Nem jobb a Vistánál a Windows 8?

Nem jobb a Vistánál a Windows 8?

2013. március 11. 19:56, Hétfő
Meglehetősen szkeptikus a Microsoft új operációs rendszerével kapcsolatban Jun Dong-soo, a Samsung memóriachip-részlegének elnöke. Szerinte a Windows 8 olyan, mint egy új Vista.


Jun Dong-soo a Microsoftot
hibáztatja a PC eladások csökkenése miatt
A menedzser a The Korea Times lapnak elmondta: a globális PC-piac a Windows 8 bevezetése ellenére tovább csökken. "Úgy gondolom, hogy a Windows 8 nem jobb, mint a korábbi platform, a Windows Vista" - foglalta össze lesújtó véleményét Jun Dong-soo. Szerinte az új operációs rendszerrel kapcsolatos eladások sem tudnak majd új lendületet adni a számítógéppiacnak és arra lehet számítani, hogy a PC-ipar jelentősége egyre inkább csökkenni fog.

Jun nem hisz abban sem, hogy siker koronázza majd a PC-gyártók és a Microsoft azon törekvését, hogy megpróbálják megvetni a lábukat a táblagépek területén és ezzel párhuzamosan sikerül növelniük a notebookokra vonatkozó vásárlói igényeket. A Windows Surface iránt inkább gyér az érdeklődés, de a Microsoftnak és az Intelnek az a közös terve is csődöt mondott, amelynek keretében igyekeztek népszerűvé tenni az ultrabookokat és más vékony notebookokat. Mindez pedig elsősorban a kevésbé versenyképes Windows platformnak tudható be.

A részlegvezető végül kijelentette: a globális PC-piac romló kilátásai miatt a hagyományos memóriamodulok gyártásáról egyre inkább a mobil eszközökben, elsősorban az okostelefonokban és a táblákban használható memóriák gyártására helyezik át a hangsúlyt.

Egyelőre lehetetlen megmondani, hogy siker vagy bukás a Windows 8. Julie-Larson Green, a Microsoft szoftver- és hardverfejlesztésekért felelős vezetője tavaly decemberben elismerte, hogy akár hosszabb időt is igénybe vehet, mire a felhasználók megszokják az operációs rendszert. Paul Thurrott szakértő igyekezett magyarázatot találni arra, hogy miért adnak el kevesebbet az új operációs rendszerből. Szerinte drágák az érintőképernyők és sokan nem szívesen váltanak a kiforrott Windows 7-ről. Az új operációs rendszerre való frissítés is komoly nehézségekbe ütközhet. Az Acer álláspontja pedig az, hogy túl bonyolult a Windows 8.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások