Terror

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dogfish
ja, egesz normalis cikk...
viszont nem derul ki egyertelmuen, hogy izrael vesztett volna... persze az arab vilag, most a segget veri a foldhoz oromeben, mert nasrallah jo kis agymosast vegzett. (legalabb ert valamihez arab letere)
abbol a szempontbol izrael vesztesen kerult ki, hogy az elrabolt katonakat nem sikerult visszaszerezni, pedig ez a tuzszuneti egyesseg reszet kepezi! izrael csak azert fogadta el a tuzszunetet, mert benne allt az is, hogy az elrabolt katonakat visszaadjak valahogy. ez nem tortent eddig meg, velemenyem szerint nem is fog...
kis erdekesseg: a sziriaiak jol hatba veregettek nasralla bacsit es az egez hezbollah bagazst a remek eredmenyekert, de ugyanakkor csak felig latja teljesnek a "gyozelmet", mert szerintuk a hezbollahnak el kellett volna foglalnia a "ramat hagolant" 😊
de egyuttal kozoltek a szirek, hogy mindennek eljon majd az ideje, ergo, ennek a dolognak korant sincs vege, ez csak ideiglenes tuzszunet, ami csak arra jo, hogy a hazbollah kifujja magat es utanpotlast kapjon. viszont, ha megint kezdik, akkor mar nem lesznek egyedul, a szirek is be fognak szallni a buliba, termeszetesen egy "kis" iranni segitseggel.
mrzed001
A háború befejezése a tûzszünet életbe lépésével vihart kavart az izraeli belpolitikában, több politikus és kommentátor követelte, hogy hozzanak létre parlamenti vizsgáló bizottságot arról, hogy miképp vezette az Olmert-kormány a háborút.
Egy hétfõn napvilágot látott közvélemény-kutatás szerint az izraeliek többsége elégedetlen az offenzíva eredményeivel.
A megkérdezettek mindössze 3 százaléka vélekedett úgy, hogy Izraelnek sikerült elérnie céljai többségét
......
Dan Haluc az elsõ izraeli vezérkari fõnök, aki katonai szolgálatának nagy részét a légierõnél töltötte. (Talán nem véletlen, hogy a mostani libanoni offenzíva erõteljes légitámadásokkal kezdõdött, majd elitegységeket vetettek be, és csak a heves bírálatok hatására és a viszonylagos eredménytelenség után döntött a vezérkar úgy, hogy nagyobb tömegben vetnek be szárazföldi egységeket a Hezbollah elleni küzdelembe. Végül így sikerült csak elérniük az izraelieknek a kitûzött minimális célt, a Litáni folyó vonalát.)
.....
2000-ben lett a tábornok, ám ezután egyre élesebben bírálták Halucot, például a gázai bombázások miatt, amikor igen közönyös nyilatkozatot tett a palesztin civil áldozatok hallatán. Emiatt megpróbálták késõbb megakadályozni kinevezését 2004-ben, amikor a vezérkari fõnök helyettese lett.
......
július 12-én délben adta el részvényeit, három órával azután, hogy a Hezbollah elrabolt két izraeli katonát, egy idõben a libanoni síita szervezet állásai ellen indított izraeli tüzérségi támadással. Aznap és másnap a tel-avivi tõzsde fõ indexe, a TA-25, amely az értékpapírpiac 25 legnagyobb tõkés csoportosulását tömöríti, 8,3 százalékot zuhant.

Ez most tényleg egy átgondolt elemzés. Index végre képes volt kitenni magáért és értelmeset írni. Ez már majdnem Cifu szint 😊 Ritka.

Ami rögtön egyértelmû belõle:
a) Izrael vesztett.
b) mint már említettem nem egyezett meg a hadmûveletek célja a felhasznált eszközökkel
c) a hadmûvelet vezetõje tényleg le se sz-rja az ellenséges civil veszteségeket (nácie?)
d) degecccciiiiii. ugyebár aki megvette a részvényeit az bukott rajta szépen, arról nem is beszélve hogy ez azért több mint súrolja a benfentes infóval való visszaélést...

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Strahd_
"Majdnem megsajnáltam szegény Libanont"

a libanoni gazdaságot totál tönkrevágta a dolog, épp kezdett fellendülni, de egy évtizedig biztos nem megy oda senki (a turizmus kb. a GDP 15%-át adta, szóval nagyon jelentős volt - ez zéróra csökkent). Utak, épületek stb., ezermilliárd forintos nagyságrendû a kár, de évekre vetítve ez még sokkal több lesz a kiesett munkaerõ, a gazdasági blokád, leállt termelés stb. miatt.

mrzed001
Majdnem megsajnáltam szegény izraelt, hogy milyen drága mulatság a szomszéd szétbombázása azokkal a közel sem olcsó preciziós bombákkal ....

Azért kíváncsi lennék egy hasonló lezáról gazdasági értékelésre a libanoniak részérõl is, valyon a bombák okoztak-e annyi kárt, mint amennyibe kerültek 😛
Így a végefelé más híjján már benzinkutakat bombáztak az izraeliek ... megaztán nem tud menekülni akinek nincs benzine ...

Komolyra fordítva annyiban ez jó (elrettentésnek), hogy aki háborúzni akar az készüljön fel rá, hogy k-rvasokba fog kerülni (és amit izrael nyíltan meg tud venni amcsiktól, azt azért más max a feketepiacról tudja beszerezni sokszoros áron)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

A Globes izraeli gazdasági lap számításai szerint a libanoni háború eddig 6–9 milliárd sékelbe került (1,07–1,62 milliárd euró) – ez a bruttó hazai termék 1–1,5 százalékának felel meg –, s a háború minden hete 1,1 milliárddal növeli ezt. A közvetlen hadmûveleti költségek 7 milliárd sékelre rúgnak.

Az elemzõk arra számítanak, hogy a GDP idei növekedése az év elején tervezett 6 százalék helyett csak 4,5 százalékos lesz. Az idegenforgalom az év második felében a felére zuhan, ami 1 milliárd sékel veszteséget jelent, a beruházások és a lakossági fogyasztás 0,3 százalékkal mérséklõdik, az infláció 0,6-rõl 2,3 százalékra emelkedik. A meghatározó kamatlábat a jegybank a múlt héten emelte 0,25 százalékponttal 5,5 százalékra, de legalább még egy negyed százalékpontos emelésre számítanak a piacok.

A külkereskedelem mérleghiánya júliusban 65 százalékkal emelkedett az elõzõ havihoz képest, 820 millió dollárra, elsõsorban az export csökkenése miatt. Ebben jelentõs szerepe van annak, hogy a Hezbollah rakétatámadásai miatt le kellett zárni a haifai kikötõt – írta a Dow Jones. A háború teljes költségét és az okozott veszteségeket, kiesett bevételeket a Globesnál jóval pesszimistább Haaretz címû napilap 23 milliárd sékelre becsüli.

----

Ez 1141 milliárd forint - hány autópályát, metrót lehetne ebből építeni?

----

Az izraeli kormány a tûzszünet életbe lépése elõtt néhány órával jóváhagyta a 2006-os költségvetés háborús módosítását – 2 milliárd sékelt kap pluszban a hadsereg és több száz milliót tartalékolnak a járulékos költségekre. A pénzt más költségvetési forrásoktól veszik el, hogy a költségvetési hiány az év végére ne haladja meg a 3 százalékot.

mrzed001
Neten láttam egyszer egy cikket, hogy az amcsi kommandós/beszivárgó egységek milyen kiskönyvet kapnak (és kell bevágniuk a katonáknak), hogy háztartási eszközökbõl/vegyszerekbõl milyen bombákat, füstbombát, mérgesgázokat lehet elõállítani (és leírva benne természetesen a hogyan is)
Egy ideig keringett egy copy a kiskönyvrõl P2P hálózatokon, de valahogy nem volt kedvem letölteni 😄

NFP
Hehe, most nézem, az admin kiszedte a TATP-receptemet 😄
(A terroristák robbanóanyaga)

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!

világos, teljesen jogos,

megy a háború a médiában is, ezzel lehet számolni,

amúgy sincs objektív haditudosítás...

Hezbollywood megint:

Íme két kép:

Kép1

Kép2

Mindkét képen ugyanaz a nõ szerepel, csak épp szegénynek a házát 2 hét eltéréssel, kétszer rombolták le.

Ideje lenne elgondolkodni, hogy mennyi a valós történés és mennyi a megrendezett mûdráma...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

mrzed001
Azt a bizonyos "menjenek csak oda, mert ott nem bombázunk" északi régiót ?
Mintha ezt már megjósoltam volna valamikor réges régen egyik hozzászólásomban 😉 A megfélemlítés maximalizálása.
Csak nehogy úgy járjanak, mint a Terminátor az egyik folytatás könyvben:
véletlen a sötét középkorba küldték vissza ... és azt hitte hogy a lovagok is "csak" emberek ezért megfélemlíthetõek testi "démoni" erejével .... Hát igencsak rápecsált, nem tett jót neki az a 40-50 szöges buzogány, kard és kétkezes pallos általi csapás <#hehe>

Ami a tûzszünetet illeti, fogadni mernék hogy egyik fél sem fogja betartani (azán majd megy a hercehurca hogy ki is szegte meg elõbb: jocó közlegény, mert lövöldözött egy faluban ... vagy a válaszul kilõtt rakéták)

A repülõgépek elleni támadás kisérlet nemtéma😊 Végülis õkis csak a házukat védték!
nagyon gyenge lesz ez a tûzszünet, már ha lesz....

mindenestre a tûzszünet lejárta elõtt, az eddig "inkább" kimaradt északi régiót szórja most izraeli hadsereg...a hezbollah is válaszol...

[NST]Cifu
Indonéz kéksisakosok várakoznak a laktanyában. Indonézia vállalta, hogy több száz kéksisakost küld az izraeli-libanoni határra, ha megkapja erre az ENSZ-tõl a felkérést. A kiküldetés egyik sarkalatos pontja, hogy elötte fegyverszünetnek kell létrejönnie Izrael és Libanon között, amire jelenleg kicsi az esély...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hezbollywood

Hezbollywood 2

Az Israel North Blogon is író Deargen orosz nyelvû blogján számol be arról, hogy szomszédjához megérkezett Libanonból a keresztény rokon. A nagybácsi szerint a lehetõ legjobb dolog ma Libanonban, ha valakinek betegség okozza halálát, mert akkor a Hezbollah állja a temetés költségeit és a családnak járó egyéb juttatásokat. Ilyenkor felírják az elhunyt nevét Az izraeli hadsereg kegyetlenségének áldozatai címû listára, holttestét elviszik egy szétlõtt környékre, ahol a romok közt lehet fotózni.

Deargen ír arról is, hogy a Hezbollah nem engedélyezi a fotózást és a filmezést a városokon belül, kizárólag szigorú ellenõrzés mellett. Csak azokat a helyszíneket lehet megörökíteni, és csak abból a szemszögbõl, amihez a Hezbollah is hozzájárul. Gyakorlatilag mindenki tud errõl, a libanoni hatóságok is, de a külföldi újságíróknak vagy van valami különösebb okuk, hogy nem szólnak errõl, vagy egész egyszerûen félnek.

A libanoni nagybácsi, aki egy taxis vállalkozásban dolgozik, azt is elmesélte, hogy a taxisoknak van egy címlistájuk, ahova nem vihetik el a külföldi újságírókat, ha ezeken a helyeken mégis fotózást, jegyzetelést látnak, azonnal jelenteniük kell. A listán szerepelnek olyan helyek is, amelyek környékén sose volt Hezbollah-bázis, csak a normál libanoni élet képeit mutatná. Ha egy taxis megszegi a szabályokat, akár életével fizethet érte, és neve szintén felkerül az izraeli hadsereg kegyetlenségének áldozatai címû listára.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

az elsõ ok, akár lehet igyis (habár én kétlem hogy akkor is válveregetésel fogadták volna õket...)
a többit meg remélem te se gondolod komolyan...
(támogatók alatt meg az országot értem ahol emgbújnak, ha tetszik ha nem ha hagyod hogy valaki beköltözzön hozzád annaka támogatója vagy..., még ha adott esetben halgatólagosan is...)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

mrzed001
Amerikában már kialakult a rendõrállam, most terjesztgetni akarják EU-ra is.
És ki lenne erre a legalkalmasabb, mint a piros alapon fehér X-es angol kis pulikutyájuk ....
Komolyan ki kéne b-szni õket az EU-ból. Az egy dolog hogy onnan kémked USA (meg majd romániából a keleti részt), de ahogy folyamatosan bomlassza magát az EU-t, nos undorító.

mrzed001
tény hogy a bombázás nem a elghatékonyabb
Sõt ez esetben éppen hogy megnöveli az ellenállást, amit majd késõbb (azaz most) a gyalogosan bevonulók szenvednek majd el .... persze lehet ez a terv része is, hogy a katonáik azért úgy alapból nem lõdöznének összevissza (csak emberek valahol mélyen belül még), viszont ha egy igen ellenséges és életveszélyes helyre kerülnek akkor elõbb lõnek, aztán robbantanak, kérdezni meg már minek?

de amit te sugalsz hoyg ezentul no bomba és vonuljünk be barátkozni velük se a járható ut
Ha egybõl bevonulnak akkor még lehetett volna barátkozás. Most már a sok civil halott miatt ellenség, és így is fogják kezelni a helyiek, mint megszállót.

8maiket meg régebben irtál hogy majd a titkosszolgálat elrabolja a terroistákat emg ilyenek még érdekesebb...)
Miértis? A moszad bevett módszere, és k-rvára nem érdekli õket melyik országban is tartózkidik az illetõ (EU, USA, Brazil egyre megy)

a másik fele meg az hogy a bobmázás tény hogy nem csak a terroristák ellen van hanem a támogatóik ellen is...
A támogatóik elsõsorban Irán, szíria, nos asszem 5 alatt lehet a halálos áldozataik száma 😄

NFP
Érted, elképzelem.

- Minek ez neked?
- Eldugult a lefolyó.
- Szép nagy dugulás lehet 😊

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!

NFP
Ha valaki nem emlékezne, ugyanaz az anyag, amit tavaly a 6-os villamoson robbant a Nyugatinál egy kamasz srác hátizsákjában.

NFP
Írtam az Origónak, hogy hülyék.

"T. Szerkesztõség!
A TATP nem triceton triperoxid, ahogy a cikkükben írják, triaceton triperoxid.
Nem triceton, hanem triAceton!"

Legyünk már pontosak, hátha ki akarja keverni Pistike otthon, de a hülye cikk nem talál meg semmit az egyetemi könyvtárban 😄DDD

NFP
Azt mondja a Britt belügyminiszter, amikor arról kérdezték, vállalják-e a tévedést a házkutatások során:

"Nincs jogunk ahhoz, hogy kockáztassuk a biztonságot."

Ez a mondat lesz a legnépszerûbb mondat, amikor a jövõben korlátozzák az emberek jogait, figyeljétek meg!

Egy érdekes cikk: cikk
A legérdekesebb része talán ez:
Libanon insfrastruktúrájának elpusztítása emellett a libanoni állam intézményes hatalmának (tekintélyének) tönkretételére is irányul. Kormánya tehetetlen és elszigeletnek érzi magát, miközben területét Izrael tetszése szerint támadja. Izrael ezt hasznos kimenetnek tekinti; végeredményben nagyjából ugyanezt tette a Palesztin Hatósággal, hogy utána arra hivatkozhasson, hogy nincs olyan palesztin tárgyalópartnere, amely megérdemelné ezt az elnevezést – elemez Schöpflin, aki ezután visszatér írása vezérfonalához, az általa elképzelt arab modernitáshoz.

A cikket teljes változata a népszabadság honlapján olvasható, a link is odavisz

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

tény hogy a bombázás nem a elghatékonyabb, de amit te sugalsz hoyg ezentul no bomba és vonuljünk be barátkozni velük se a járható ut... 8maiket meg régebben irtál hogy majd a titkosszolgálat elrabolja a terroistákat emg ilyenek még érdekesebb...)
a másik fele meg az hogy a bobmázás tény hogy nem csak a terroristák ellen van hanem a támogatóik ellen is...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

mrzed001
látom mgé midnig nem fogtad fel hogy egy adott hadseregnek nem az a célja hogy úgy oldja meg a feledatát hogy közbe minnél több katonát veszitsen..., elsõ a feladat elvégzése, második a sajtá veyzteségek leszoritása amenyire csak elhet, és csak ezután jön bármi más...
Jól látod.
Azaz egy dolgot nem látsz jól: EL KELL VÉGEZNI A FELADATOT. Nem más feladatot kell elvégezni, hanem azt ami a cél amivel megbízták õket.
Véletlen idõpontban véletlen helyen feltûnõ teroristák ellen NULLA hatékonyságú a falvak és városok bombázása, ahhoz oda kell menni és el kell kapni akár egyessével. Buta tipp, de sztem több terrorista halt meg libanonban közúti balesetben, mint a bombázás következményeként.
Szóval a bombázással ugyan nem veszítettek saját embert, de nem is végezték el azt amivel megbízták õket ... vagy elvégezték amivel meg lettek bízva, de akkor az nem a hezb. terroristák megölése <összeesküvés elmélet, vagy mégse? 😊>

"Nem errõl szól a háború, hogy odaküldjük kiképzett fiainkat, hogy megvívják értünk a csatákat? Persze hogy veszélyes, de aki nem szereti a veszélyt (és esze nincs sok) az ne katonának menjen, hanem politikusnak vagy managernek 😄"

látom mgé midnig nem fogtad fel hogy egy adott hadseregnek nem az a célja hogy úgy oldja meg a feledatát hogy közbe minnél több katonát veszitsen..., nem tom mit nehéz ezen felfogni hogy az ellenséges területen élõk veszteségei a elges elgutolsó szempont..., elsõ a feladat elvégzése, második a sajtá veyzteségek leszoritása amenyire csak elhet, és csak ezután jön bármi más...
ha szerinted egy hadsereg feladata az hogy minnél hatékonyabban kárt okozzon saját magának akkor remélem soha nem kerülsz semmilyen vezetõ pozicioba..., vagy legalábbis ott nem ami a közelemben van...

Strahd_
Megsúgom az Atomerõmûvön is 😛 (csak máskor és más országban meg még nem volt benne hasadoanyag 😊)

mrzed001
Nem egy atomerõmûnél, csak egy olyan városba ahova pont arra kell odamenni 😛

A nemzetbiztonságiak meg 2 helyet tudnak ilyenkor figyelni: ahol a közösségek élnek, és ahova mennek. Aztán hogy közben merre ténferegnek (10 buszból egy másfelé megy) 😛P

Mindegy hagyjuk, lényeg hogy kivitelezhetõ, és csak a jószerencsének és józanésznek tudható be, hogy még nem próbálkoztak ilyennel (atomkatasztrófát eddig sem akartak elõidézni, pedig az állítólagos 9/11-es gépekkel is könnyûszerrel 2-3-at)
De mondjak egyszerûbbet? Rakétatámadás atomerõmû vagy olajfinomító ellen 😛
Ja hogy az olajfinomítóson már az izraeliek túlvannak ... hmmmm ... akkor az már nem újdonság 😛

Strahd_
Azért kevésbé hihetõ 3 busznyi arab egy atomerõmûnél tartja a vallási rendezvényét 😊

Mellesleg a nemzetbiztonsági hivatalnak kellene pont az ilyen csapatokat kiszúrnia és megfigyelnie (mint ahogy meg is teszik szerintem)

Remélem az összes szélsõséget elkapják akik most ezt a terror fenyegetést okozták 😊

mrzed001
50-100 felfegyverzett terroristát nehezebb egy ilyen létesitmény közelébe bejuttatni , mint 1 darabot egy gépre.
Hát, erre azért én nem vennék mérget ...
1 busz 32 fõ, szóval 3 busz. A fedõsztorinak meg jó, hogy valami vallási ünnepre mennek, vagy vallási vezetõ érkezik éppen oda .... szóval iszonyat könnyen oda lehet juttatni a létesítmény közelébe õket úgy, hogy még a zsaruk se mernek hozzájuknyúlni
Egyébként igazad van, nem a mi reszortunk ötleteket adni nekik (van az nekik is elég), a mi feladatunk inkább felhívni a veszélyekre a figyelmet (amik így kapásból kivédhetõk)

Strahd_
Szerintem nem a mi feladatunk uj támadásokat tervezni ami szintén hatásos lehet...
50-100 felfegyverzett terroristát nehezebb egy ilyen létesitmény közelébe bejuttatni , mint 1 darabot egy gépre.

mrzed001
Ami a piszkos bombát illeti, volt róla egy jó kis angol film (londonban robbantva mi lenne)

10 gép egyszerre felrobbantása továbbra is csak annyit mond, hogy még mindig van egy biztonsági rés, ellenben egy vadi új célpont új módszerrel támadva ... na az iszonyat nagyot üt. Pölö sok az atomreaktor angoloknál, egyiket meglepi nem csak ez a 20, hanem 50-100 felfegyverzett terrorista (fegyvert ugyebár sokkal könyebb szerezni, mint robbanószert), beszerveznek pár hozzáértõt aki kiiktatja a megfelelõ védelmi berendezéseket (vagy lefizetnek, vagy megzsarolnak,....), és már indulhat is a Kína szindróma címû film vetítése ...

Strahd_
Én nem az agytrösztöket nézem le , hidd el aki okosabb az terveli a támadást és nem végrehajtja. Mindig a feláldozható gyalogos hajtja végre a terror cselekményt. Gondold el hány öngyilkos merényletet tervezett máér meg Bi Laden pl... mégsem ö hajtotta végre pechünkre... egy terror szervezetben vannak info gyüjtök, tervezök, anyga beszerzõk és gyalogok akik végrehajtják az akciót.

Ezek kellõképen fanatikusak , nem sok vezstenivalojuk van vagy teljesen agymosottak.

és most visszatér?

Strahd_
Mennyi ideig volt téma (félelem tárgya) a Metro robbantás? És mennyi ideig egy gép robbantás?

10 pályaudvar és már überletem

10 metró, és már überletem

"Egy arab szélsöséges , föleg aki öngyilkos merénylö nem épp az agyi kapacitásáról hires vagy extra fanatkius azt csinálja amit mondtak neki.
Egy iskolabuszt felrobbantani vagy sima tömegközelekséi eszközt amikor meghal 10-20 ember mégis megteszi nem 5000 embert ölt meg vele."

nem akarlak megbántani de nagy hibát vétesz, ha így lenézed õket... a háborút is az szívja meg, aki lenézi az ellenfelét...

Strahd_
Hidd el 10 gépet felrobbantasz eléggé nagyot üt. Mert bebizonyitja hogy hiába a biztonsági intézkedések senki nincs biztonságban. Naponta többen meghalnak autó balesetben , mégis egy légi balesetnek nagyobb a hirverése világszerte...
Persze ugyanilyen jo a Vonat, Metro Busz, bevásárlóközpont robbantás is... de ezeket is csinálták már.
Ami még szerencsére nem volt piszkos bomba robbantása bárhol.

Strahd_
Egy arab szélsöséges , föleg aki öngyilkos merénylö nem épp az agyi kapacitásáról hires vagy extra fanatkius azt csinálja amit mondtak neki.
Egy iskolabuszt felrobbantani vagy sima tömegközelekséi eszközt amikor meghal 10-20 ember mégis megteszi nem 5000 embert ölt meg vele.

Ha tényleg valami folyékony robbanószer volt azt nem biztos hogy a reptéren lévõ biztonsági berendezések kimutatják. Igy simán fel lehet vinni a gépre, akármilyen a biztonségi intézkedés.
És annyira azért nem kemény az intézkedés, bonyolultabb mint régen de közel sem teljes.
Nézd meg egy EL-AL gép/utas vizsgálatát bármilyen másik légitársasághoz képest.

na ez az, akkor ezek nem iszlámista terroristák voltak, akkor kik?
cia?

mrzed001
A terroristák olyanok mint a jobb biztonsági szakemberek: mindig a biztonsági hibákat keresik.
A különbség hogy ha a terrorista találja meg, akkor kihasználja, a másik meg megpróbálja felhívni rá a figyelmet (aztán anyagi okok miatt persze leszarják, dehát ez van, volt elõre szólva hogy baj lesz .... a Totya megmondta hogy balhé lesz .... naaagy balhé 😄)

Szóval a terrositák igazi újítók (mert ezek sem ám azok a vidéki birkapásztorok, nemegyszer egyetemet végzett megbecsült emberek), tudják hogy kétszer ugyanazt a geget nem lehet elsütni, illetve ha mégis igen, akkor sem üt akkorát mint egy új. Szóval valószínûbbnek tartom, hogy a terroristák inkább valami más célpontot választottak volna (ilyen volt ugyebár a metró is, vonat is, valami új és váratlan)

vagyis világos, azt se mondanám objektívnak, mivel végig heves indulatok vezérlik, ettõl colt jól eldaható dokfilmnek,
és ha te vagy az usa elnöke, jobb neked ha fél a néped...

Világos, de az oklahomai robbantó CIA-s múltját ott se nagyon firtatta a Moore ha jól emlékszem...

innen látszik, hogy kamu,

tegyük fel van Juszuf, aki ki akar nyírni pár embert, szept11 óta nehéz repcsin, mivel mindenhol rohadtul megnõttek a bizt intézkedések, én utaztam wtc elõtt és után repülõvel és nagy a differencia, szal ezért õ a pusztítás minnél nagyobb hatékonysága révén mást tervel ki, nem írot le semmi konkrétat, de hidd el egy idõben 10 helyen h közünk ne legyen repülõhöz lehet nagyobbat - és ami fontos KIVITELEZHETÕBBET robbantani !!

jó példa, hogy a madridi és a londoni véghezvitt akció

szal nem repülõ lenne, ha úgymond tényleg arab szélsõségesek robbantottak volna, mert ha már meghal visz magával 5000 embert, mintsem csak 500-t...

ezért meg rohadtul bûzlik a sztori... mint a toronyka...

[NST]Cifu
A "Kóla, Puska, Sültkrumpli" és más hasonló "dokumentumfilmek" gyakorlatilag megfelelnek egyfajta propagandafilmnek, vagy inkább botrányfilmnek is. Hasonlókat lehetne csinálni bármelyik másik országról, így Magyarországról is, legfeljebb a helyi szélsõségeket kiemelve (lehet sorolni az élõ példákat)....

Strahd_
Miért repülõ? Mert látványos, egyszerre megölnek párszáz embert, a világ oda figyel jobban minhta egy buszt felrobbantanak. Másik megoldás áruházak és egyébb nagyobb látogatottságal rendelkezõ létesítmény felrobbantása.

Ha egyszerre felrobbantanak 10 gépet az igen látványos és figyelemfelkeltõ.
Az emberek igen nagy % alapból fél a repüléstöl ezért ez + lelki nyomás.

azon már a WTC-kor is röhögtem, hogy mindenhol muszlim ország útleveleit találták, a bostoni reptér parkolójában boeing747-es használati utasítást - természtesen arabul volt, jha és a kocsi az egyik robbantóé....stb

kiváncsi leszek itt milyen blõdségek jönnek elõ...

ez olyan "kóla,psuka, sültkrumpklis" tartsuk a félelmet a választóinkban bushék részérõl, mellesleg ugye elvileg lehtetlen kivédeni a terror támadást, hosszú távon,
repülõ, miért repülõ? megint?

látványos.

(gáz hogy vannak helyek, utazási formák ahol egy repülõgép+esetleges roncsai "kár"okozásánál nagyobb a veszteség is, és szinte kivédhetetlen)

mrzed001
Ha nem találtak egyiknél sem semmit, akkor ugyebár nem is valószínû, hogy bármit el akartak követni (illetve álindokkal ma is bárkit bármikor lecsukhatnak 2-3 napra)

Felsõbb utasítás lehet, így könnyen növelhetõ a háborút támogatók aránya és a kormánypárt támogatottsága

Ami a hadüzenet hiányát illeti, nos igen, ilyen barbárok lettek a kormányok (hivatalosan nincsenek háborúban, de azért szarrábombázzák mert csak). És akit elfognak így ugyebár megintcsak nem POW, hanem terrorista. Kényelmes ez, és nagyon mocskos ...

[NST]Cifu
Tegyük fel megállítják õket, de nem találnak náluk semmit. Akkor mi van?

Egyébként én látatlanban arra gyanakszom, hogy felsõbb utasításra vártak a beavatkozás terén.