Bemutatkozott a Tegra 4

Bemutatkozott a Tegra 4

2013. január 8. 23:04, Kedd
Az nVidia hivatalos bemutatón rántotta le a leplet saját negyedik generációs mobil processzoráról, amelynél a nagyobb sebességére, illetve a gyors képalkotásra helyezték a hangsúlyt.

Karácsony előtt néhány nappal mi is beszámoltunk a kiszivárgott hírről, amelyben az új Tegra 4 fontosabb részleteit boncolgatták a jól értesültek, ezek pedig mind valódinak, helyesnek bizonyultak. A cég egy újabb 4+1 magos fejlesztést mutatott be, amely azonban a korábbinál egyértelműen nagyobb teljesítményt nyújt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A rendezvényen a cég bemutatta saját konzolját, valamint felhő-platformját, amelynek révén a játékok is központi szervereken futnának, hogy saját készülékünkön csak a végeredményt kapjuk meg. Itt azonban a mobil chipre koncentrálunk, ez pedig legalább olyan nagy visszhangot fog kiváltani a partnerek és riválisok részéről, mint az előbbi kettő projekt. A Tegra 4 az első négymagos Cortex-A15 chip, ez elődjéhez hasonlóan egy ötödik egységet tartogat az alacsony fogyasztást kívánó pillanatokra, ám nemcsak ezzel, hanem az új GeForce grafikus vezérlő és annak 72 feldolgozóegysége révén is nagyobb teljesítményt kínál.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A HDR (high dynamic range) fotózás szintén gyorsul, itt az nVidia Computational Photography Engine révén két kép készül, ezek kombinálásával kapjuk meg a HDR fotót, amely mindössze 0,2 másodperc alatt elkészül. A videók esetében szintén elérhető a megoldás, bár a bemutatón egyértelműen az általános sebességre helyezték a hangsúlyt, egy ikermagos Cortex-A15 chippel felszerelt Nexus 10 táblával versenyeztetve az új megoldást. A Tegra 4 egyértelműen gyorsabbnak bizonyult, itt egyedül az integrált LTE modem hiányzik, amelyet egyelőre egy külső példány helyettesít, ez pedig némileg növeli a fogyasztást.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A rendezvényen egy Windows táblát is látni lehetett, azonban az előadó szerint azon androidos app futott - az ellentmondás ellenére számíthatunk arra, hogy Windows RT alatt is fut majd a Tegra 4.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások