Reinkarnáció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ipszilon
végülis..igen is meg nem is:-) de azért igen!

Cheky
aha. gondolom már várod! :)

\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"

ipszilon
végleg? jövô nyáron, valszeg

Cheky
elhiszem ;)

és mikor terveztek hazajönni?

\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"

ipszilon
de vannak, de sosem lesznek olyan jók, mint amilyenek otthon vannak.
amúgy kissé, nagyon off lettünk:-)

Cheky
uyértem komolyabb, nem csak haverok

Cheky
nem tudom még nem voltam ilyen helyzetben :)

komolyan: az tényleg nem jó, ha sokáig élsz külföldön. Meglahet szokni a helyet, embereket, de a barátok mindig is hiányozni fognak. Azért mégis szerintem izgalmas külföldön élni, najó nem sok évig. Ezért mondtam, hogy jó neked.

ott nincsenek barátaid?

ipszilon
nem, de elárulnád, hogy szerinted mi a jó abban, hogy 1400km-re élek Magyarországtól és a legjobb barátaimtól?

Cheky
:)

mért, egyedül vagy?

ipszilon
rohadtul...

Cheky
tök jó!

ipszilon
apukám dolgozik itt

Cheky
de jó! hogy jutottál ki?

ipszilon
kezdek Csocsosodni!

ipszilon
évet

Cheky
vét = ? :)

ipszilon
Brüsszel, egybéknt pesti vagyok (pontosabban, budai), de pár vét kint élek.

Cheky
te különben hol laksz?

Cheky
ez érdekes...

ipszilon
persze az már más kérdés, hogy szellemidézô nélkül látják. de az e fajta történeteket nem tudom elhinni, pláne, ha egy újság írja...

ipszilon
hallottál már a tömeghipnózisról?
Leslie L. Lawrence (asszem így írják) járt Mongóliában sok törzsnél. egyszer az egyik törzsnél bemutattak neki egy sámánt. persze ô és a társai hitetlenkedve méregetteék, és nem hitték, hogy tud beszélni a halottakkal.
amikor a jurtában ülve beszélgettek a sámánnal, hirtelen tûz támadt, fejvesztve rohantak ki a szabad levegôre, míg a sámán békésen ülve betmaradt. amint kiértek, visszafordultak és láttùak, hogy a jurtának semmi baja sincsen. ismét bementek, és semmilyen tûzt nem észleltek, minden a helyén volt, nem volt semmi sem megégve. a sámán tömeghípnózisban részesítette ôket. és ha van egy tehetséges szellemidézô, akkor akár ô is megtudja ezt csinálni. azt nem tudom hogyan, de ez létezik.

Cheky
másrészt a kopogó szellem szinte biztos hogy nem szellem :)
azt (ha jól tudom) a tudatalatti hozza létre. ezért hallunk kopogást v. tárgyak mozgását.

ipszilon
ez igaz.

Cheky
nem hiszem. akkor mért csak "embereket" láttak? kémai reakció v. mi az lehetne vmi állat, v. egy forma. nem egy ember, arcal, ruhával...

Cheky
a piroska és a farkas EGY stor, és egyéltelmüen rá van pecsételve a mese jelzõ.

Amig vki egyéltelmüen nem bizonyitja be a szellemek létezését v. ellenkezõjét, addig minden lehetséges.
a kisértet történetek szerintem ugyanaz mint az ufosok.

ipszilon
nem feltétlenül! az is elhet, hogy kémiai illúzió a szellemek látványa. úgy értem, hogy egy helyiségben többen is lathaják ua.-t a szellemet, tehát létezik, de nem biztos, hogy az a lélek lenne. csupán kémiai reakciók a levegôvel, vagy mitudomén::-)

Cheky
HA léteznek szellemek, az egyéltelmüen bizonyitaná, hogy van lélek és már közelebb kerülnénk a reinkarnációhoz :))

ipszilon
sztori az mindig van.
ezzel az erôvel: hiszel a Piroska és a Farkasban?

ipszilon
de igen!:-) de kicsit azért kapcsolódik Cheky kérdéséhez miszerint hiszünk-e a szellemekben.

Lazarus
Ez nem kicsit off topik :D
Lazarus
uh bazz, reklamációnak olvastam a fõcímet :D
Néztem hogy mennyi hülye ember van itt
Cheky
pedig elég sok történet van róluk...

ipszilon
ôszintén szólva én semmilyen formában sem hiszek bennük.

Cheky
én nem ilyen történetre gondoltam :)

ipszilon
én kicsi koromban féltem, minden hová szörnyeket, szellemeket képzeltem (hál istennek, nem minden éjszaka). aztùan,a hogy nôttem rájöttem, hogy az árnyak azért vannak a falon, mert elment egy kocsi az utcában, a szekrény azért reccsen egyet, mert a bútoroknál ez természetes, és az a fehér izé, csak a ruhám a széken. és már el is tûntek a szellemek!:-)

Cheky
oki.

nem beszélem be magamnak,de annyi történet lengi körül ezt az egészet, hogy kiváncsi vagyok a véleményetekre :)

Azt mondod, hogy az összes szellemes-kisértetes történetek csak kitalálciók?

ipszilon
asszocíációval: szellemek-->vámpírok, szörnyek
viszont ha az illuziósra gondolsz, akor azt arra értettem, hogy te azt hiszed, hogy vannak, mert bebeszéled magadnak.
viszont a reggelizôs, csak egy kis intermezzo volt az életembôl:-) kicsit off voltam, tudom, sorry:-)

Cheky
most ez hogy jön ide?

ipszilon
hmm..hogy is volt? az élet csupán illuzió:-)
mondom most én, bezzeg tegnap alig bírtam aludni. elkezdtem nézni még nyolckor az "Interjú a vámpírral"-t, de tíz perc után átkapcsoltam, csak az a hülye kép Tom Cruise véres fogáról belefészkelte magát az agyamba! plusz tegnap délig aludtam, és nem csináltam semmit egész nap, tehát egyáltalán nem voltam fáradt. mind ezekbôl következett, hogy reggel 3-ig olvastam, aztán meg a gyomrom korgott annyira, hogy majd kiestem az ágyból, szal "megreggeliztem".
amùgy szellemek nincsenek!:-)

Cheky
A szellemekrõl mi a véleményetek? vagy másnéven kisértetek. Szerintetek valóban léteznek és kik õk?

Cheky
nem mondom, hogy én hiszek benne. az mondjuk ok, hogy az egész univerzum maga Isten.

Cheky
nem hagyják el, mert a csillagközi express elromlott, a gyalog meg sokáig tart. :)))

de ezek kivül miért is nem hagyhatják el?

a Földön élõ lelkek nem gahyják el a Földet, ez nem ilyen egyszerû
ipszilon
na ezt újra kezdem, mert nem lehet nagyon értehtetô:
"ez a matezimusos dolog kezd a fantasztikum felé iranylulni, úgyhogy nem nagyon hiszek benne."

és még hozzátenném, hogy szerintem az ember mindig a lebonyolultabb dolgokban keresi a választ, holott szerintem a legkézenfekvôbbek a helyesek.

ipszilon
ez a matezimusoso dolog kezd a fantasztkum felé irányul, úgyhogy nem nagyon hiszek benne.

Cheky
ha az, hogy elméxek az álmaimra az erõs szellem jele, akkor lehet, hogy igaza van mihaiinak :)
sokszor volt, hogy nem tudtam ezt álmodtam, vagy tényleg megtörtént.

Cheky
biztos, hogy nem. Amikor éjszaka felkelek én nem tudok olyan dolgokkal foglalkozni, mint lámpaoltás... :)

#112: én sajnos nem úgy vettem észre :(
Régebben sokat álmodtam a telekinézisról. Volt mikor egy öreg férfi leejtett vmit és meg felvettem neki. persze a kezeim nélkül. meg hasonlók. Érdekesnek is találtam, hogy ilyen sokat álmodtam róla, igy ki is próbáltam. de nem volt siker:) persze lehet, hogy nem akartam elégé erõsen...

#112: metaizmus: én is alig tudok róla vmit. csak a haver mesélget róla. Vmi olyasmi, hogy az isten benne van mindenben, valójában õ az univerzum. sõt multiuniverzum...
isten sem tökéletes, hanem mindig fejlõdik, mint egy gyerek.
ja meg amit múltkor mesélt nekem: van egy képlet, amibõl MINDEN kiszámitható, meghatározható. ezt a képletet isten sem ismeri (mivel belõle van) és meg akarja tudni mi ez. ezért teremtette az életet (meg nem akartegyedül lenni...) hogy majd a "fiai" megcsinálják.
ezt ne vegyétek szó szerint, én ezt szürtem le.

#118: igen, ezt már kibeszéltük a barátommal kb. 6.ban :)Az emberi szem nem tökéletes (mert mi/ki az?) = nem fog fel mindent, vagy tévesen ábrázol. tehát semmi sem biztos ami körülöttünk van.
pl.: Matrix :)) "Valóság? Mi az? Hogyan irnád le? Ha az amit látsz, érzel, izlelsz akkor a valóság csak az agyad által megfejtett kódhalmaz." vhogy igy volt. nem tom már fejbõl... :) van benne vmi, nem?

minden ami körülöttünk van rezgés, és mi is teremtünk rezgéseket, és olyannak látjuk amilyennek akarjuk...
ipszilon
egyébként ne keress benne semmi féle reinkarnációval kapcsolatos dolgot. ezt a filmet csak viccként hoztam fel, de érdemes megnézni, nagyon jó, és nagyon aktuális témával foglalkozik!

ipszilon
javaslom a tk-t!