Paranormális jelenségek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEm teljesen paranormálsi téma, de nagyon érdekes!

http://legendavadasz.blog.hu/2011/12/10/mar_kozel_az_igazi_jurassic_park

Szerintetek van benne valami? Egy nap majd tényleg lehetséges lesz mindez? Szkeptikus vagyok de látva a mai tudomány határait... kezdek hinni benne hogy megvalósul majd!

Anaid
Érdekes, biztos nem szkeptikus állította magáról, hogy aura-látó? Az a gondom, hogy õk azt állítják, hogy tömegben, meg tárgyak hatására az aura összehúzódik, nem "lóg át" pl. a falon. Érdekes, hogy a hapi épp úgy akart bizonyítani, hogy a függönyön átlógó részt akarja meglátni....Én ezt nem értem....

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Ha jól emlékszem itt került szóba az aura.
Szkeptikus blog: Auralátót teszteltünk

ez hihetetlenül nagy ! nem hallottam róla a hírekben, de már megérte benézni ide is :)

vagy ha nem hát kisnyúl

<#integet2>

MR ME
gömbvillám volt!

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Igazad van, nem nehezebb. Akkor mégis miért? Mert hülyeségnek tartják. Indokolatlanul, de jól definiáltan. Ráadásul abban a kényszerképzetben vannak, hogy ami nincsen a tankönyvben, az csak hülyeség lehet. Mind. Meg abban, hogy aki hülyeséggel foglalkozik, az maga is meghülyül. Emiatt aztán magukat szkeptikusnak kikiáltó emberek jogot formálnak rá, hogy másokat lehülyézzenek, pusztán amiatt, hogy azok nem-átallanak elképzelni bizonyos feltevéseket.

<#wow3>

Anaid
Mitõl nehezebb elképzelni, mint modjuk a vákumot, vagy az õsrobbanást?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Sötét energia? Éppen az is lehet, de jelenleg, az ezen a bolygón élõ, materialista tanításban részesült emberek ezt nehezen tudnák elképzelni.

Anaid
Mese a segítségkérõ hanghoz:
Egyszer volt, hol nem volt, volt egy ember. A saját fiútesója bal oldalról nyakon szúrta, (átvágta valszeg a nyaki ütõerét) megölte. A lelkébõl fekete szellem lett, amely segítséget kér és csak angolul ért, hogy kiderüljön az igazság a gyilkosságról. Itt a vége fuss el véle.

Kicsit túl élénk a fantáziám.:):)

Anaid
Mi ebben a para? Márhogy félelmetes?

Figyeljetek csak. És mi van akkor, ha a szellemek sötét energiák, illetve anyagok?
Lehet, ha meghalunk mi is sötét anyagok leszünk.
Bár most is vannak nagyon sokan <#vigyor3>, akik már most is hirtelen sötétek. <#idiota>

Walk the Talk.

Looooser
vannak benne kamuk de amúgy jó kis para vidi :D

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

REALista
kamu...:D

A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Semmit, mert akkor nem birok aludni :D

Walk the Talk.

http://www.youtube.com/v/h8vl8zcGV3I&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AABMit gondoltok?
Anaid
Én meg kijelentem, hogy nem fogok többször...:-)

Anaid
Ne általánosíts. Vannak nyugaton is, itt is, akik hisznek benne:-)

Anaid
Selfcontrol:-)?

"láma gondolkodik azon is, hogy nem Ázsiában születik újjá"

Én millárdos akarok lenni legközelebb:)))
A fene egye meg

Walk the Talk.

Az ateista Kína:

Míg mi, nyugatiak még kételkedünk a reinkarnáció tanában, addig a kommunista Kína elébe ment a problémáknak: egész egyszerûen pár éve alkottak egy törvényt, amely szabályozza az újjászületést.
„Amíg Tibet kínai ellenõrzés alatt áll, nem vagyok hajlandó ott újjászületni!” – jelentette ki többször a dalai láma, aki ezzel akaratán kívül abszurd törvénykezési folyamatot indított el. A kínai vezetés ugyanis annak érdekében, hogy saját maguk választhassák ki a több mint fél évszázada megszállás alatt tartott Tibet leendõ vallási vezetõjét, elkészítették a világ elsõ reinkarnációs törvényét.

A szabályozás szerint buddhista szerzeteseknek a kínai kormány engedélye nélkül hivatalosan tilos reinkarnálódni. A vallási ügyekben illetékes kínai hivatal semmi kivetnivalót nem lát a reinkarnáció intézményesítésében. Amerikai elemzõk szerint Kína szándéka az, hogy a dalai láma halála után õk jelöljék ki az új – nekik tetszõ – vallási vezetõt. Persze nagyon valószínû, hogy a dalai láma közvetlen környezetének az ilyenkor szokásos instrukciókban meghagyja, hogy hova fog újjászületni. Egyes amerikai lapok tudni vélik, hogy a láma gondolkodik azon is, hogy nem Ázsiában születik újjá ezúttal!

Walk the Talk.

Bár olvastam, hogy az igazi ügynökök képesek becsapni a gépet.

Walk the Talk.

Hazugságvizsgáló összehasonlítást végez. Bármennyire is próbál a személy kifelé nyugodt lenni, a teste olyan elektromos impulzosokat bocsájt, melyek az etalontól eltérnek. De azért szerintem ez is félrevezetõ lehet, mert pl, ha azt kérdezik, hogy gyilkolt-e, és azt mondja, hogy nem, mely a gépi eredménnyel tök ellentétes, akkor talán az is felmerülhet, hogy valóban nem "csupán" jelenvolt az esetnél. Ugye érted mire akarok kilyukadni.
Véleményem szerint is egy egészséges test elektromos kisugárzása biztosan eltér egy bármely eltérõ egészségi állapotban lévõétõl. De hogy ezt tudják-e mérni, sõt fotózni, nem tudom. Az a baj, hogy igazából tudományos leírást nemigen találtam még róla

Walk the Talk.

Anaid
Találtam vmit...
Ezek szerint hasonló elven mûködik, mint egy hazugságvizsgáló?
Vélemény?

Tetszett!

Walk the Talk.

Ezt légyszi ne kérdezd tõlem, mert fogalmam sincs, s nem is nagyon hiszek benne. Én csak azt mondtam, hogy mindenkinek van valamilyen kisugárzása. S, hogy aurának, vagy tökfõzeléknek hívjuk másodlagos.

Walk the Talk.

Anaid
Az volt a kérdésem, hogy hogyan mûködik az a szerkezet, amivel az "aurafotókat" készítik. Mit mér, mi alapján határozza meg a színeket...stb.

Kételkedem, tehát vagyok!
Úgy a 3.perctõl kezdõdik és 6 részre van darabolva a film.

Ahhoz, h részletezni lehessen mit lehet bizonyítéknak tekinteni, ahhoz egy konkrét állításra/esetre is szükség volna. A kiírás meg gondolom általános, gyûjtõneveket használó megfogalmazás akart lenni.

Looooser
várjá' a BP Tv-t ne keverd bele az külön kategória... nem tudom hogy maradhatott eddig életben... a vezetõi biztos trollok...
ez az ezo tv tényleg hasonlóan mûködik mint ahogy leírtam, szimpla placebo hatás... baromi drágán :D

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

A BP TV-n az a bizonyos "professzor" a képernyõn keresztül csavargatta az illetõ lábát. Mivel én is a TV elõtt ültem, akkor nekem is kellett, hogy szóljon a gyógyítás. Vagy amikor az EZOTV-n frankó suskáért küldenek áldást, az akkor nekem is bizonyára használ.
III. évezred nesze neked
Az ókori emberek viszonylagosan okosabbak voltak:(((((((((((((

Walk the Talk.

Talán azt mondanám, hogy létezik az a bizonyos aura, hiszen biztos Te is voltál már úgy, hogy útálsz, vagy kedvelsz valakit, annélkül, hogy egy szót is váltottatok volna. Szimpátia.
De, hogy fényképezni lehet-e? Hát nem tudom.
Az úgynevezett negatív aura pedig nagyon ragályos tud lenni, hiszen egy vidámabb társaság jókedvét egy depis pillanatok alatt el tudja rontani.
Az aura csak egy elnevezés.

Walk the Talk.

Anaid
Sokszor próbáltam választ találni a kérdésemre, mert érdekesnek tartottam a dolgot: hogyan is mûkszik ez az aura-fotózás?

Anaid
Nem szoktam Ezos dolgokat nézni. Egyszer írogattam egy ezós fórumra kiakasztottam pár embert a kijelentéseimmel. Pl., hogy egy sárgán világító tányér amelyet tisztánlátók látnak még nem tesz senkit külömb emberré, ez marhaság...stb. (Azt nem közöltem, hogy az ún. aura-fotón az enyém körül is ott volt:-) akkor is marhaságnak tartom, hogy ilyesmik alapján kategorizáljanak embereket. Szentek feje körül ábrázolták a régi képeken...stb. Hát én nem vagyok szent az tuti. Na szóval eléggé kiakadtak pár megjegyzésemen (ehhez hasonlókon), úgyhogy elhúztam onnan a csíkot.:-) Ez van, van amiben hiszek, de egyedi módon.:-)
Hol a hívõktõl kaptam a pofonokat, hol a nem hívõktõl, de jó nekem középen, legalább egyenesen állok, ha két oldalrõl is pofoznak, kiegyenlítõdik.:-)

Anaid
Mi volt benne annyira egyértelmû? Ja, tényleg az a rész, hogy minden eredményrõl készült dokumentumról õk rendelkezhetnek, meg az, hogy semmilyen kárért nem vállalják a felelõsséget az részletes. A tesztelés, a bizonyítéknak tekintés részletezése meg hibádzik.
Bár nekem mindegy nem vagyok parafenomén, vagy hogy nevezik az ilyesmit, szal nem áll szándékomban jelentkezni, csak a tisztesség kedvéért azt is illett volna részletezni, milyen elvárásoknak is kellene megfelelni és milyen körülmények között...stb. Nekem spec az a kifejezés, hogy ellenõrzött körülmények között nem sokat mond....

Looooser
azok csak a reményt adják el, most percenként 400 forintért vagy mennyiért egy megvezethetõ embert (mert aki betelefonál az megvezethetõ) be etetek arról hogy jobbra fog fordulni az életek, akkor a szimpla placebó hatás miatt annak a szerencsétlen baromnak tényleg jobb lesz egy kicsit mert másképp kezd hozzá állni a dolgokhoz >>pozitív hozzáállás = pozitív élmények<< (és a hülye mellékesen elhiszi hogy egy táltossal beszél telefonon no comment -.-')

Amikor nem tudok aludni, szoktam nézni az EZOTV-t. ( nem kötelezõ, tudom )
Hát basszus, az emberi végtelen hülyeség tárháza.
Sírva hahotázom.

Walk the Talk.

Azonkívül az elsõ szabályzat nagyon mezei volt, egyértemû

Walk the Talk.

Mert sok:)

Walk the Talk.

Anaid
Mellesleg alapvetõen:
1. kiírás: csórók kizárva
2. kiírás: csórók és nem híresek kizárva

Röviden, tömören ennyi is elég, nem?
A tesztelésrõl, ellenõrzésrõl, mit tekintenek bizonyítottnak..stb. meg semmit nem ír konkrétan.

Sztem "poszthumusz" Nostradamust illeti.:-)

Anaid
Ha már másoltál a cikkbõl miért nem másoltad be tovább is?

Az eddigi tapasztalatok nyomán James Randi módosításokat jelentett be a szabályokban 2007 januárjában:

"2007. április elsejétõl a jelentkezõktõl két fontos kvalifikációt követelünk meg. Elõször, minden jelentkezõ rendelkezzen médiaprofillal, ezen azt értjük, hogy a média részérõl létezzen valamiféle reakció - tévéinterjú, újságcikk, sajtóvisszhang vagy nyomtatott sajtótermékben való hivatkozás a pályázó állítólagos képességeinek a részleteire vonatkozóan… A második követelmény pedig abban áll, hogy a pályázó rendelkezzen valamiféle szakmai kvalifikációval, amit valamilyen megfelelõen akkreditált szakmai intézmény adott ki…

Egy további fontos változás a kihívásban az a körülmény, hogy a JREF rendszeresen és hivatalosan meg fog keresni ezen a területen mûködõ, széles körben ismert személyeket és névre szóló kihívással fordul hozzájuk állítólagos képességeik bizonyítására. A kihívott személynek 6 hónap áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, amely idõ alatt a kihívás tényét és a fejleményeket folyamatosan publikálni fogjuk. A tervek szerint a kihívást április 1-tõl Uri Geller, James Van Praagh. Sylvia Browne és John Edward személyével fogjuk kezdeni."

http://www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2007/tv0707/randi.html
Ez meg a felhívás fordítása:
http://xaknak.hrasko.com/20020707egymilliodollar
Azért vannak a feltételekben érdekes dolgok...

(érdekes módon ez a hazai "szakemberekre" is érvényes):

ugye rád nem??

Walk the Talk.

Kedves szellem2, itt sok pénzt kereshetnél:

"A James Randi Oktatási Alapítványnál egymillió dolláros díjat ajánlunk fel annak, aki szabályszerû megfigyelési feltételek mellett bármilyen paranormális, természetfeletti, vagy okkult képességre vagy eseményre vonatkozóan bizonyítékkal szolgál" - szól a kihívás, amelyre az elmúlt több mint egy évtized folyamán többen is jelentkeztek, azonban mindmáig senki nem járt sikerrel. A jelentkezõk listáját az érdeklõdõk az alapítvány honlapján (www.randi.org) megtekinthetik, ami azonban elsõ pillantásra feltûnik, a "nagy nevek" valami oknál fogva távol maradnak a nemes vetélkedéstõl.
Mi lehet az oka ennek az ódzkodásnak? Az eddig megkérdezett parafenomének tipikusan az alábbiakkal okok valamelyikével indokolták érdeklõdésük hiányát (érdekes módon ez a hazai "szakemberekre" is érvényes):

- nem akarok magasabb jövedelmiadó-kategóriába kerülni,
- már elég gazdag vagyok,
- nincs szükségem a pénzre, csak spirituális dolgok foglalkoztatnak,
- úgysem fizetnék ki a pénzt,
- hazugság az egész, nincs is díj,
- ez csak a CIA trükkje, hogy azonosítsanak, és aztán megöljenek,
- a pénz a CIA-tól (vagy a kommunistáktól) származik,
- Isten megtiltotta nekem, hogy munka nélkül pénzt keressek (!),
- ha elnyerem a díjat, megölnek, hogy ne kelljen kifizetni,
- túl sok az a pénz (túl kevés ez a pénz),
- elõre kérem a díjat készpénzben.

Walk the Talk.

Sziasztok Ismét!

Ide is beírok, hogy ha van kérdésetek keressetek bátran. De ne az keressen aki azért keres hogy hülye vagyok, meg nincsenek is szellemek!!!
A weboldalam folyamatosan frissítem
www.szellemelengedes.hu
Üdv:
szellemelengedes.hu

Walk the Talk.

Vílágítsál.

qetuol
ha kell egy szkeptikus fizikus, aki majd rávilágít arra, hogy nem úgy van az ám, ahogy azt gondolnátok, akkor én jelentkezem<#eplus2><#eplus2>

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant