Microsoft - Ballmer után

Microsoft - Ballmer után

2013. augusztus 26. 08:34, Hétfő
Ismét új korszakhoz érkezett a redmondi óriáscég, amelynek éléről távozott Steve Ballmer vezérigazgató. A háttérben már javában folyik az új vezető keresése.

Ballmer pénteken teljesen váratlanul jelentette be, hogy alig egy év után távozik a vezérigazgatói posztról. A döntés hátterében a társaság új stratégiája áll, amelynek köszönhetően az elmúlt hetekben már komoly átszervezésekre került sor. "Nincs tökéletes időpont az ilyen váltáshoz, de a mostani legalább helyes időpont. Új stratégiát kezdtünk megvalósítani, amihez egy új szervezet is társult és egy fantasztikus vezetői csapatunk van. Az eredeti tervem az volt, hogy a szoftverfejlesztői vállalatból a hardvereket és szolgáltatásokat kínáló társasággá való átalakulási folyamat közepén vonulok nyugdíjba, de egy olyan vezérigazgatóra van szükségünk, aki a kezdetektől ebbe az irányba vezeti a céget" - jelentette ki az üzletember.

Ballmer utódjáról egy különleges testület dönt, amelynek tagja Bill Gates, Chuck Noski, Steve Luczo és John Thompson. A bizottság munkáját a Heidrick & Struggles International Inc. szakértői is segítik. Bill Gates ezzel kapcsolatban közölte, hogy a testület tagjaként nagyon szorosan együtt fog dolgozni a többi taggal azért, hogy megtalálják az új, nagyszerű vezérigazgatót. Nagyon örülnek annak, hogy Ballmer még további 12 hónapig betölti a pozícióját, egészen addig, amíg az utódja át nem veszi tőle a feladatokat.

A lehetséges utódok között van Paul Maritz, a Microsoft egykori menedzsere; Stephen Elop, a Nokia első embere; Sanjay Jha, a Qualcomm volt vezérigazgatója; Tony Bates, a Skype egykori főnöke; Satya Nadella, a Microsoft Cloud- és Enterprise-részlegének vezetője. Van még egy lehetséges jelölt: Bill Gates; legalábbis Marc Benioff, a Salesforce.com vezetője szerint ő az egyetlen, aki a társaság nehéz helyzetén tudna változtatni. Gates azonban jelezte: nem akarja átvenni a vállalat vezetését. A Microsoftnak mindenesetre sietni kell az új vezérigazgató kiválasztásával, főleg, ha nem akar még jobban lemaradni a Google és az Apple mögött.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások