A RIM licencelhetővé tenné a BlackBerry 10 platformot

A RIM licencelhetővé tenné a BlackBerry 10 platformot

2012. augusztus 5. 06:34, Vasárnap
A Research In Motion nagyon rossz helyzetben van, ezért hatványozottan fontos a cég számára, hogy a BlackBerry 10 sikeres termék legyen.

A RIM vezetői az elmúlt hónapokban folyamatosan azon tanakodnak, hogy miként menthetik meg a céget. Az egyik lehetséges megoldásra a The Telegraph brit újságnak nyilatkozó Thorsten Heins vezérigazgató világított rá. Felmerült, hogy az új platformot megpróbálják értékesíteni azáltal, hogy licencelhetővé teszik. Bármennyire is nehéz helyzetben van jelenleg a társaság, az új operációs rendszer nagyon is vonzó lehet a piac egyes szereplőinek.

A cégvezető kiemelte: a RIM nincs abban a helyzetben, hogy olyan óriáscégekkel harcoljon, myelek évente akár 60 új modellt is piacra dobnak. Ahhoz, hogy a BlackBerry 10-re épülő készülékeket kiszállíthassák mindenekelőtt olyan partner(eke)t kell találniuk, aki a korábban tervezettnél alacsonyabb költségekkel tudja piacra dobni a termékeket. A Research In Motion kifejlesztheti a leendő készülékek referenciadizájnját, míg más gyártók megépíthetik a kompatibilis eszközöket. Heins ugyanakkor hozzátette, hogy még nagyon korai bármilyen részletről beszélni és jelenleg is számos lehetőséget tanulmányoznak. Egyúttal vizsgálják azt is, hogy mit nyerhetnek, illetve veszíthetnek egy ilyen üzleti modell alkalmazásával.

A RIM helyzete egyre csak romlik. A cég áprilisban bejelentette, hogy kivonul a fogyasztói szegmensből, ezután leépítésekről olvashattunk, majd kiderült, hogy a társaság eladhatja a telefongyártást. Legutóbb pedig elhalasztották a BlackBerry 10 okostelefon bemutatóját, pedig a készülékhez Thorsten Heins sok reményt fűzött és azt mondta: lekörözheti az iPhone-t. A lehetőségek között szerepel még együttműködési megállapodás kötése egy kanadai vagy nemzetközi bankkal, továbbá szoftverek licencelése vagy egy stratégiai befektető bevonása.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások