Mekkora kárt okozhat a Mists of Pandaria?

Mekkora kárt okozhat a Mists of Pandaria?

2012. április 14. 19:51, Szombat
A World of WarCraft fogalommá vált a játékvilágban. A jelen pillanatban legsikeresebb MMO-ként ismert alkotást az a Blizzard készítette, akinek már addig is számos sikersorozat fűződött a nevéhez.

A csúcson a játék 12 milliós előfizetői táborral rendelkezett, ami elképesztően nagy eredmény - és természetesen állandó bevételi forrás is egyben. Az alap játékhoz később megjelent kiegészítők (The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm) mind kirobbanó sikert arattak és ezek hatására érte el a csapat a 12 milliós tábort. Ám a legújabb csomag, a Mists of Pandaria bejelentése után drasztikusan csökkent a felhasználók száma és az ActiVision februári kimutatása szerint már "csak" 10,2 milliónál járnak.

A WoW Kung Fu Pandaként is csúfolt DLC-vel számos külföldi lap is foglalkozott már és kifejezetten a negatív hatásokra voltak kíváncsiak. Ezen adatokból pedig egyértelműen kiderül, hogy a játékosok negatívan fogadták (pontosabban: kis lelkesedéssel) az új csomagot.



A csapat természetesen mindenhol próbálja reklámozni alkotását és megnyugtatni a rajongókat, de ez eddig nem járt túl nagy sikerrel. Azt azért el kell ismerni, hogy egy orkok és emberek között zajló háborúban furcsán festenek majd a pandák. Ugyanakkor azt sem szabad kihagyni a számításból, hogy eddig minden egyes Blizzard játék sikeres lett, még a korai műveik is.

Megbukhat a Pandaria?
Nem érdekel (42%)
Igen (35%)
Nem (23%)
Összesen 1032 válaszadó.
A fejlesztők mindenesetre már megígérték, hogy a korábbi tervekkel ellentétben még sem a Panda-kaland lesz az utolsó World of WarCraft kiegészítő és rögtön kettőn is dolgoznak. Azok pedig, akik ara számítanak, hogy a Mists of Pandaria esetleges bukása majd megrengeti a World of WarCraft trónját, valószínű tévednek.

Legrosszabb esetben újabb 2 millióval csökken a tábor, de még akkor is piacvezetőnek számítanak, a későbbi kiegészítőkkel pedig ismét visszaszerezhetik őket is. És akkor ne hagyjuk ki a számításból a Titan munkacímen futó MMO-t sem, mellyel valószínű újra megrengetik a játékvilágot.

A Mists of Pandaria béta-tesztelése már javában zajlik és hamarosan még több játékost vonnak be Pandaria világába, de hivatalos megjelenés még nincs kitűzve.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások