Akadályozza a jogvédett fotók megosztását a Flickr

Akadályozza a jogvédett fotók megosztását a Flickr

2012. február 28. 15:01, Kedd
A Yahoo érdekeltségébe tartozó fényképmegosztó is csatlakozik a Pinterest kezdeményezéséhez, és beépíti rendszerébe azt a kódsort, amely a szerzői jog által védett fotók engedély nélküli megosztását akadályozza.

Az egyik leggyorsabban növekvő közösségi oldal, a Pinterest a közelmúltban tett közzé egy speciális kódsort, amelyet fejlesztői az engedély nélküli tartalommegosztás akadályozása érdekében dolgoztak ki. A virtuális parafatáblaként működő weblap felhasználói saját profiljukba tölthetnek fel, illetve linkelhetnek be érdeklődési körükbe tartozó képeket. A jelentős forgalomnövekedés azonban a szerzői jog által védett fájlok nagyszámú engedély nélküli megosztását is eredményezi.


A Pinterest kódját azon jogtulajdonosok tudják saját weblapjukba beilleszteni, akik nem kívánják, hogy képeiket a weblap használói saját falukra is "feltűzzék". A kódnak köszönhetően, ha egy Pinterest felhasználó engedély nélkül kíván megosztani valamely tartalmat, a weblap jelezni fogja neki, hogy a szerzői jog jogosultjai a megosztási opciót letiltották.

A Pinterest kalózkodás elleni kódját a Yahoo cégcsoportjába tartozó Flickr is használni fogja. A fotómegosztó a kód segítségével azon felhasználóinak kíván a döntéssel védelmet biztosítani, akik fotóikat nem publikus rendszerben töltötték fel, illetve, akik a megosztási opciókat letiltották. A jövőben így közvetlenül csak azok a Flickr-re feltöltött képek lesznek megoszthatók a Pinterest tábláin, amely publikus fotókként lettek megosztva, illetve, ahol a megosztást a feltöltő engedélyezte.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások