Daily bemutatásakor még úgy nyilatkozott, hogy a 2010-es és a 2011-es év mindenképpen az iPadé lesz. Ehhez képest már most kénytelen volt módosítani a stratégiáját.


A változtatás érthető, hiszen a Consumer Electronics Show-n és a Mobil Világkongresszuson bemutatott okostelefonok és tábla PC-k többsége a Google operációs rendszerét használja. Mivel az eszközök jelentős részét 2011 második negyedévében dobják piacra, ezért Rupert Murdoch is ekkor jelentetné meg a The Daily Androidot is támogató verzióját. Murdoch újságjának mindenképpen szüksége van a profitra, mivel a kezdeti időszak nem sikerült túl fényesen. A helyzet azonban közel sem egyszerű, hiszen számos olyan tudósítás jelent meg, amelyek szerint a The Daily különböző technikai problémákat, rendszerösszeomlásokat és hosszú akkumulátor-feltöltési időket okozott, éppen ezért az Androidra való optimalizálás komoly kihívás elé állítja majd a mérnököket.

A napilap február elején jelent meg. A száz "iPad-oldalas" The Daily tulajdonosai abban bíznak, hogy a hagyományos újságírás értékei és a a technikai újítások elég előfizetőt és hirdetőt csábítanak majd a laphoz. A friss szám minden reggel a megrendelők iPadjére érkezik, napközben pedig a kiadó frissíti az információkat, igaz, nem olyan gyakran mint egy internetes újság esetében. A projekt elindítása 30 millió dollárba került a News Corp.-nak, a működési költség pedig hetente körülbelül fél millió dollár lesz. A The Daily-előfizetés heti 99 amerikai centbe vagy évi 40 dollárba kerül.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások