Hajlékony kijelzőket mutat be a Samsung

Hajlékony kijelzőket mutat be a Samsung

2012. december 26. 10:49, Szerda
A gyártó a hírek szerint készen áll a legújabb fejlesztések bemutatójára, amely már januárban, a CES alatt sor kerülhet. Okostelefonokba és televíziókba szánják a kijelzőket, valószínűleg 2013-as megjelenéssel.

November közepén még arról számoltunk be, hogy a dél-koreai cég készül a fent említett bemutatóra, és már akkor napvilágot látott a 2013-ról szóló híresztelés. Rögtön hozzátettük azonban, hogy az első prototípust már 2005 folyamán megismerhettük, tavaly pedig azzal kecsegtettek, hogy végre a piacon is megjelenhetnek az első ilyen készülékek. Ez végül nem következett be, a jövő évben azonban végre pótolhatják a mulasztást.

A Cnet ugyanis úgy értesült a Samsung Display illetékeseitől, hogy a januárban esedékes CES alatt egyszerre két prototípust is bemutatnak, ezek pedig hajlékony AMOLED kijelzők lesznek. Az első példány okostelefonokban találhat majd otthonra, ráadásul az 5,5 hüvelykes méret, valamint a HD felbontás (1280 x 720 pixel) és a 267 ppi-s pixelsűrűség rögtön feljogosítja a csúcskategóriában történő megjelenésre. A másik példány 55 hüvelykes lesz, ebből pedig rögtön kitalálható, hogy elsősorban televíziókba szánják.

A Samsung háza táján az év folyamán már felbukkantak bizonyos pletykák hasonló fejlesztések várható megjelenéséről, sőt még egy kép is kikerült a világhálóra, amely egy érdekes vonalvezetésű eszközt ábrázolt. A debütálás azóta is várat magára, a cég azonban bizakodó, és úgy tűnik, hogy végre valóban kiforrottnak gondolják a technológiát. Ez a Sony és az LG esetében nem mondható el, bár azt nyilván nem látjuk világosan, hogy pontosan hol tartanak a fejlesztési munkálatokkal.

A hajlékony kijelzők megjelenése és elterjedése nyilván egyszerre több területen hozna komoly megújulást, itt az okostelefonok és a tévék mellett a háztartásokban és a gépjárművekben használt eszközök is szóba jöhetnek - a most bemutatandó prototípus azonban csak a kijelzőből áll majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások