Resident Evil: Operation Raccoon City

Resident Evil: Operation Raccoon City

2011. november 11. 23:46, Péntek
A Resident Evil sorozat már örörte beírta magát a játékvilág történelmébe, hiszen új löketett adott a túlélő horror műfajnak, melyet anno az Alone in the Dark teremtett meg.

Azonban az első két, valóban pazarul sikerült rész után a harmadik epizódnak valamint a rengeteg, néha csak a nevével eladható mellékágnak köszönhetően a sorozat fénye erőteljesen megkopott. Ráadásul a trend is változni látszott és épp ezért a Capcom úgy döntött, hogy ideje új utakra küldeni a szériát. Ennek eredményeképpen született meg a Resident Evil 4, mely bár leginkább az akciórészekre helyezte a hangsúlyt mégis képes volt megújítani az elhasznált nevet.

A siker hatására jött az ötödik, szintén akciódús epizód, mely megjelenése után azonban a rajongók kezdték hiányolni a régi, klasszikus Resident Evil játékban megszokott játékmeneti elemeket. Valamint az sem tetszett nekik, hogy a horror helyett ennyire az akcióra helyeződött a hangsúly. Így a kiadó ismét váltani kényszerült és ennek eredménye lesz az Operation Raccoon City (továbbiakban ORC)alcímet kapott rész.



A játék 1998. szeptemberében játszódik és a második és harmadik rész közötti időszak eseményeit mutatja be egy teljesen új szemszögből. A játékos ugyanis ezúttal a "rosszak" oldalára állhat, hiszen az ORC hősei az Umbrella Corp. elit katonái, akik feladatul kapták, hogy tüntessenek el mindent és mindenkit aki él (vagy már nem ) és mozog.

A fejlesztéssel megbízott Slant Six a SOCOM sorozaton dolgozott, így nem meglepő, hogy az ORC egy csapat alapú taktikai akciójátékot készített. Ez egyben azt is jelenti, hogy a fent vázolt, klasszikus játékmenetet hiányoló rajongók ezúttal is csalódni fognak. Ugyanakkor a váltásnak köszönhetően újabb réteget ismertethetnek meg a fejlesztők a Resident Evil sorozattal.



Katonákhoz híven a játékban rengeteg fegyvert kaphatunk, de kiemelt szerepet kapnak majd a közelharcok is, melyek jobban lettek megoldva, mint az elődökben. A kellően legyengített ellenfeleket pedig egy látványos mozdulatsorral ki is végezhetjük. Feladatunkat egy négy fős csapat egyik tagjaként hajthatjuk végre és a társainkat is mi választhatjuk ki. Egy öt fős csoport várja, hogy ki az a három katona, aki velünk tarthat.

A küldetések végén tapasztalati pontokat kapunk, melyeket tetszőlegesen oszthatunk el a csapattársaink között is, így érdemes lesz általában ugyanazokat az embereket magunkkal vinni. A Resident Evil: Operation Raccoon City a klasszikus rajongóinak újra csalódást fog okozni, de ettől még sikerülhet jól is a játék. Ám abban igazuk van az "ellentábor" tagjainak, hogy ez már nem AZ a Resident Evil.

A játék jövő márciusban jelenik meg - csak konzolokra. A PC-s verzió majd csak valamikor az év közepén várható.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások