WLAN-hotspotok lesznek New Yorkban a telefonfülkékből

WLAN-hotspotok lesznek New Yorkban a telefonfülkékből

2012. július 17. 13:04, Kedd
A tengerentúli metropolisz öt városrészét (Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens, Staten Island) érinti az a projekt, amit nemrég indított el az illetékes helyi IT- és távközlési hivatal (DoITT).

A program keretében telefonfülkéket alakítanak át WLAN-hotspottá és ezek ingyenes vezeték nélküli internethozzáférést biztosítanak a helyi lakosoknak, illetve a turistáknak. Az internetezéshez nem szükséges bejelentkezni, ugyanakkor el kell fogadni a felhasználási feltételeket. A projektben New York város mellett részt vesz a Van Wagner és a Titan is. A felhasználók ennek ellenére nem találkoznak majd hirdetésekkel és a személyes adataik összegyűjtésétől sem kell tartaniuk.


Jelenleg már tíz hotspot-telefonfülke működik három városrészben (Manhattan, Brooklyn és Queens) és a következő hónapokban a projektet kiterjesztik Bronxra és Staten Islandre is. Ugyanakkor azt a DoITT nem árulta el, hogy összesen hány telefonfülkét alakítanak át, csak azt lehet tudni, hogy a WLAN-hozzáférések a hotspotok 30-60 méteres körzetében működnek. A DoITT működteti a New York-i nyilvános telefonfülkéket, Manhattanben 5766, Queens területén 2530, Brooklynban 2386, Bronxban 1553, míg Staten Island területén 125 nyilvános telefonfülke található.

Ausztriában már 2004 decemberében telefonfülkés internetprogramot indított a Telekom Austria, majd egy évvel később Németországban is átadták az első internetes telefonfülkét. A British Telecom ugyanakkor 2006 januárjában törölte hasonló projektjét, mert nem igazán mutatkozott érdeklődés az emberek részéről a közterületekre kihelyezett internetképes telefonfülkék használata iránt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások