A nők miatt lett nagy siker az új zombifilm

A nők miatt lett nagy siker az új zombifilm

2013. június 23. 18:04, Vasárnap
A Z világháború nagy sikerének egyik fő tényezője Brad Pitt volt, hiszen neki köszönhetően majdnem ugyanannyi nő nézte meg a film premierjét az első napokban, mint férfi.

A zombikat okosan hanyagoló előzetesek, valamint a nők vitték sikerre a Z világháború (World War) Z című akciófilmet. A Paramount stúdió a trailerekben inkább csak gyorsan közlekedő zombimasszát mutatott, nem hangoztatta filmjéről, hogy zombimozi, mint ahogy a címe sem utalt erre - mindez nem csoda, hiszen zombis műfaj a moziban sosem volt igazán sikeres. Amellett, hogy nagyon kevés zombifilm került multiplexekbe, a legsikeresebb Zombieland mindössze 75 millió dollár bevételt hozott hazájában.

A Z világháború azonban napokon belül le fogja taszítani a trónról a Zombielandet, hiszen már a nyitóhétvégén 66 millió dolláros bevételig jutott el. A sikerben pedig hatalmas szerepe van a női nézőknek, hiszen nyilván Brad Pittnek köszönhetően majdnem akkora arányban nézték meg a filmet, mint a férfiak. Mindössze 51%-49% volt a nézők nemek közötti megoszlása a férfiak javára, márpedig ez egy zombis filmnél abszolút szokatlan - még a komikus Zombieland nézői között is 56%-ban voltak megtalálhatóak a férfiak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások