Samsung: nyár végén jön a Tizen

Samsung: nyár végén jön a Tizen

2013. március 18. 12:50, Hétfő
A dél-koreai gyártó augusztusban vagy szeptemberben dobja piacra saját Tizen okostelefonját, mégpedig a csúcskategóriában. A cég szerint nem fogy jól az asztali és mobil Windows.

Csaknem az új zászlóshajó, a Galaxy S 4 hivatalos bemutatójával egy időben hangzott el több kijelentés a cég vezetőinek szájából, amelyekből következtethetünk bizonyos új megjelenésekre, illetve a vállalat jövőről alkotott elképzeléseire. Kiderült például, hogy a Tizen platformra épülő saját megoldásuk a nyár végén vagy az ősz elején bukkanna fel, ez pedig kellemes specifikációval érkezne.

A mobil üzletág alelnöke például elmondta, hogy a Tizen operációs rendszert futtató okostelefon kifejezetten csúcskategóriás megoldás lesz, vagyis a teljesítményre vágyók igényeit elégítené ki. Azt természetesen nem árulta el, hogy pontosan mivel is szerelik majd fel a készüléket, ám az már biztosnak látszik, hogy a megjelenésre augusztusban, illetve szeptemberben kerül majd sor. A Tizen ezzel egy olyan új alternatívaként bukkanhat fel a piacon, amely elsősorban a kicsiknek, így például a Microsoftnak lesz kellemetlen, hiszen elsősorban nekik van félnivalójuk az új riválisok miatt.

A cég rendezvényén is megjelent JK Shin eközben egy interjúban arról beszélt, hogy a Windows 8 és Windows RT platformra épülő új eszközök egyáltalán nem fogynak jól, a piac (a felhasználók) jól láthatóan az Androidot részesítik előnyben. A szoftvercégnek sem a táblák, sem pedig az okostelefonok területén nem sikerült nagyot alkotnia, így bár a Samsung továbbra is egyszerre több partnerrel dolgozik együtt, nem vitás, hogy a főszerep a jövőben is a Google operációs rendszerének jut majd. Korábban egyébként ők is a Vistához hasonlították a legújabb asztali verziót, saját ATIV Tab táblájuk megjelenésétől pedig végül elálltak.

A Microsoft a maga részéről csak 2014 szeptemberéig, illetve júniusáig szolgáltat mainstream támogatást a Windows Phone 7.8 és 8 platformokhoz, bár ez utóbbi a jól értesültek szerint még legalább egy nagyobb frissítést kap majd - ebben az esetben a WP8 támogatásának lejárta minden bizonnyal eltolódik egy későbbi időpontra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások