Deadpool

Deadpool

2013. július 7. 03:49, Vasárnap


Kiadó: Activision
Fejlesztő: High Moon Studios
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Core 2 Duo E8200 2,66 GHz-es vagy AMD Phenom 8750 Triple-Core processzor, Nvidia GeForce 8800 GTS vagy ATI Radeon HD 4850 grafikus kártya, 2 GB RAM, 7 GB szabad hely a merevlemezen
Ajánlott: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz-es vagy AMD Phenom 9850 Quad-Core processzor, Nvidia GeForce GTS 450 vagy ATI Radeon HD 5770 grafikus kártya, 4 GB RAM, 7 GB szabad hely a merevlemezen
Hasonló játékok: Transformers: Fall of Cybertron, X-Men Origins: Wolverine
Kategória: külsőnézetes akció

Habár a Marvel képregény-univerzuma rengeteg emlékezetes szereplőt szült már a múltban, a keményvonalas rajongók kivételével nagyon sokan bizonyára csak a legismertebbeket tudnák felsorolni közülük. Pókember, Hulk, Rozsomák, Thor vagy éppen Vasember neve bizonyára még azoknak is mondanak valamit, akik életükben egyetlen grafikus novellát sem olvastak el, ellenben rajtuk kívül sokkal karakteresebb, sokkal életszerűbb és érdekesebb hősök is megtalálhatók a Marvel által kiadott képregények oldalain.

Ilyen többek között Deadpool is, aki 1991-es első megjelenése óta lassan, de annál biztosabban halad előre a népszerűség útján, amit kiválóan alátámaszt, hogy számtalan mellékszerep után – Spider-Man: Shattered Dimensions, Marvel vs. Capcom 3, Marvel Heroes és a többi – végre első önálló videojátékát is megkapta a szabad szájú mókamester. Egy viszonylag még mindig ismeretlen karakterre alapozó alkotás elkészítése azonban korántsem egyszerű feladat, így az Activision nem is merte másra bízni a munkálatokat, mint a Transformers-sorozattal már bizonyított High Moon Studios fejlesztőire, akik bár nem rengették meg a világot, de így is tökéletesen elkapták azt a hangulatot, ami a képregényekben is mindig körüllengi Deadpool személyét.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Mielőtt azonban jobban belemélyednénk a játékmenetbe, érdemes tisztában lenni néhány dologgal Deadpool kapcsán. Hogy a hős mennyire vagány és mennyire szeret viccelődni, az már a fentiekben kiderült, a legtöbb Marvel-karakterrel ellentétben azonban ő azzal is tisztában van, hogy lénye nem több, mint egyszerű képregény-figura. Ez a történetvezetés szempontjából rengeteg humoros helyzetet szül, hiszen nem csak hasfalrengető interakciós lehetőségek, hanem beszólások és vicces helyzetek tömkelege vár ránk a kampány során.

Lesz például, amikor Deadpool csúnyán beszól a fejlesztőknek a játék milyensége miatt, de szívesen kioszt minket is azzal kapcsolatban, hogy miként kellene irányítanunk őt a pályákon. Mindezt természetesen olyan formában, olyan hanghordozással, egyéniséggel és színpadias előadással teszi, ami garantáltan mosolyt csal az arcunkra. Hősünknek természetesen megvan a saját háttértörténete és szuperképessége is, ami lényegében a kimagaslóan gyors regenerálódást, bizonyos értelemben pedig a halhatatlanságot jelenti, ám ebből a játék keretein belül csak előbbit érzékeljük majd. Deadpool egyébiránt nem rendelkezik speciális fegyverekkel, így bármivel képes gyilkolni, ha úgy hozza a sors, legyen az akár egy puska vagy egy szimpla kard.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A fejlesztők azonban bármennyire igyekeztek, a kérdéses karakter személyének és személyiségének kiváló lemintázásán túl semmiféle extrával nem tudták megtölteni a végeredményt, így már a történettel is komoly kudarcot vallottak. Habár a sztori izgalmasan indul, azonban csakhamar átvált egy elérhetetlen főhős, avagy Mr. Sinister kilátástalan üldözésébe, ami a változó helyszínek és ellenfelek kivételével csakhamar unalomba fullasztja a sztorit. Az alkotás játékmenete szerencsére ideig-óráig képes fenntartani a figyelmünket, de amennyiben nem lennének hősünk folyamatos beszólásai és piszkálódásai, akkor ez is kevés lenne ahhoz, hogy legalább egy végigjátszást megérjen a program.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások