A Samsung nem mutathatta be a legújabb Galaxy Tabot

A Samsung nem mutathatta be a legújabb Galaxy Tabot

2011. szeptember 5. 17:32, Hétfő
Gyakorlatilag csak néhány órán át volt látható a Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) a dél-koreai cég legújabb tábla PC-je. Az Apple bírósági úton elérte, hogy a készüléket ne lehessen bemutatni.

Újabb fejezetéhez érkezett a Samsung és az Apple közötti szabadalomvita: bár a Samsung kiállította az IFA-n a Galaxy Tab 7.7 nevű készüléket, azt később el kellett távolítania a standjáról. Az indoklás szerint erre az Apple beadványa, illetve a düsseldorfi bíróság döntése miatt kényszerült a vállalat. Ezt később a konszern központja megerősítette a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek is.

A társaság arra kérte a düsseldorfi bíróságot, hogy az ügyben csak az IFA után hozzon döntést, azonban ebbe a testület nem ment bele, így az ítélethirdetés után a Samsung minden olyan feliratot és reklámanyagot kénytelen volt eltávolítani, amely a Galaxy Tab 7.7-essel volt kapcsolatos. A Galaxy Tab 7.7 helyét a Galaxy Note nevű okostelefon foglalta el. A lépésre gyakorlatilag a látogatók szeme előtt került sor és meglepően gyorsan, amit a Samsung szóvivője azzal indokolt, hogy tiszteletben tartják a döntést és nem akarták összezavarni a vásárlókat.


Samsung Galaxy Tab 7.7

A Samsung valamit sejthetett, mivel a kiállított tábla PC-t eleve egy olyan matricával látta el, amelynek felirata szerint a termék "Németországban nem árusítható". A céget egyébként nem csak ezzel az újabb helyzettel kellett szembenéznie, hanem azzal is, hogy a kiszállított egymillió Galaxy Tab 7-esből mindössze 20 000 darabot adtak el. Ez egyértelműen csalódást keltő eredmény és egyben óriási veszteség a cég számára.

A Samsung táblagépei augusztus közepén kerültek Európában tiltólistára, később a tilalmat módosították, így azóta Németországban nem árusíthatók. Az Apple most azt akarta elérni, hogy a bíróság a tilalmat terjessze ki az új Galaxy Tab modellekre is és ezt a beadványt a testület elfogadta.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások