A John Cartert a pozitív vélemények sem támaszthatják fel

A John Cartert a pozitív vélemények sem támaszthatják fel

2012. március 18. 22:10, Vasárnap
Hiába a pozitívabb véleményekre alapozott kampány, Amerikában a John Cartert nem sikerült feltámasztania a Disney-nek, a nézők továbbra sem érdeklődnek a film iránt.

A Disney múlt héten mutatta be a John Carter című scifijét, mely elkészítése 250 millió dollárba került, viszont csak alig 30 millió dollárt jövedelmezett első amerikai hétvégéjén. A film kritikái pedig nem voltak túl rosszak, nem sugalltak bukást, s a közönség is viszonylag pozitívan reagált a filmre, éppen ezért a stúdió abban reménykedett, hogy esetleg a szóbeszéd hatására többen felfigyelnek a filmre, mely esetleg egy alacsonyabb, 30% körüli csökkenéssel jó második hétvégét zárhatott volna.

Azonban hiába a jó vélemények, úgy tűnik, hogy a John Carter megfőtt, Amerikában már nem fog beindulni, amit jelez az is, hogy pénteken mindössze 3,9 millió dollár bevételt hozott, ami nagyjából 13 milliós hétvégét, 60%-os esést jelez előre. Ez azt jelentené, hogy a scifi első tíz napja után 53 millió dollárnál tartana hazájában, márpedig ez mindössze 80-85 milliós végeredményt jelez előre, a 100 millió elérhetetlennek tűnne.

A nemzetközi bevételek 42%-ot estek, újabb 41 millió dollárral már 126 milliónál tart a film Amerikán kívül.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások