The Darkness 2

The Darkness 2

2012. február 18. 19:59, Szombat


Kiadó: 2K Games
Fejlesztő: Digital Extremes
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Windows XP/Vista/7, Intel Core 2 2 GHz/AMD 64 X2 4200+, 1,5 GB RAM, 10 GB szabad lemezterület, 256 MB Nvidia GeForce 8600/ATI Radeon HD 2600
Ajánlott: Windows XP/Vista/7, 2,4 GHz-es, négymagos processzor, 2 GB RAM, 10 GB szabad lemezterület, legalább 512 MB memóriával rendelkező Nvidia GeForce 9800GTX
Hasonló játékok: The Darkness
Kategória: akció

Mivel olyan folytatásról van szó, amelynek első része kizárólag konzolra jelent meg, új játék kezdésekor lehetőségünk van végighallgatni egy gyors összefoglalót az első rész eseményeiből. Ebből számunkra most csak annyi a lényeges, hogy az akkori történések folyamán Jenny, az egyetlen személy, akit Jackie igazából szeretett, meghalt, s ebbe hősünk majdnem beleőrült, de végül talált egy módot arra, hogyan tartsa kordában a benne lakozó démont.

A nyitó jelenetben viszont ismeretlenek rátámadnak hősünkre, miközben családja egyik éttermében szeretne elkölteni egy kellemesnek ígérkező vacsorát, és ő a rajtaütés során olyan súlyosan megsérül, hogy egyetlen esélye a túlélésre, ha ismét szabadon engedi a testében élő démont, a Sötétséget. A cselekmény többnyire a körül a kérdés körül bonyolódik, hogy ki és miért rendezte meg azt a bizonyos támadást. Mivel a játék erősen lineáris, ez leginkább azt jelenti, hogy különböző helyszíneken változó számú rosszfiút teszünk hidegre, hogy mindig egy kicsivel közelebb kerüljünk a megoldáshoz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az akciórészek között a luxuslakosztályunkban múlathatjuk az időt, ahol az éppen ott tartózkodó embereinkkel is beszélgetésekbe elegyedhetünk. Természetesen nem szabad RPG-ket megszégyenítő dialógusokra számítani, de az így összegyűjthető apró információmorzsák kellemesen kiegészítik az összképet. Hasonló funkcióval bírnak a Jennyvel kapcsolatos emlékek és látomások jelenetei is, amelyek szintén rendszeresen megtörik a folyamatos darálást, így nem kell attól tartanunk, hogy az esetleg monotóniába csapna át.

Nem mintha ez a veszély különösebben reális fenyegetés lenne a The Darkness 2 kampánya során, köszönhetően a Sötétség nyújtotta előnyöknek. Jackie összesen három fegyvert tarthat magánál. Két kisebb, egykezes szerszámot, illetve egy komolyabb tűzerővel rendelkező géppuskát vagy sörétest. Amíg a sötétben maradunk, kezünk mellett használhatjuk a Darkness-től kapott két csápot is, amelyek tűhegyes fogakkal rendelkező démonfejekben végződnek. Ezeket használhatjuk közelharcra, ilyenkor kellő közelségből egy-két csapással feldarabolhatunk szinte bárkit, de használhatjuk a környezetünkben fellelhető tárgyakat is. Így például különböző járművek ajtóiból tökéletes mobil fedezéket gyárthatunk, de minden előforduló, mozdítható tárgy eldobható, ezáltal tulajdonképpen minden, amit csak látunk, kvázi egyszer használatos fegyvernek minősül.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A csápok harmadik lényeges funkciója, hogy képesek vagyunk velük a legyengült, megbénított ellenfeleinket kivégezni. Ezek a nem kicsit brutális megmozdulások négy nagy csoportba különíthetőek. Az első csoportba tartozókkal életerőnket tölthetjük fel, a második csoporttal extra lőszerhez juthatunk, a harmadik csoport képességeink újratöltődését gyorsítja, míg a negyedik csoport mozdulatai után démoni pajzsot kapunk, ami meghatározott mennyiségű sebzést képes felfogni, de mielőtt kimerülne, ezt is eldobhatjuk, tehát fegyverként is felhasználható.

Ezek mellett két igazán hasznos képességünk lesz még a játék folyamán, a Swarm és a Gun Channeling. Az elsővel megbéníthatjuk a közelben tartózkodó ellenfeleket, míg a másodikkal tűzerőnket növelhetjük meg drasztikusan egy rövid időre, ami alatt fegyvereink nem fogyasztanak lőszert sem. És ha ez mind még nem lenne elegendő a boldogságunkhoz, segítségünkre lesz a Darkling is, aki egy igen sajátos személyiséggel bíró kis huligán, aki gyakorlatilag csak a káosznak él, és egyben ő a játék legnagyobb humorforrása is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások