Elavult a fényképezőgépek alakja?

Elavult a fényképezőgépek alakja?

2012. február 27. 00:33, Hétfő
Egy újabb dizájner gondolja úgy, hogy ideje lenne továbbgondolni a fényképezőgépek formáját. Alapjaiban változtatta meg, egyszerűsítette le a felépítést.

Jean-michel Bonnemoy terve messze áll a hagyományos fényképezőgépek külalakjától, mivel vélekedése szerint azokat a filmtekercs tárolásához és továbbításához szükséges műszaki sajátosságok határozták meg, amin ideje túllépni. A D-Can nevű koncepciótermék kinézete inkább egy katonai látcsőre emlékeztet, tehát a Lytro céghez hasonlóan úgy gondolja, hogy a jobb ergonómia érdekében érdemes lenne henger alakú formával próbálkozni - arra valószínűleg nem gondolt, hogy ezt a formát nehéz berakni a zsebünkbe.




Elképzelt terméke természetesen hatalmas nagyításra képes, melyet képstabilizáló rendszer támogatna meg. A vaku az optika védőkupakján van elhelyezve, nem mellékesen így lehetetlen elveszíteni. Az élőképes LCD-t leghátulra helyezné, a kezelőszerveket az oldalára. A fényérzékenység 100 és 6400 közötti, továbbá kidolgozta a sztereo mikrofon és a külső áramellátás módját is. Persze kérdéses, hogy ebből a konpecióból lesz-e egyáltalán valaha valóság.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások