Acer: túl bonyolult a Windows 8

Acer: túl bonyolult a Windows 8

2013. január 28. 09:52, Hétfő
Jim Wong, az Acer elnöke élesen bírálta a Microsoft új operációs rendszerét, mondván az nagyon bonyolult és a használata ezért túl sok magyarázatot igényel.

"Úgy hiszem, hogy a Windows 8 túl bonyolult. Az emberek egész egyszerűen nem értik a rendszert, így ebben segítenünk kell nekik" - jelentette ki a menedzser. Wong közlése szerint Nyugat-Európa és Ausztrália után Európa más országaiban, Kínában és Szingapúrban is úgynevezett tapasztalati központokat akarnak létrehozni azért, hogy elmagyarázhassák a felhasználóknak, miként működik az új operációs rendszer. (Korábban Julie Larson-Green, a Microsoft szoftver- és hardverfejlesztésekért felelős vezetője is elismerte, hogy akár hosszabb időt is igénybe vehet, mire a felhasználók megszokják az operációs rendszert.)

Az Acer elnöke megjegyezte: a Windows 8 az egyik oka a laptoppiacon tapasztalható kiábrándító eladási adatoknak. A tavaly októberi piacra dobás után tovább szűkült a számítógép-piac, ugyan sokkal kevésbé, mint a korábbi hónapokban, de a növekedéssel kapcsolatos remény nem teljesült. A vállalat piaci részesedése ennek ellenére nőtt, mert sikerült stagnáló eladásokat produkálni.


Acer Iconia W510

Wong aggodalmát fejezte ki a Google, a Samsung és az Apple közötti szabadalomháború miatt is, mert az visszavetheti az ágazat innovációs erejét. "A szabadalmi jogot túlzottan a vetélytársak elleni fegyverként használják, ez rendkívül sok pénzbe kerül és akadályozza a szabad piaci versenyt. Mindez elsősorban a kisebb cégek számára veszélyes, mert nekik nincs pénzük arra, hogy harcolhassanak és ez a küzdelem elijesztheti őket az innovációtól" - hangsúlyozta Jim Wong.

A menedzser tavaly júniusban még nagy reményeket fűzött a Windows 8-hoz és úgy gondolta, hogy a szoftver alapvetően megváltoztatja majd a számítástechnikát. Az Acer számára rendkívül fontos, hogy a Windows 8 sikeres legyen, mert azt reméli, hogy visszaszerezheti a korábbi pozícióját a PC-piacon. A társaság még azt is vállalta, hogy visszatéríti a Windows 8 upgrade költségét, ez a lehetőség január 31-ig hazánkban is él. Ugyanakkor a cég tavaly novemberben jegelte a Windows RT-s táblaterveit, az első ilyen készüléket így csak az idei esztendő második negyedévében dobhatják piacra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások