IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Az akkor az IL-2 BOS lehetett mert a CLOD hivatalosan még nem támogatja a VR-t a kiadott verzioban.
Lemaradtam, mi a baj a VR-rel? Rég játszottam ezzel, de amikor igen akkor csak VR-ben.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

repvez
A clod motorja támogatja a DLSS vagy az AMD féle super samplinget, hogy a nagyobb felbontás ellenére is nagyobb FPS számot lehessen kihozni a játékbol, ami főleg a VR alatt jönne jol .
LeonSilver
Áááááá.. király! Akkor lassan végre a VR-es csávók is előszedhetik a cuccot :)

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

VO101Tom
Már hogyne lenne <#alien> hivatalosan bejelentettük, hogy készül egy nagy grafikai upgrade csomag, amiben VR és a TrueSky kiemelt helyet kapott, plusz készülnek a 4K-s textúrák, meg egyéb javítások.

Én kb egy hónapja repkedek CloD VR-al (TrueSky-al együtt), van pár apróbb bug meg kabinokban javítani való, de maga a VR faszán működik repülés közben, viszont a 2D overlay még nem jó, most ezeket kalapálják a programozók. TrueSky is bent van, technikailag működik, ami hátra van az a paraméterezés, a scenáriók programozása, mert a felhők még nem úgy néznek ki ahogy szeretnénk. De a nagyja annak is kész van már. Reméljük, hogy most már tényleg hamarosan kezdődhet a meghívásos beta tesztelés.

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Tom, semmi hír a VR-ről?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

VO101Tom
Amennyire kevés repülős film van, én megnézem mindet :) Red Tails volt amit nem tudtam végig nézni, az valami botrányosan szar film lett sajnos, a többivel nem volt bajom. Még az új Midway is tetszett a nyilvánvaló baromságok/hollywoodi túlzások ellenére.

www.pumaszallas.hu

mustangdc3
Szerintem lenne rá igény hogy realisztikusabbak legyenek a filmek mert az átlagembernek is feltűnnek már ezek a szét effektelt, meg minden robban amire lősz hülyeségek. pl a halálos iramban 5 óta már mindenki csak röhög a többi részen ha egyáltalán megnézte... (csak egy egyszerű példa.) az első részekben még nem voltak túlságosan látványos kaszkadőr mutatványok és így is jó volt a film.

Si vis pacem, para bellum

Mert a látványra ülnek be az emberek, a realista filmet meg max a művészmoziknak éri meg vetíteni.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

mustangdc3
Nem mondtam h azok jók. A top guntól kezdve ilyeneket csinálnak. nem értem hogy a látvány miért ennyire fontos. nekem a realista ábrázolások jobban tetszenek (amiből nincs túl sok).

repvez
Nem látok nagy különbséget a midway és a pearl harbour filmek között mindegyikben hihetetlen manövereket csinálnak gépekkel
Maga a trailer se olyan rossz, sőt .
Sztem inkább örülni kellene, hogy végre van már hasonló minöségben is olyan film amiben nem csak az amcsi gépeket lehet látni a németek ellen.
Elvileg az ő életét mutatja be
mustangdc3
Szerintem szörnyű ahogy ez össze van csapva, annyira tipikusan orosz....dob egy orsót a hid alatt... persze...

Em30L

Kifejezetten műanyagok kenesere kifejlesztett, ebayon lehet venni
PhantomAss
Mintha a War Thunderből ollózták volna össze, mindenesetre még így is jobb mint a Red Tails :)
//www.youtube.com/embed/Y-bFbNrkm4Q

GOOBY, pls

Kergetőzés Blenheimekkel:

//www.youtube.com/embed/Ra9itjidTvU
VO101Tom
Offline pilótákat érdekelheti, most láttam, hogy már van unofficial dinamikus hadjárat, működik Blitz-el és Tobrukkal is.
Updated Dynamic Campaign by theOden

www.pumaszallas.hu

Csak a Spit 20-asa tépi le a 109-es szárnyát, fordítva nem működik a dolog.
Sajnos még le se tépi...
acidrain
Fasza, de a Clod ban úgy van, hogy a Panzerbrandgranate kilukasztja a lemezt és utána a Minegeschoss ugyan azon a lukon bemegy, és letépi a szárnyat.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

i robot
Sikerült pár kicsi teherhajót kilőnöm Me110- C6-al. Tényleg úgy van ahol lövöd arra süllyed, igaz kell ezeknek is néhány rácsapás, de hát állat nagyon! Közben rájöttem a célzást nem segíti, hogy elkezdett akadni a Warthog joy, tudtok ajánlani valami jó kenőanyagot?

Ezt nem láttam még. Nem is tudtam, hogy a lövedék így volt időzítve! <#eljen>
Bocs, ha már volt.
Most találtam a fb-on (MG151/20 hatása):
https://www.facebook.com/groups/220145331510153/permalink/1620828964775109/?app=fbl
(Mobilról nem tudom linkként beszúrni)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Amikor legyűr a túlerő:

//www.youtube.com/embed/dpvdWVr-Uyc
Köszi a válaszokat!
2 napja túrom a conf.init, de ezek szerint nem is fogok megoldást találni rá...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

VO101Tom
Gunsight nézetben nem lehet hátrabnézni és sajnos a gunsightba nézés animációt sem lehet kikapcsolni.
A nézet beállításoknál van a Pan view, ami tologatja a nézetet abba az irányba, amit a hat switchen megnyomsz, ennél nincs korlátozás az egérhez képest, és van a snap view, ami a hat switch irányába ugrik, amikor elengeded, akkor vissza középre. Viszont ennek elég sok holt tere van.

www.pumaszallas.hu

mustangdc3
Amennyire én tudom a válasz nem, nem és igen.

Hali!
Pár hónapja újrakezdtem (Blitz), és most segítséget kérnék a hat switch-csel nézelődő kollégáktól.
Gunsight nézetben megoldható-e valahogy teljeskörű fejforgatatás?
(A rêgi Il-2-ben ez ugye működött)
Ha nem akkor lehet-e valahogy pillanatkapcsolóra állítani (csak a nyomvatartás idejéig legyen ebben a nézetben)?
A teljesen hátrafele nézés megoldható-e a hat switch-csel vagy csak egérrel lehet?

Este 9-től szoktunk lenni. Discordra gyere fel!

Ez éppen a Team Fusion 3-as szerverről van, de a TWC channel szerveren sokat vagyunk. Vagy akár Dangerdogson. De most indul majd egy ACG szerver is.
i robot
Ti melyik szerveren és mikor szoktatok nyomulni? Csak mert én tökmindegy mikor vagyok fent kihalt az egész.

Sokáig nagyon unalmas küldi volt:

//www.youtube.com/embed/DOti0bMeADM
//www.youtube.com/embed/QZchJO3GV8g

Egy hete repültük Pogival és Savival. Vegyétek, vigyétek! :)
Hiuuz
Hát a végén az a csípőre tett kéz sokmindent élárul :)
Amúgy meg, hányszor volt már ilyen, hogy besült motorral keresi az ember azt a zsebkendőnyi helyet a fák között ahová le lehet dobni a vasat. Persze élőben biztos izgibb :D :D :D

Mindenkinek duplán kívánom azt, amit ő nekem!

mustangdc3
Ezt minden pilóta tanulja, hogy kell motor nélkül leszállni, része a kiképzésnek. Az a szerencséje hogy a reptér közelében történt.

PhantomAss
Szerintem a pilóta se :D
Azért ehhez kell a rutin, hogy leszállt utána

GOOBY, pls

Papirzacsi
Tessék Sanyi, itt a pilóta még a földön se igen érzi, hogy mi lehetett a baj. :-)
//www.youtube.com/embed/2MEapiGMbxw

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hiuuz
Na ilyenkor kell a tiszta fej :)

Ilyet még nem is láttam:

//www.youtube.com/embed/zl5TIR1_ciQ
Miért kell a támadó vadászgép MÖGÉ célozni a bombázó lövészének:

//www.youtube.com/embed/DWYqu1Il9Ps
24 HOUR FLASH SALE ON TC, FC1 and BOBP!!

A Flying Circus 20 dollár. Ennél olcsóbb szerintem már nem lesz. Csak ha valakit érdekel. A Bodenplatte is 75% -os kedvezménnyel van ma 20 dollárért. ennyiért nem rossz ár! Az akció csak 24órás!

Hiuuz
Hát mit is mondjak. Van hova fejlődnöm :)

https://youtu.be/6LBhSTtq8mo
Hiuuz
Találtam ilyet is :D

//www.youtube.com/embed/vUFMUdX_Bd4

VO101Tom
Az 1b, ami a legfölső képen van. Arról van lejjebb a magyarázat is. A másik az a sima ToKG-1, arról közeli képet sem találtunk, hogy legalább a kis részletek, kijelzések láthatóak lennének, leírás meg még esélytelenebb. Még a Hafner féle ww2 doksis oldalakon sincs róla semmi. A kis hajó viszont rajta lesz az 1b-n is, az kell a használatához.

A Wellington is kapni fog egy torpedó célzó szerkezetet, de az kicsit másképp működik, a Heinkelen lesz a bombázónál egy ironsight is, azt a hajón kell tartani, majd beállítod a hajó relatív irányát, hajó sebességét, a torpedo oldás után majd irányba fordul (hajótól való távolság nem számít, hajó sebesség, torpedo sebesség és hajóval bezárt oldalszög a lényeg). A ToKG előtt használtak ugyanerre egy mechanikus computert is (TF-Schure 1), és a torpedo beállítását egy külön személy végezte hátul, de erről is nagyon kevés infónk van és valszeg csak háború előtt használták, úgyhogy ToKG-1b lett végül. A torpedó mélység és torpedo sebesség a clodban nem állítható.

A Wellingtonon is ugyanezeket a paramétereket kell megadni, de ott egy lámpasor lesz a pilóta előtt, és a géppel úgy kell fordulni, hogy a világító lámpa mutasson a hajóra, ott a torpedo az oldás után nem fordul semerre.

www.pumaszallas.hu

i robot
Duuuurvaaaaaa! Nem is tudtam, hogy volt ilyen készülék. Kíváncsian várom! Silent Hunter a levegőben. <#worship> A képek alapján két féle van, melyik kerül beépítésre?

VO101Tom
A fedélzeti cuccok sérüése nem számít bele a hajótest sérülésébe, le is pucolhatod a dekket, attól még nem süllyed el (hacsak nem kap lángra az üza vagy a lőszer).
Heinkelhez majd jönni fog egy ToKG-1b nemsokára, a modell már kész, csak a kabinba kell programozni. Azzal talán egyszerűbb lesz torpedózni <#alien>

www.pumaszallas.hu

Hiuuz
Köszönöm!
Az első elején úgy forgatod a fejed, csoda hogy a helyén maradt :D

i robot
Köszi Tom az extra infót! A menü háttérképek között van egy olyan amin egy Beaufighter soroz egy hajót, innen jött az ötlet, hogy szétdurrantok valamit. (Bombával sem olyan egyszerű eltalálni, de torpedóval se.) A pályaszerkesztéshez nem értek, de a Quick Mission-ben a Brittish Attack Collumn -ban van egy Minensuchboat 1935 nevezetű szörny. Fogalmam sincs mennyi páncél van rajta. Ezen próbálom köszörülni szegényes célzótudásom. Rengetegszer lemosott már az égről, ez nem enged közel magához. Már feltűnt, hogy a kisebb AA tornyokat le lehet lőni róla + 2x valamit telibetaláltam a tatján ami nagyot szólt, de meg se kottyant neki. Majd még gyakorlok a C6-al aztán egyszer csak szétbontom, nehogy má a krumplivető ne legyen elég. <#violent>

VO101Tom
Ja, a hajókhoz még annyit hozzátennék, hogy a hajótestek elég sok blokkra vannak osztva (szimulálva a víz szakasz zárókat) külön a bal és a jobb oldalon is. Amikor egy blokk sérül, akkor a betört víz mennyiségét a találatokból számolja, ettől nő a blokk súlya, ahogy telik vízzel, a hajó is eszerint fog megbillenni. Amikor a fedélzet víz alá kerül, akkor a hajó elsüllyedt. Viszont ehhez több blokknak kell komoly sérülést okozni, ezért fedélzeti fegyverrel kilyuggatni ki lehet, elsüllyeszteni elég nehéz (illetve amit mondtam, a hajópáncélon át sem megy). Sokkal egyszerűbb, ha üza tartályt vagy lőszerraktárt ér találat, azok a víz betöréstől függetlenül tudnak végzetes sérülést okozni. Bomba vagy torpedo ezért sokkal eredményesebb, mert lőfegyverrel ellentétben nem pontszerű a sérülés, hanem a robbanási sugárban sérülhet több minden is. A hajótest blokkokra osztása miatt a clodban nincs "süllyedési animáció", ehelyett a fizikai modell számolja ki, hogy a súlypont hogyan változik, mikor lesz instabil a hajó, hogy dől meg, melyik része kerül először vízbe és ilyenek. Van amikor a hajó orra merül vízbe, van amikor megdől, van amikor csak elmerül. A kis hajók több helyen ketté is tudnak törni, ha bomba vagy torpedó jól találja el. Szállító hajó néha nagyot pukkan (ez random dolog, ha de van rá esély, hogy lőszert vagy üzemanyagot szállít, akkor nagyot szól).

Ami még érdekes lehet, hogy a légvédelem kiüthető, ha egy hajó egyik oldalát bomba vagy torpedó érte, akkor azt érdemes gépekkel is támadni, ott valszeg sokkal kevesebb lesz a légvédelem (a légvédelem nem lő át a hajótesten, a tűzívek úgy vannak limitálva, ahogy a felépítmények azt engedik).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.03.30. 14:06:03

www.pumaszallas.hu

mustangdc3
Akkor csak nem vártam eleget h lássam a robbanást ezek szerint. Köszi a választ.

acidrain
Sanyinak

//www.youtube.com/embed/0H8QU-jJWns

//www.youtube.com/embed/-AUoB9dYwrI

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."