Éjjellátóval vadásznak kalózokra a magyar mozikban

Éjjellátóval vadásznak kalózokra a magyar mozikban

2012. november 15. 15:04, Csütörtök
Egyes mozikban már éjjellátó berendezésekkel figyelik a biztonsági emberek a nézőteret, hogy kiszűrhessék azokat, akik felvételt készítenek az éppen vetített filmekről.

Az InfoRádió értesülései szerint éjjellátó berendezésekkel figyelik a Cinema City mozikban az új James Bond-film, a Skyfall nézőit. A húsz magyarországi filmszínházat működtető I. T. Magyar Cinema Kft. marketing és pr-igazgatója, Buda Andrea szerint erre azért van erre szükség, hogy megelőzzék a sikerfilmek rögzítését. Ezen értesülést annyiban mi is meg tudjuk erősíteni, hogy a 007 - Skyfall Cinema City Westendben rendezett sajtóvetítésén is felhívták az újságírók figyelmét arra, hogy biztonsági őrök éjjellátóval pásztázzák a nézőteret.

Az óvintézkedésre Buda elmondása szerint csak bizonyos filmek esetén kerül sor, de hozzátette, hogy arra is nagyon ügyelnek, hogy az ellenőrzések semmilyen módon ne zavarják a kikapcsolódásra vágyó közönséget - ezt ismét csak megerősíteni tudjuk. Olykor egyébként az efféle ellenőrzés a külföldi stúdiók határozott kérésére történik a vadászok által éjjelente használt távcsövek segítségével. Eddig mindössze egy kalóz "bukott le", de később kiderült, hogy nem illegális cselekményt valósított meg, csupán enyhén ittasan "helytelenkedett" a moziban.

Persze mindez valószínűleg csak sok hűhó a semmiért, hiszen Magyarországra nem túlságosan jellemző, hogy videófelvételek kerülnének ki a premierfilmekről, a 007 - Skyfallból is bőven található letölthető verzió a neten, más forrásokból. Aki pedig a film hangját akarja rögzíteni, s azt nyilvános előadás közben teszi, nem feltétlenül lenne lebuktatható éjjellátókkal.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások