Dupla felirattal fognak mozifilmet vetíteni

Dupla felirattal fognak mozifilmet vetíteni

2012. szeptember 28. 16:20, Péntek
Fejlődnek a magyar mozik? Nemrég arról adhattunk hírt, hogy egy mozi csecsemőbarát előadásokat fog tartani fiatal szülőknek, most pedig egy újabb érdekes próbálkozásról számolhatunk be, ami a külföldieket célozza meg.

Hétvégétől kezdve a budapesti Cirko-Gejzír moziban minden megjelenő filmet dupla felirattal fognak vetíteni. Ez azt jelenti, hogy a magyar felirat alatt angol is helyet fog kapni a kópián, illetve a vásznon, megcélozva ezzel a Budapesten élő, angolul beszélő közönséget. Az újítás valószínűleg csak a Cirko Film által forgalmazott alkotásokat fogja érinteni, melyek közül a közeljövőben olyanok kerülnek bemutatásra, mint a Hotel Mekong, a Berberian Sound Studio, a Barbara, a Pardon vagy a Cannes-t is letaroló Szerelem - tehát zömében nem angol nyelvű filmek.


A fenti előzetes a forgalmazó e heti premierjéhez, a Berberian Sound Studióhoz készült, mely igazi különlegesség, olyan film, amit az ember magától nem nézne meg moziban, hiszen nem hollywoodi, azonban ajánlásra talán beadja a derekát. Nos, mi ajánljuk. Rendezője az a Peter Strickland, akinek első filmje a Varga Katalin balladája. Ezen alkotása 1976-ban játszódik Olaszországban, a legolcsóbb horrorfilmes hangstúdióban, ahol egy hangmérnök hasonlóságot vél felfedezni a hangfelvétel vérfagyasztó zajai és a saját élete között.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások