TV tuner (milyet???) ---> DivX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Looooser
Sziasztok!
Kaptam egy ASUS My Cinema U3000 Hybrid TV tuner kártyát, a dobozban volt a CyberLink Power Cinema nevû progra, az a problémám hogy a programban nincs finom hangolás, ami a sokdecibell vesztés miatt nagyon kéne mert egyszerûen szörnyû a kép (kivéve a digitális sugárzásúaknak (m1 m2 Duna1-2) tudnátok másik programot ajánlani?

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Hy!

Köszönöm az eddigi segítségeket.
Vettem egy Leadtek PVR3000 Deluxe kártyát. Beszereltem, minden jó, csak 2 probléma van vele.
1, Amikor a rádugom az antenna csatlakozót, kicsit elkezd remegni a kép (nem a tv adás képe, úgy az egész mindenség). Ez mitõl lehet?
2, Elindítom a PVR2-t bejön az adás ahogy kell, de minden más program meghal, szóval semmit nem tudok megnyitni.
Ötlet?
Rendben, köszi szépen! Akkor beruházok egy ilyenre.
Rá tudod. Egyébként meg a legjobb tuner jelenleg a piacon. Hogy bzoley szavait idézzem: "Többet tudó van, jobb nincs." Csak rendesen be kell állítani.

Kérdés mit értesz azon, hogy milyen felbontásokat tud. Megjeleníteni akkorában jeleníti meg a képet, amekorára a PVR2 ablakát húzod. Felvenni pedig 320x240, 352x288, 480x480, 480x576, 640x480, 720x576 és 768x576 felbontásokba tud. A hw codec csak 720x576-ba tud felvenni, de ez iparági szabvány, ami nem HD hw codec, az mind csak erre képes.

Illetve milyen felbontásokat tud, mert én sehol nem találtam!
Köszi!
Hali!

Ezt rá tudnám kötni simán az antenna kábelre?
http://www.edigital.hu/product.php?cat=589&bid=25&partner=33009&productid=35921#
Szerintetek milyen?
kemszi2
esetleg nekem tudna valaki valamit ajánlani,azon kívül amit én találtam?
1. A TV-vel sehogy. Csak rá kell tolni az antennakábelt. A TV-hez csak annyi köze van, hogy be kell iktatnod egy osztót.

3. Sok mindenen nem lehet elbukni, alapvetõen két-három alkatrészcsaládból dolgoznak a gyártók. A különbségek a megépítés minõségében, a sw-ben és a támogatásban van. Szóval lényegében csak a gyártót kell figyelembevenni.

2. Jók. Csak kérdés mik a pontos igényeid és mennyit szánsz rá.

kemszi2
kemszi2
Szeretnék külsõ tv tunert venni.laptophoz és azstali géphez egyaránt szeretném használni.lehetõleg olyat keresek aminek van saját antennája
Asus My Cinema-U3000 Hybrid külsõ tuner errõl mit gondoltok?
# Jellemzõk Digitális TV adás vétele és rögzítése
# Analóg TV adás vétele és rögzítése
# Beépített FM antenna
# LED visszajelzés
# Asus TSSI tehnológia, erõs TV jel felismerés
# Vista Premium, Vista Basic, XP certified
# Csatoló felület: USB 2.0
# Operációs rendszerek: Vista Premium, Vista Basic, Windows XP
Sziasztok!

Még új vagyok a témaban, és lenne pár kérdésem.
1. Ha veszek egy tv kártyát, hogyan kell csatlakoztatni a tv-vel? (gondolok itt a kábelekre)
3. Milyen adatokat érdemes figyelembe venni, hogy ne bénát vegyek.
2. Az alattam említett kártyák jók lehetnek?
7k körül Leadtek TV2000XP Global, 15k körül hardware-es PVR2100. Analog mind a kettõ.

Software-es hibridtuner DTV2300 H 15k, hardware-es hibrid DVR3100 H 18k.

Ezek mind sima PCI-osak.

DöflingR
WinFast PVR - nem tudom mostanában milyeneket dobtak ki,de nekem nagyon bevált kártya.. az enyém már 3-4 éves..

hello szeretnék venni egy tv tunert tudtok ajánlani 1 olyar ami jó de nem nagyon drága?

Hali! Van egy asus tipusu tv tuner karim kezdõ vok még benne beállítás gondjaim vannak vele nem tudom be hozni vele az összes csatornát nem tudom miért van valakinek ötlete mit szúrtam el vele?

rambuu
Hali!
Az lenne a kérdésem hogy pl. ez a TV kártya WinFast TV2000XP Global
Ennél ha én 22"-es Monitoron nézem az nem ront a képen? Me itt már jobban szét húzza mint egy síma 17"-esen.?!

Zomil
majd a privit olvasd el légyszi és ha lehet válaszolj rá :)
nagyon megköszönném

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lényegében nem terheli a processzort.

Zomil
igazábol azt sem tudom, h az miért jobb :D
jobb minöségben rözgit?

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Jó kártya. De a 9k kicsit súlyos. Általában a rádiós verziója sem kerül többe 7-8k-nál. Mondjuk 9-ért is jó vétel.

Azt már neked kell eldöntened, hogy a hw codec megér-e 5-6k plusz ráfordítást.

Zomil
igen pci-osra gondoltam, mivel nem kell h hordozható legyen igy sztem a PCI jobb

amugy olyan 10e körül lenne a legjobb, lejjebb olvastam, h TV2000XP Global-t ajánlottátak, ahonnan vásárolni akarok ott 9ezer. Mi a véleményetek erröl?

próbálkozom még egyszer... elõzõ alkalommal senki nem reagált... :(

"Mostanában szeretnék beszerezni egy tunert laptophoz...
Mostanában milyet érdemes venni?"

Ha PCI-os kell, akkor ennyiért már hw codec-est kapsz. Pl Leadtek PVR2100.

Zomil
remélem hamarosan benéz vki ide, mert elég sürgös lenne a segitség :)

Zomil
Hali!

Szeretnék egy jó minöségü, de nem tul drága(max 15ezer) tv-tunert venni a gépbe és érdekelne, h milyet ajánlotok.

Elöre is köszi a segitséget!

grebber
A beépitett antennés tv tunereken magyarországon jelenleg milyen tv csatornák jönnének?? És ezek mennyire jók márha jók?
Mert kellene egy a gépbe, de nem olyan amibe tv kábelt kell rákötni!

Next PC upgrade: 2022

Sziasztok!
Mostanában szeretnék beszerezni egy tunert laptophoz... éljen a mobilitás :)
Mostanában milyet érdemes venni?
Visszaolvasgattam de mivel eléggé régiek a hozzászólások, azóta sokminden változhatott...
Köszi elõre is...

overlocker
Ez
sztetek jo tv tuner mert az ugye? 15ezer körül az ára jo sztetek?

Lenne egy pár kérdésem:
1, hogy kell a tv kábelt rákötni a tv tunnerra? Nem nagyon akarok farigcsáln.
2, milyen gép kell hozzá?
Kitûnõ kártya. De a helyedben inkább Globalt vennék. Gyakorlatilag ugyan az, az eltérés gyakorlatilag csak a tuneregység (Expert RF, Global Si). A Global tipikusan 1-2k-val olcsóbb.

Zs0lt1
Sziasztok!
Ehhez a kártyához van vkinek tapasztalata, érdemes megvenni?
LEADTEK WINFAST TV2000XP EXPERT TV/FM PCI
Köszi!

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

Az lehet kevés lesz. Igazából próbálkozni kellene, abban a teljesítménykategóriában csak gy rövid ideig volt procim (Sempron 2200+, elõtte Duron 750, most A64 3500+).

Viszont ha van sok helyed és hajlandó vagy utófeldolgozni, akkor valamilyen MJPEG codec a video-hoz, és PCM a hanghoz. Ezzel óránként 6-10GB helyet pusztítasz a vinyódból (vagy még többet, erõsen képtartalom függõ). Amikor a Sempronom volt, akkor ezt csináltam. Sõt, az A64-gyel is. Egészen addig, amíg nem vettem hw codec-es tunert (esetemben PVR3000 Deluxe). Azóta hw MPEG2. Persze ez egy másik árkategória (mondjuk anno nekem az Expert került 18k-ba, ma ennyiért már vennék PVR2000-et).

Gondolom hogy ha csökkentem a bitrate-et vagy felbontást akkor csökken a minõsége is. Úgye?
Neked milyen tuner kártyád van? Tudnál csinálni egy printscreent? kiváncsi vagyok a minõségére.

Amúgy lehet hogy megveszem a WinFast TV2000XP Global-t. Én igazából nem feltétlen a tvcsatornákat nézném vele, hanem a playstation 2-met kötném rá és onnan vennék fel vele. Azért törekszem arra hogy a kártyából a lehetõ legjobb minõséget kihozzam majd, persze a számitógép tûrõképpeségét figyelembe véve. Mert ahogy az elõbb is leirtam, nem valami erõs gépem van.
Ja bocs.
2,4 GHz Celeron.
2,4GHz-es mi? Mert ha Celeron vagy P4, akkor lehet kevés, ha C2D vagy K8, akkor viszont bõven elég. Az MPEG2 kódolás egyébként eléggé erõforrásigényes. Viszont ha visszább veszed a video bitrate-et és/vagy felbontást, akkor csökken ez az igény. Most hirtelenjében nem kezdek el kísérletezni, mivel felveszek éppen, de ha végeztem, akkor nekiállok.

Egyébként az A64 3000+ nem éppen egy erõs proci manapság, lényegében lecsúszott az alsó szegmensbe.

Hát... A gépembe egy 2.4 proci van.
Amúgy ez a PVR8 MPEG2 codec ennyire lefogja a gépet, hogy erõs proci kell bele?
Kérdés milyen erõs a géped. Egy A64 3000+ vagy hasonló teljesítményû proci esetén a PVR2 MPEG2 codec-jét is nyugodtan használhatod. DivX és hasonlókat felejtsd el, még az atomprocikkal sem adnak normális eredményt.

Szia!
Köszönöm válaszod!
Tudsz olyan kodeket mondani és beállitását ami elég jó minõséget hoz ki pl a global tv tunnerbõl?
A TV2000XP RM-et felejtsd el, elég régi technológia. Az Expert OK, de inkább Global, az olcsóbb és gyakorlatilag ugyan azt tudja.

Anus-t még véletlenül sem vennék, sw szinten trágya.

Item-s tunerek összehasonlítva a Leadtek PVR2000-rel. Azt nem árt tudni, hogy a PVR2000 képminõsége némileg gyengébb az Expert és Global képminõségétõl.

Ami mindenképpen a Leadtek mellett szól, az az
LHSite.

Természetesen a felvétel minõsége függ a codec-tõl és annak beállításaitól is.

Sziasztok!
Szerintetek melyik jobb ezek közül,melyeknek van jobb minõségük?
Leadtek Winfast TV2000 XP RM
Items TV+FM tuner távir., sw/MP4 PCI
Leadtek WinFast TV2000XP Expert TV/FM PCI
My Cinema-P7131 (asus
Items ITV301
Amúgy számitógépre feltelepített kodekektõl is függ hogy milyen lesz a felvett videó minõsége? (szerintem igen, de hallottam valakitõl hogy nem számit semmit. szerintetek?)
HALI

milyen kártyát vegyek nem tudok dönteni nem ismerem öket
Pinnacle PCTV Hybrid PRO PCI
Hauppauge WinTV HVR-1300
Pinnacle Hybrid Pro PCI 310I

ezeket nézegettem tudna valaki valamit mondani róluk ?
lécci segítsetek
köszi
sziasztok!

most veszek egy Leadtek TV2000 XP Expert tuner kártyát.szerintetek jó kártya ez?

más:
lehet valahogy a kódolt csatornákat fogni vele?valami program létezik rá?régen még volt neten valami hasonló progi, de nem volt lehetõségem kipróbálni!
üdv
tv tunert szeretnék venni, olyat ami képes tömöritve is felvenni, pl. aviba, s normális minõséget is kinál.
Gépem, p4 3ghz 2gb ddr2, 7300gt top 128 ddr3, visszaolvasva sok tipust irtatok, olyan 10e ft környékén melyiket tudnátok nyugodtan ajánlani?
(elsõsorban tv nézésre kell, de néhány meccset szeretnék felvenni)

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

Kaplan
Ha lehetne még egy kérdésem. Vettünk egy TV tuner kártyát, beraktuk a helyére, minden szép és jó volt. Elsõre szép képet mutatott de egy idõ után zajos lett a kép és 'elkékült'. Valszeg ez a kábel hibája lehet, nem? A másik pedig, hogy késik a jel, amit már láttam a TV-n azt 2 mp-vel késõbb kapja meg a PC.

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Ha a bemenõ jel jó, akkor a tuner is szép eredményt ad.

Kaplan
Sziasztok, igazából totális laikusként érkeztem ide. Ezen a karácsonyon azzal szeretném magam megajándékozni, hogy hõn szeretett sorozataim (nem, nme BK ^^) és azok a meccsek amik megérdemlik felvegyek õket és digitalizálva tudjam magamnál tartani és nem az ókori VHS módszerrel. Két lehetõség van erre : Asztali DVD felvevõ és TV tuner kártya én az utóbbi mellett döntöttem. Látom Dara ajánlott itt már egyet de igazából az lenne a legfontosabb nekem, hogy ne valami fos minõségben vegye fel a dolgokat. Arra is tökéletesen megfelel ez a Leadtek TV2000XP Global? Várom a válaszokat. Elõre is thx.

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Nem használok msn-t. Dobd be ide a kérdéseket, esetleg a PH!-s topicba, amit szintén megtaláltál (bár nem a legmegfelelõbbet).

Tusz adni 1 msn címet mert lenne még 1-2kérdésem.

Feltétlenül kell a tunerre az IEEE-1394? Ha van a alapodon, akkor totálisan felesleges. Akkor viszont Leadtek TV2000XP Global.

A terméknifo gondolom a depo-ról származik, mivel van benne egy-két faszság:
1: Nem BT787 chipes! Conexant CX2388x decoder van rajta, ami messze jobb minõséget produkál.
2: A legnagyobb felvételi felbontás ugyanis 768x576 PAL-ban formátumtól függetlenül.
3: NTSC-ben 720x480-ig képes megjeleníteni a képet.
4: A sw körítése ennél azért sokkal frissebb.
5: Vista alatt is mûködik.

DV200 a valóságnak megfelelõen

A Global esetén oda kell figyelni, hogy van rádió nélküli változata is.

A vétel minõsége nagyban függ a bejövõ jeltõl. A Leadtek tunerek nagyon jó képet produkálnak, a haverod valamit elbaltázott. Ugyanez igaz a felvételre is, a minõséget erõsen befolyásolja a codec és annak beállításai.

A géped bõven elég felvételre is, akár MPEG2 8-9000Kbps-re is.

Hali
Énis tv-tuner kártya vásárláson töröm a fejem.
Havert megkérdeztem és õ aztmondta h neki van de nemrég vette ki mert csak pár csatornának volt jó a képe (RTL,TV2...) és a többinek elég rossz. És az adás felvétel is siralmas. Pedig nem olyan olcsót vett!!

Én ilyet néztem ki pls mondjátok el a véleményeteket vagy hogy milyet kéne vennem és kb mennyiért kapható. Elõre is köszike. (Ja és a gépemrõl infók h bírja e AMD ATHLON 3800+ proci, 1gb corsair ram dualba, NVIDIA GeForce 7600Gt videókari)Ui: mi a külömbség az olyan tv tuner között amihez nemkell bekapcsolni a gépet és a sima közt?

Leadtek DV2000 Stereo,TV&R,FireWire
Ára: 14 798 Ft (12 332 Ft) | A kosárba tesz : db
Termékinfó:

Részletes jellemzõk:

PCI -os Tunerkártya, Bt878 chippel, automatikus programkeresés
Sztereo TV tuner (181 csatorna), Sztereo Rádiótuner
S -videó / Kompozit Videóbemenet; Audio line in és line out; Távirányító
3db DV IEE1394 csatlakozó
Állóképek tárolása az összes használatos formátumban, 24 bites színmélységben max. 1024x768 felbontásban
Mozgókép rögzítése AVI formátumban, max. 320x240 felbontásban, 25 kép/másodperc
PIP - kép-a-képben funkció
PAL felbontás 768x576 -ig, NTSC felbontás 640x480 -ig
Win 98SE, Win ME, Win 2000, Win XP driverek
Ulead Media Studio 6.0 Full Software

Barni