Egész Európában betiltották a Samsung Galaxy Tab forgalmazását

Egész Európában betiltották a Samsung Galaxy Tab forgalmazását

2011. augusztus 11. 02:11, Csütörtök
Egy német bíróság az amerikai társaságot juttatta a lépéselőnybe a dél-koreai vállalattal szemben. Az ítélet szerint a Samsung gyakorlatilag egész Európában nem forgalmazhatja a Galaxy Tab 10.1 típusú készülékét.

A düsseldorfi bíróság megtiltotta a Samsung számára a március végén bemutatott Galaxy Tab 10.1 forgalmazását. A döntés - Hollandia kivételével - az egész Európai Unió területére kiterjed. Hollandia azért jelent kivételt, mert ott az ügyben egy külön eljárás zajlik. A tiltás egyaránt vonatkozik a dél-koreai anyavállalatra és a Samsung Electronics GmbH-ra.

Az ázsiai konszern illetékesei megdöbbentek az ítéleten, mivel álláspontjuk szerint a bíróság meg sem hallgatta érveiket. Florian Müller szabadalmi szakértő azonban rámutatott, hogy Németországban az első fokú és különösen a gyorsított szabadalmi eljárásokban nem kötelező meghallgatni a másik felet. A Samsungnak terméke új változatával kell előállnia, hogy visszatérhessen a piacra.


Apple iPad és a Samsung Galaxy Tab 10.1

A Samsung azonnal jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen és csalódott, amiért a bíró az Apple érveit fogadta el. A dél-koreai cég közölte, hogy meg fogják védeni szellemi tulajdonjogukat, és "minden szükséges intézkedést meg fogunk tenni azért, hogy innovatív mobil kommunikációs eszközeink az európai és a globális ügyfeleik számára továbbra is elérhetők legyenek."

Az Apple a Galaxy Tab 10.1 bemutatása után alig egy hónappal beperelte a vetélytársát és ötletlopással vádolta meg. Az amerikai cég azt állította, hogy a Samsung androidos okostelefonjai és tábla PC-i egy az egyben az iPhone és az iPad ügyes másolatai. A társaság be is nyújtotta a beadványát egy kaliforniai bírósághoz. A keresetben azt követelte, hogy a Samsung azonnali hatállyal állítsa le az ötletlopásait és fizessen egy közelebbről meg nem nevezett összegű kártérítést.

Az Apple szerint egyértelműen megfigyelhető, hogy a Samsung Androidot futtató okostelefonjai és tábla PC-i rendkívüli módon hasonlítanak saját termékeire, elsősorban az iPhone és az iPad modellekre. Az ügy azonban nem maradt ennyiben, hiszen a Samsung ellenkeresetet nyújtott be. A dél-koreai konszern egyébként nemrég jelezte, hogy leállította táblagépe ausztráliai bevezetését, mert meg akarja várni az Apple-lel folytatott szabadalmi perek végkimenetelét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások