Új kezelőfelületet kaphat az iOS és a Mac OS

Új kezelőfelületet kaphat az iOS és a Mac OS

2013. február 6. 08:56, Szerda
Amerikai lapértesülés szerint hamarosan generáljavításon eshetnek át az Apple által fejlesztett operációs rendszerek és akár egy új kezelőfelület is bemutatkozhat.

Az információt a Wired szivárogtatta ki, arra hivatkozva, hogy a cégnél eljött a John Ive korszak. Brian Blau, a Gartner elemzője úgy vélte: azáltal, hogy az Apple készülékeinek főtervezője lett a Human Interface nevű részleg vezetője, a felhasználók hamarosan új dolgokkal találkozhatnak majd. Az időpont abból a szempontból is megfelelő lenne, hogy a társaság az elmúlt években a kezelőfelületeit csak kis, illetve közepes méretű javításokkal és frissítésekkel látta el.


Közeledni fog egymáshoz az asztali és az okostelefonos operációs rendszer

A jelenlegi állásajánlatok szintén az új kezelőfelület(ek) fejlesztésére utalnak. A hirdetésekben olyan fejlesztőket keres a cég, akik új lendületet adhatnak a kezelőfelületek fejlesztésének. Emellett a Siri fejlesztéséhez is olyan szakembereket akarnak felvenni, akik új karakterrel látják el a digitális asszisztenst.

A teljesen új kezelőfelületek kifejlesztése ugyanakkor nagyon nehéz és hosszadalmas munka, ráadásul csak lépésenként lehet megvalósítani. Blau ezért sokkal valószínűbbnek tartja új funkciók megjelenését, amelyek nagyobb rugalmasságot és jobb teljesítményt biztosítanának, továbbá felhasználóbarátabbá tennék az operációs rendszereket. A projekt során Craig Federighi, az iOS és az OS X részleg vezetője a műszaki megvalósításért felelhet, míg a dizájnnal kapcsolatos minden fejlesztést John Ive vezethet majd. Amennyiben a projekt megvalósul, úgy mindez azt is jelentheti, hogy az iOS és a Mac OS a jövőben még közelebb kerülhet egymáshoz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások