Jövőre jön az Amazon okostelefonja

Jövőre jön az Amazon okostelefonja

2012. december 19. 22:30, Szerda
Az eredeti hírekkel ellentétben nem az év végén, hanem valamikor a jövő év közepén jelenik meg az Amazon saját okostelefonja, amely kedvezményes áron, a Kindle platformra támaszkodva érkezik.

Júliusban jelentek meg az első találgatások az e-boltjáról ismertté vált cég egy esetleges saját okostelefonjáról, amelyről akkor nem sokat tudhattunk meg. Azóta bemutatkoztak az új Kinde Fire és Fire HD táblák, a szakértők szerint pedig teljesen logikus lépés a család egy mobillal történő kiegészítése. Erre azonban nem idén, hanem valamikor jövőre kerül majd sor.

Az ünnepi szezonban ugyanis már biztosan nem jelenik meg a cég megoldása, ezt iparági források szerint 2013 közepére halasztották, hogy a debütálás nagyjából egybeessen az E3 találkozóval. Egyesek tudni vélik, hogy az okostelefon Kindle Air névre hallgat majd, ám a további részletet még mindig nem ismerjük, így ezeket most még felesleges találgatni. A jelek szerint a Foxconn kapta meg a megrendelést, mégpedig az első körben 5 millió készülékre, amely soknak tűnik, bár a cég meglévő platformja kellő alapot adhat egy sikeres rajthoz.

Kétségtelen, hogy az Amazonnak nehéz dolga lesz, hiszen az okostelefonok szegmensében olyan erős vetélytársakkal kell majd megküzdeniük, mint a Google és az Apple, nem beszélve a most kapaszkodó Microsoftról. A megjelenés elhalasztásával ráadásul ezek a riválisok további előnyre tehetnek szert az ünnepek alatt, a várhatóan erős forgalom ugyanis újabb lökést adhat a piacnak. Mégis, a Kindle Fire táblákra, valamint a Kindle e-olvasókra támaszkodva, a termékcsalád kellően erős maradhat, a megjelenésre pedig az okostelefonok területén is megfelelő szoftveres kínálatot biztosíthatnak majd.

Itt természetesen elsősorban a márkanevek, nem pedig a mobil platformok versenyéről van szó, hiszen nem túl valószínű, hogy a cég egyedi szoftvert mellékelne telefonjához - az elkövetkező hónapokban remélhetőleg befutnak az első hivatalos hírek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások