Need for Speed: The Run

Need for Speed: The Run

2011. július 2. 08:35, Szombat
Komoly múltra tekint vissza a Need for Speed sorozat, melynek neve mára egy ismert márkanév és már számos műfajban kipróbálta magát. Hamarosan pedig egy újabb stílusban próbál szerencsét a játék.

Hiszen míg a Shift a komoly szimuláció, a Hot Pursuit pedig az árkád száguldozás rajongóinak készült, addig a The Run inkább a Driver és GTA kedvelői szívét dobogtatja majd meg. Nem kell megijedni, a fejlesztők szerint gyalogosan csak a játékidő 10 százalékát töltjük majd, de ez akkor is hatalmas újdonságnak számít a franchiseban.



Ráadásul a The Run rendelkezik egy kerettörténettel is, ami eddig csak a bukásnak nevezhető Undercover részben kapott lényegi szerepet. Ám itt is fontos lesz az, hogy mit miért csinálunk. Eddig mindössze annyit tudunk, hogy a főszereplő San Franciscóból New Yorkba kell, hogy eljusson és közel 300 kilométer beutazható területet kapunk.

Mivel a közlekedési szabályokat nem igazán tartjuk be és útközben számos illegális versenybe keveredhetünk, így a rendőrök elől is számos alkalommal menekülnünk kell. Ugyanakkor a maffia is a nyomunkban, akik szinte minden elérhető eszközt bevetnek a mi kiiktatásunkra. Így az egyik bemutatott pályán például helikopterrel is üldöztek minket és folyamatosan kerülgetni kellett a fénycsóváját.



Grafikailag a The Run nagyon szépen fest, a bemutatott pálya pedig olyan volt, mint ha A sötét lovag emlékezetes csapda-jelenetét néztük volna. Ha azonban kilövik alólunk az autót, akkor jön a futás. Ilyenkor a már más játékokban megszokott dolgokat tehetjük karakterünkkel (futás, verekedés, motorháztetőn való átcsúszás) és a végén bepattanhatunk egy másik autóba. Ezt tetszőlegesen választhatjuk ki, szóval nincs semmi megkötés, így alkalmunk nyílik majd rendőrautót is vezetni.

Szintén újdonság lesz, hogy elég interaktív lesz a program. Felbukkannak ugyanis a QTE-elemek is, de ezek nem a megszokott módon lesznek megvalósítva. A bemutatott változatban volt például egy rész, amikor hősünk felborult az autóval. Ilyenkor nem csak úgy kipattanunk, hanem belső nézetre váltva ki kell kapcsolnunk a biztonsági övet majd ki kellett rúgnunk a szélvédőt.

A Need for Speed: The Run egy érdekes próbálkozásnak tűnik, szóval várjuk a november 17-i megjelenést.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások