Hunted: The Demon's Forge

Hunted: The Demon's Forge

2011. június 18. 21:40, Szombat


Kiadó: Bethesda Softworks
Fejlesztő: inXile Entertainment
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Windows XP, Vista vagy Windows 7, Intel Core 2 Duo 2,0 GHz-es processzor, 2 GB RAM, 512 MB VRAM-mal rendelkező grafikus kártya, 12 GB szabad hely a merevlemezen
Ajánlott: Windows XP, Vista vagy Windows 7, Intel Quad Core i5 processzor, 3 GB RAM, 1024 MB VRAM-mal rendelkező grafikus kártya, 12 GB szabad hely a merevlemezen
Hasonló játékok: Enslaved, Divinity 2
Kategória: akció-szerepjáték

A kaliforniai inXile Entertainment a közhiedelemmel ellentétben korántsem egy friss fejlesztőcsapat, megalakulásuk ugyanis egészen pontosan 2002-re tehető, mikor is Brian Fargo, a valamikori Interplay Productions egyik jelentős dizájnere úgy döntött, hogy jövőjét saját stúdiójának cégére alatt kívánja elképzelni. Döntésének első eredményét 2004-ben tapasztalhattuk meg saját bőrünkön, ekkor jelent meg ugyanis konzolokra - majd egy évvel később PC-re is - a The Bard's Tale című szerepjáték, amelyre bizonyos körökben mind a mai napig könnyes szemekkel emlékeznek vissza.

A csapatra azonban mégsem emlékezünk ilyen meghatottan, ezt követően ugyanis évekig szinte egyetlen komolyabb projekttel sem foglalkoztak - kivéve az időközben törlésre került Heistet -, nevük így összeforrt a letölthető alkotások, valamint a mobiljátékok fogalmával. Néhány hónappal ezelőtt azonban Brian Fargo megunta ezt az áldatlan állapotot és az inXile Entertainment zászlaja alatt bejelentette, hogy egy újabb szerepjátékon fog dolgozni a jövőben, amelyből időközben jelen lett, a Hunted: The Demon's Forge címre keresztelt program pedig immáron kész formában található meg a boltok polcain. Hogy mennyire lett szerepjáték, illetve maradandó darab a címből, azt máris kiderítjük!

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék egy páratlan páros, az elf nőideált megtestesítő E'lara és a gép módjára gyilkoló zsoldos, Caddoc rövidke történetét dolgozza fel. Tény, hogy nem kapunk majd olyannyira összetett cselekményt, mint amilyent egy szerepjátéktól elvárnánk, de ennek ellenére is kellemes, fordulatokkal teli, ám helyenként kissé érthetetlen történet vár ránk. Az alapszituáció szerint hőseink élete romokban hever, múltjukban tragédiák sorát kellett elszenvedniük, így tulajdonképpen a "már minden mindegy" alapon élik mindennapjaikat. Nem maradhat ki a történetből természetesen a forrongó és bajban lévő világ sem, amit nekünk kell helyre tennünk, de fő küldetésünk mégsem ez lesz, hanem egy szellemnő, bizonyos Seraphine megsegítése.

A sztorihoz nagyon hamar csatlakozni fog a Deathstone nevezetű varázstárgy is, azonban, hogy ez pontosan mi lesz, arról nem szeretném lerántani a leplet, hiszen annyira azért nem szerteágazó és elnyújtott a kampány, hogy minden apróságról már most beszámoljunk. Arra viszont mérget vehetünk, hogy izgalmakban és fordulatokban bővelkedik majd a Hunted: The Demon's Forge forgatókönyve, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a maga nemében jelesre vizsgázott ez a momentum. De csak és kizárólag abban az esetben tehetünk ilyen kijelentést, ha feldolgoztuk magunkban, hogy a program sokkal inkább egy hátsónézetes akció, semmint egy vérbeli szerepjáték.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az alkotás tesztelése közben ugyanis folyamatosan olyan érzésem volt, mintha egy fantasy környezetbe ültetett, kooperatív módra kiélezett Gears of War epizóddal játszadoznék. Ezzel a kijelentéssel tulajdonképpen nem is járunk túl messze az igazságtól, a Hunted ugyanis valóban óriási hangsúlyt fektet a látványos akciózásra, a fedezékhasználatra, de azért természetesen komolyabb figyelmet kap benne a szerepjátékos vonal is. Ennek köszönhetően kalandozásaink során hőseinkkel folyamatosan gyűjtögethetünk, a sárkánykönnyektől kezdve az aranyon át a fejlődéshez szükséges kristályokig és varázsitalokig mindent.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások