NFC és Wi-Fi a Samsung NX2000-ben

NFC és Wi-Fi a Samsung NX2000-ben

2013. május 2. 11:44, Csütörtök
A dél-koreai vállalat az okostelefonos konkurenciára gondolva egészítette ki a tükör nélküli fényképezőgépeket tartalmazó NX termékcsaládot.

Sun Hong Lim értékesítési vezető nyilatkozata szerint az NX széria célja a minőségi fotózás és az azonnali képmegosztás iránti egyre növekvő felhasználói igénynek való együttes megfelelés. Új termékük különlegessége, hogy a kompatibilis okostelefonokkal vagy táblagépekkel csupán hozzájuk érintve képes kapcsolatot teremteni, és azokra utána vezetéknélküli módszerrel a fényképeket áttölteni, vagy akár megjeleníteni rajtuk az objektívben látott képet.


Szenzora egy 20 megapixeles APS-C méretű CMOS, melynek képeit a DRIMe IV motor dolgozza fel - mindkettő Samsung fejlesztés. A gép egy nagyon finom részletességű, 1,1 millió pixelt tartalmazó 3,7 collos érintőképernyővel büszkélkedhet, képes Full HD videófelvételre és másodpercenként akár 8 képet is tud rögzíteni. Legrövidebb zárideje 1/4000 másodperc, érzékenysége ISO 100 és 25 600 között állítható. A kezdőket 14 témamód segíti. A gyártó 12 objektívet kínál hozzá, melyek közül a vékonyabbakkal méretben a kompaktokkal versenyezhet, a nagyobbak zoomtartománya pedig lesifotósoknak is megfelelhet. Fehér, fekete és rózsaszín színben lesz kapható.

Ára az Egyesült Államokban 650 dollár lesz egy 20-50mm-es objektívvel, az európai megjelenési dátumról nincs hír.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások