TV tuner (milyet???) ---> DivX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
Amúgy melyik lyukba kéne dugnom? nf7-s lapom van...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
Nem is hallom a hangot...😞
Kábelt oda dugtam, ahová a múltok is. De végig játszottam az összed helyen, de sehol nem jó...
Vonalbementre állítottam mindenhol, mert a múltor így nem csúszott a hangja. dE most egyáltalán nincs hang...😞

nemcsakfeel
Nem vesz fel hangot? Nem is hallod a hangját?
3 helyen lehet beállítani a hangot ( kábel jó helyre van dugva ? )
Egyik az alap winfos os multimedia panel vagymi, ott felvétel, meg lejátszásnál is.
Másik ahol az Audio Pint kell kiválasztani ( 1, no audio 2. tuner audio 3. line audio aszem)
Harmadik pedig, ahol a hangerõt is lehet választani kis menübõl.

Ezeket érdemes végignézni..

*hihi ** *

Narancs
Hi nemcsakfeel!
Segíts plz!
Lenne egy olyan gondom, hogy iuVCR -nél nincs hang a TV tunerrel (pinnacle pctv stereo).
Pedig úgy dugtam be mindent ahogy a múltkor, mikor mûködött...
Vajon mi lehet a baj?

nemcsakfeel
mint írtam a segítség topikban is, a hang hallása felvétel közben nem jelenti azt, h fel is veszi. Külön kell bepipálni, beixelni, beállítani azt a forrást ahonnan fel akarsz venni ( pl. line in-t bejelölni ), lejátszásnál akármennyit hallgathatsz egyszerre, mert akkor nem "digitalizálja" a hangot, csak egyszerûen kiküldi a bemenõ jelet.
, beállítások között nézzél szét, nem ismerem pontosan az UdvdMf et.

*hihi ** *

Nem a videókazin van a védelem ember..
Hanem a videóban.
De ez csak egy tipp volt

viasat 3-ról felvett angyalbõrbenrõl van szó!

hol van ezen védelem ????

Abit AL8, P4 LGA775 3GHz 2MB L2 64 bit, 1 GB DDR2/667 MHz, MSI 7800GT 256MB DDR3, Samsung SATA2 200GB, ACER 1721hm TFT,

Valszeg a Macrovision védelem lehet a ludas.....

Urak! Kisebb problémám adódott!!!

Ulead DVD MovieFactory 3.5 Suite progit használnék vhs digizésére.
ha dv-cam-ról digizek be, van kép, hang minden okés.
Ha vhs-rõl digizek, van kép és hang is, DE !!!!

Nem tárolja el a hangot!!!!
Hol hibáztam?
elkészíti a vob fileokat, hang meg nincs rajta 😞

ja, msi 6600 Gt vivo 😊

Abit AL8, P4 LGA775 3GHz 2MB L2 64 bit, 1 GB DDR2/667 MHz, MSI 7800GT 256MB DDR3, Samsung SATA2 200GB, ACER 1721hm TFT,

Looserke
Egyébként gyönyörû a képe. Lehet, hogy ha nem jutott volna eszembe a Forma 1 felvétele, akkor fel sem tûnik, mert csak a tényleg gyors mosgásoknál van utánhúzás.
A videó jelet, pedig a videómagnón keresztül viszem egy SCART-compozit kábelen, mert így nincs interferencia a képen.

nemcsakfeel
A kép amúgy szép? Nem lehet hogy a tunerkátyának gyenge az antenna jele?

*hihi ** *

Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni a Pinnacle studio PCTV Pro vagy a Leadtech Winfast tv2000 xp expert????
Looserke
Nem dienterlace probléma, mert próbáltam így is úgy is, de az eredmény ugyanaz. Nem "szörösödés" hanem pl. amikor gyorsan elhúz egy Forma1-es kocsi keresztben a képernyõn, akkor mintha egymás után raknának 3-4 kocsit, de úgy hogy egymásba lógnak.

nemcsakfeel
Konkrét kártyák képminõségét nemismerem, azt vmilyen kimondottan hardwares fórumba kérdezd meg, vagy nézd meg boltban..

Válasz | #237 : a gyors mozgásoknál az éleken csíkozódás jelenik meg, ez az interlace-elés miatt van. ha a felvevõ programban találsz olyan checkboxot hogy [] deinterlace, akkor ixeld be, másik megoldás, hogy felvétel után egy alkalmas programmal deinterlaceled.

*hihi ** *

Looserke
Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Van egy Leadtek TV2000 Expert TV tunerem. Forma 1-et szeretnék vele felvenni az RTLKlub-ról. DVD formátumban veszek fel, mert sima DVDt akarok készíteni belõle, amit az asztali lejátszó is ismer. A lassab részeknél nincs is gond a képpel, de ha pl. a kocsik gyorsan húznak el a képen, akkor mintha ''szellemképesek'' lennének a kocsik. De ez csak gyors mosgásnál van.
Próbáltam már 25 helyett 50 frame/s-al felvenni és mpeg2 helyett MJpeg-be is de a helyzet ugyanaz.
Lehet, hogy ha nincs hardveres mpeg2 támogatás a kártyán, akkor jobbra nem számíthatok?
Sok programmal kipróbáltam (Ulead videostudio, WinDVR, Powerdirector...)
Ez csak nálam van így vagy másnál sem bírják a gyors mosgást a tunerek?

És a PVR2000-nek ugyanolyan a kép- és hangminõsége mint az exprtnek??
Lui76
Valaki tud segíteni,hogy a Pinnacle pctv Pro saját programjából miért fagyva tudok csak kilépni?

Asus M5A97 EVO R2.0 ,Fx8320E ,Gigabyte GTX960 Oc 2Gb,Geil 2x4Gb(1866),DeepCool500 ,Samsung 2243BW MWO - MaxSteelHun

nemcsakfeel
Manapság már elég izmosak a procik, és amblokk a gépek, nincs különösebb elõnye ha tud HW-s tömörítést (szvsz), egyrészt, másrészt, meg ha nem mpeg ben akarsz felvenni, hanem mondjuk AVI ban, MJPEG ben, akkor nem használja ki a kártya.

A PCTV SAT jóval drágább, és az mint a mûhold beltéri egysége képes fogni a csatornákat (( Fixme!!! )), a PRO-ra rádugsz sima antenna kábelt amit a tv be is dugnál, vagy kompozit bemenetre egy Videót, és onnan tudsz felvenni / nézni.

*hihi ** *

Amugy meg mi a különbség a a Pinnacle studio PCTV Pro és SAT kártyák között??
Magyarul a PVR2000 annyival tud többet az expertnél hogy az tud hardwares mpeg tömöritést? És a hardwares tömörités mért olyan jó?? miért nem jó a softwares??
nemcsakfeel
próbálj meg iuVCR-rel felvenni, vagy más apró progival

*hihi ** *

Bandee1987
nem az enyim ez a tv tuner, csak hevrtól kértem kölcsön. A sebessége sztem elfogadható, bár jobb is lehetne.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

- 10-bit Video Decoder
- Hardware MPEG-II Encoder (Na EZ a nem mindegy!)
- Support WMV/WMA format for Web Broadcasting (Kitólhatod a saját videód és zenéd a netre)
- Set Recording from EPG* (EPG digitális kód alapján vesz fel a TV-bõl, csak japán és USA)

"Fat on 2 GB os fájlméret korlát van!!"
Még annó az elsõ FireWire kamerák megjelenésekor láttam Win98/Me patchet erre. Persze egy felvevõ programhoz mellékelve, az MS oldalán nem leltem fel ... akkor.

nemcsakfeel
iuVCR csatorna felismerése nem vmi jó, kézzel utána kell hangolni pár Hzet aszem feljebb, de mindegyiket meglehet találni, igaz kicsit idõigényes mindet megkeresni.

Válasz 'Bandee1987' üzenetére (#222): Milyen progival próbáltál meg felvenni?? Általában a hozzáadott programok elég korlátoltak, szal azoktól nem lehet túlsokmindent elvárni. Esetleg fájlméretkorlátot nem állítottál be? biztos hogy NTFS partícióra akartál felvenni ( Fat on 2 GB os fájlméret korlát van!! ) vagy esetleg a progi nem veszi a lapot hogy ntfsen nincs fájl korlát..
Amúgy az USB-s cuccal tudtál rendes sebességgel felvenni?? Eddig rosszakat hallottam az USBs tunerekrõl..

*hihi ** *

Az lenne a kérdésem hogy a Leadtech winfast tv2000 xp expert és a Leadtech winfast PVR2000 között mi a különbség????
Johnyy
PINNACLE!!!!!

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Valahol be tudod állítani,hogy mekkora legyen a végleges fileméret.
Most valszeg 7000kbit/sec van és azzal csak egy órát tudsz felvenni egyben.És a mérete is ugy 4,7gb lehet

Bandee1987
Üdv, volna 1 problémám. Havertõl kölcsönkaptam a Pinnacle Studio PcTv Usb-s tv tunert, fel is raktam rá a win2000-hez való patchet, és mükszik minden, a felvétel is ok. Csak az a baj, hogy amikor fel akartam venni a forma1-et, akkor 1 óra felvétel után arra a dologra hivatkozva állt le a felvétel, hogy megtelt a lemez, közben még 100 gb szabad helyem van. És a beállitásoknál is kiirja, hogy ennyi és ennyi másodpercet vehetek föl ilyen minõségben, közben sokkal többet is felvehetnék a lemez méretébõl kifolyólag. (A program irta ki, hogy 10 mb-nál kevesebb hely van a merevlemezen, és nem az oprendszer hivatkozott rá)
Nem tudjátok, hogy mi lehet a probléma? Elõre is kösz a választ

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Narancs
Köszi, már megoldottam énis...😊
CSak az iuVCR -rel tudtam aviba fölvenni ha jól emléxem, viszont ez a progi nem találta meg az összes csatornát a kábel TV -n...😞

/kiprólni sajna most nem tudom, mert s3 virggel nyomom ideiglenesen, és nincs kép csak hang ezzel a karival.../

nemcsakfeel
sry, csak most veszem észre.

nekem is elõfordult hogy csúszik a hang, többféle beállítással is, viszon így sikerült jó anyagokat ( értsd: szinkron jó ) felvenni:

iuVCR, és a beállítások fülön az összes sync to audio és sync to video t beixeled. ( a beállítások pontos neve lehet h nem ez, de ilyesmi )
win 2000 sp4 en.

Amúgy a már felvett anyag hangján picit tudsz segíteni vmelyik lentebb említett szerkesztõ prg vel. Amikor szükséges volt, akkor így csináltam: UMS 7 ben, hangsáv megjelenítését waveformra raktam, track kijelölése, split ( ne legyen összelinkelve az Au és Vi sáv ), ezután a hangsáv on Speed beállítás, itt addig próbálgatod, míg a videó vége a hangsávban látható telítettséghez nem illeszkedik. Ha rövidebb volt a hang, akkor a speed csökkentés után, a felesleges részt levágod.

*hihi ** *

Vegyél ilyet!
asus tv card
Nekem is ilyen van 10000ft ért vettem a digitalmind-ben!
Érdekel a minösége itt egy link!
Capture asus tv kártyával

Inkább ez.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Én tv tunert szeretnék venni. Szerintetek melyik a jobb a Pinnacle PCTV pro vagy a Leadtech winfast tv2000 expert?
sumi
hali.WinFast TV 2000 (Leadtek )-hez keresnék olyan programot ami nem b@ssza össze az xp pro-mat.köszi

Narancs
Ja, a konfig:
Abit nf7-s, 2600@2900+ barci, 512Mb ram, 9800pro, 160gb vinyó, pinnacle pctv stereo...

Narancs
Plz help me!
Megvettem a Pinnacle PCTV stereo kártyát, de fölvételkor mindíg csúszik a hang!
Ha a saját gyári cuccával veszek föl (mpegbe) akkor is, ha iuVCR -el aviba akkor is.
Ha fölteszem a FlyDS -t nincs kép csak hang...😞

akkor mégsem mûxik 😄

football without ultras is nothing

Én most vettem 1 WinFast TV2000XP kártyát, mükszik csak 20-25 másodpercenként megakad a kép mikor nézem a müsort...ez mitöl lehet?

Asus P5W DH Deluxe alaplap, Core Duo E6300 proci, 2 GB Geil Ram, Geforce 7950GT vidkari...

Narancs!
Mukodik a Teletext a PCTV Stereo kartyaddal?? En is vettem egyet sulinetben meg 17-en, de a WebText szoftveret fel sem tette a gepre es mas tuner progikkal (KTV2000, ChrisTV) sem ment a teletext.

Narancs
Wow, köszi szépen!
Nagyon sokat segítessz!<#hawaii>

nemcsakfeel
nos a pctv hez adott Vison progi nem teljesen szabályos ilyen szempotnból, mert a win. alap. codecjeit nem kezeli ( nem ajánlja fel mint választható kódoló codec ). Egyetlen egy fajta divx et sikerült belecsalnom, aszem az a 4.12 es volt, és a menóben lehetett megtalálni ( ahol mpeg 1, mpeg 2 , miro XL, ..stb van) a spec beálllításait pedig a listboxban kiválasztod ( vagy DivX vagy ms AVI néven van benne.. ) és rá ott jobbgomb (( lol megoldás .. ))

felvételhez én jobban szeretek kisebb progitkat használni, mert a "komolyabbak" (pl. adobe premiere, ulead video, ulead media studio ) 1. erõforrást pazarolják ( felvételkor minden csepp számít hogy szinkron megmaradjon ) 2. sokszor nem kínálnak fel minden lehetõséget.
felvételhez ajánlom: iuVCR , FlyDS ( ennek van ingyenes változata, azt nem láttam még ), DigCap

felvételhez ajnálott:
- win 2000
- ntfs partíció
- codec: tovább is akarod szerkeszteni akkor MJPEG ( pl. PicVideo készítette ), vagy veszteségmentes ( aránytalanul nagyobb gépigény, nagy helyigény, picit jobb minõség )
ha csak "egy film", akkor Xvid vmelyik végsõ változata, felvételkor magas bitráta ( 10 mb/s ), esetleg DivX 5 körül... Gyengébb gép esetén MPEG-2, max bitráta ( aszem 10 mb/s)
- szerkesztés után ( Ulead Media Studio, Premiere ) a legjobb minõséghez : 2 menetes tömörítés, Xvid vagy DivX 5 ( tetszét szerint.. ) az xvid nekem szimpatikusabb 😊

veszteségmentes codec: Huffyuv ( nálam nem kezelte le tökéletesen )
volt egy orosz cég által készített kodek, ami jól ment, csak netes regisztrációjú, ( de amúgy free ), és az oldaluk megszûnt, úgyhogy már nem mennétek vele túl sokra..

de google.com >> "losless codec + video capture"

érdemes megnézni, hasznos letöltések
link2, magyar leírások hasznos cuccok

*hihi ** *

Narancs
Kössz a segítséget! Lehet hogy még kelleni fog, csak kari után izzítom be

Narancs
Nah, végül Pinnacle PCTV Stereo -t vettem, 12K volt a Lord ban, zsír újan...<#eljen>

Narancs
Köszi, milyen chipnek kéne lenni rajta?

nemcsakfeel
most nincs túl sok idõm.. sry.

sokminden új infót nem rejtenek, ezek reklám szövegek. sztem nincs olyan tuner kártya amelyiken Video bemenet ne lenne ( VHS input itt ),
remote control - tácirányító ( hasznos )
automatikus hangolás - többinél is megvan, csak szoftver kérdése,
többi funkció is szoftver kérdése ( késleltetett felvétel, .. )

próbáld megtudakolni hogy milyen digitalizáló csip van rajta.
a terratec nek kicsit rossz hangzása van 😞

*hihi ** *

Narancs
Senki?

Narancs
Tudnál még segíteni?
Ezt megkapnám 12K ért a nagykerbõl, szted jobb mint a PCTV?

Terratec Receiver System Cinergy 400 TV

Ezt tudja:
# Stereo TV on your PC
# Remote control for TV software and other applications
# Timer-controlled recording in VCD, SVCD or DVD format
# Time-delayed playback of a running recording (in VCR software)
# Video recording using common compression methods (DivX, etc.)
# SVHS and video input for external devices
# Station search with automatic station identification
# Multi-station preview for all available stations
# Interactive high-speed videotext with page cache
# Cable- and satellite-enabled TV tuner

/nekem ezek nem mondanak sokat, azért kérdem.../

Narancs
Köszi szépen. Szerinted se adjam ez alá, igaz?