Kirúgnák a HP vezetőjét

Kirúgnák a HP vezetőjét

2011. szeptember 21. 19:02, Szerda
Drágulással reagáltak a Hewlett-Packard részvényei a vezérigazgató lehetséges menesztésének hírére.

Kevesebb mint 11 hónapnyi munka után állhat fel vezérigazgatói székéből Leo Apotheker, a Hewlett-Packard Co. jelenlegi főnöke. A társaság igazgatósága azt tervezi ugyanis, hogy lecseréli Apothekert, mégpedig az Ebay Inc. volt vezérigazgatójára, Meg Whitmanre - írja a Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Nem kizárt, hogy Whitman csak interim menedzserként, azaz átmeneti időre tölti majd be ezt a pozíciót a HP-nél.

Apothekernek azt követően köthetnek útilaput a talpára, hogy hivatalba kerülése óta háromszor is csökkenteni kényszerült a társaság forgalmi prognózisát és változtatnia kellett stratégiáján is. Mindeközben a HP-részvények értékük közel felét elveszítették - így nem is csoda, hogy a vezérigazgató-csere esélyére bő 6 százalékos áremelkedéssel reagáltak szerdán a részvények.

Nem kizárt azonban, hogy túl korai a piacok öröme. Whitman azután csatlakozott januárban a HP igazgatóságához, hogy alulmaradt a Kalifornia kormányzói posztjáért vívott küzdelemben. Eddigi vállalatvezetői eredményei azonban vegyesek: ő vitte tőzsdére az Ebayt és úttörőnek számított a kisvállalkozások internetes kereskedelmének beindítása terén, ám nem sikerült megállítania a bevételcsökkenést és túlzottan drágán vásárolta meg a Skype Technologiest a Google-lal és a Yahoo!-val folytatott árháború során.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások