Biológia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egész délután ezzel szórakozok, már nagyon ideg vagyok :(
AA BB Cc
AA BB cc
AA Bb CC
AA Bb Cc
AA Bb cc
és igy tovább
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
AA BC CB
AA Bb Cc
AA Bc Cb
AC BB CA
Aa BB Cc
Ac BB Ca
AB BA CC
Aa Bb CC
Ab Ba CC
Ez így jó? ezek bíborok lesznek? de nem 8 db... :(
Aa Bb Cc -ben van mindegyikben legalább 1 nagy betü, ez a dom. allél jele, ez a genotípusa miatt bíbor lesz
Aa bb Cc -ben nincs mindhárom génbõl domináns allél, csak 2-ben van, ez a mondottak alapján fehér lesz
megvan elvileg a megoldás, csak mástól hallotam
õ aszondja hogy 27 féle genotípus van
ezt én is fel tudtam írni
szerinte ebbõl 8 bíbor, a többi mind fehér
de nem értem hogy a 8 hogyan jött ki
"A magvak csak akkor lesznek bíborszínûek, ha mindhárom génbõl domináns allél is van az egyedben"
ez a rész nem tiszta nekem :(
hogyan válasszam ki a bíborokat? amiben találok A B C -t is az biztos bíbor? de olyan több van nálam mint 8
27 genotípus lehet, ezeket fel is tudtam írni
csak nemtom kiszûrni, hány lesz belõlük az egyes színekbõl
azt a Punett-táblát nem ismerem :(
kominatorika helyett ott a Punett-tábla :)
van eddig egy 1esem meg egy 2esem és kell félévig egy harmadik jegy, tehát ennek mindenképp jól kéne sikerülnie :)
A feladat, amit kaptam:
A kukoricaszem színét 3 génpár határozza meg. A magvak csak akkor lesznek bíborszínûek, ha mindhárom génbõl domináns allél is van az egyedben. Ha valamelyik allélpár mindkét tagja recesszív, akkor fehér magvak alakulnak ki.
Hányféle genotípus alakulhat ki a fentiek ismeretében?
A fenti genotípusokból mennyi a bíborszínû és a fehér aránya?
Tudom hogy sima kombinatorika kellene, de egyszerûen nem sikerült megoldanom :(
ELÕRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.
Na gyülekeznek még ilyen bogarak a faladon?
htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu
"1. Az UPLOAD könyvtárba kerülő minden warez, mp3, videó törlésre kerül
2. A gyökérben hagyott fájlok és a hülye nevű könyvtárak szintén törölve lesznek
3. UPLOAD RESUME nincs"
Szal az Új mappa nem tetszett szvsz. Igaz, hogy már nekem is töröltek könytáramat, ami a nevemet viselte, s csak egy Dio2 karakter volt benne, hogy ne kellljen floppyn cipelni...
Talán a tar.hu -n a legrövidebb a regisztráció...

Erõt, egészséget elvtársak...ugye?
fajfelismerést kentük fél évig talán tudnám:-)

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Mindenesetre télleg has. egy kullancshoz,csak az a 2 szar az elején...
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Érdekes 1 jószág az tuti. Sajna halványlila gőzöm sincs róla, hogy mi lehet, ízeltlábúak nem tanagyag biosz szakon 1. félévben.
Mindenesetre ha még nem teted volna meg, akkor penderítsd ki a lakásól, esetleg likvidáld, ahogy tetszik. Nehogymán lepetézzen :)
Érdekesek az első tagok nem egyformák... lehet valami mutáns :)
Amúgy szvsz ez valami ragadózó szörnyeteg --> elég brutkó karjai vannak.
Előre thx a segítségeteket