Biológia

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hm? <#rolleyes>

nem tudnád felírni nekem a lehetõségeket? vagy nagy munka lenne? az életemet mentenéd meg vele!
egész délután ezzel szórakozok, már nagyon ideg vagyok :(

Aquir
AA BB CC
AA BB Cc
AA BB cc
AA Bb CC
AA Bb Cc
AA Bb cc

és igy tovább

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
de nincs keresztezõdés se még akkor sem keveredhetnének igy, például ne irj Ac-t

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

AA BB CC
AA BC CB
AA Bb Cc
AA Bc Cb
AC BB CA
Aa BB Cc
Ac BB Ca
AB BA CC
Aa Bb CC
Ab Ba CC

Ez így jó? ezek bíborok lesznek? de nem 8 db... :(

Aquir
és felírod a lehetõségeket, onnan meg hogy melyik milyen színû, és onnan kiszámolod az arányt

Aquir
de ugye ha nincs keresztezõdés csak simán felírni kell, akkor nincs punett tábla sem :)

Aquir
a domináns allél a nagybetü

Aa Bb Cc -ben van mindegyikben legalább 1 nagy betü, ez a dom. allél jele, ez a genotípusa miatt bíbor lesz

Aa bb Cc -ben nincs mindhárom génbõl domináns allél, csak 2-ben van, ez a mondottak alapján fehér lesz

igen-igen

megvan elvileg a megoldás, csak mástól hallotam
õ aszondja hogy 27 féle genotípus van
ezt én is fel tudtam írni

szerinte ebbõl 8 bíbor, a többi mind fehér
de nem értem hogy a 8 hogyan jött ki
"A magvak csak akkor lesznek bíborszínûek, ha mindhárom génbõl domináns allél is van az egyedben"

ez a rész nem tiszta nekem :(
hogyan válasszam ki a bíborokat? amiben találok A B C -t is az biztos bíbor? de olyan több van nálam mint 8

Aquir
szülõk genotípusa nincs? csak a lehetõségeket kell felrajzolni pl Aa Bb Cc ?

jaja, csak bíbor és fehér
27 genotípus lehet, ezeket fel is tudtam írni
csak nemtom kiszûrni, hány lesz belõlük az egyes színekbõl

azt a Punett-táblát nem ismerem :(

Aquir
csak bíbor és fehér alakulhat ki? mert ha igen akkor nem intermedier öröklõdésrõl van szó és le lehet szûkíteni :)

kominatorika helyett ott a Punett-tábla :)

Üdv, tudnátok segíteni? Kaptunk bioszból házit, de nem igazán tudom megoldani :(
van eddig egy 1esem meg egy 2esem és kell félévig egy harmadik jegy, tehát ennek mindenképp jól kéne sikerülnie :)

A feladat, amit kaptam:
A kukoricaszem színét 3 génpár határozza meg. A magvak csak akkor lesznek bíborszínûek, ha mindhárom génbõl domináns allél is van az egyedben. Ha valamelyik allélpár mindkét tagja recesszív, akkor fehér magvak alakulnak ki.
Hányféle genotípus alakulhat ki a fentiek ismeretében?
A fenti genotípusokból mennyi a bíborszínû és a fehér aránya?

Tudom hogy sima kombinatorika kellene, de egyszerûen nem sikerült megoldanom :(

ELÕRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!

Efreet
Szuper ez az oldal :))

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Assassin
Jó eledel lenne belőlük,mer az én hangyáimat úgy treníroznám mint a tarfejüek a pitbullokat,felfüggesztenék egy ropit és azon csüngnének a rágóikkal egy fél délelőttöt...
Lteebee
Mit bírna két ilyen dög művelni egy hangyafarmmal...

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

Lteebee
Sárga!

Assassin
Az már képmutatás lenne:)
Lteebee
Szerintem valami skorpió.

Na gyülekeznek még ilyen bogarak a faladon?

htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu

SG FTP Upload könyvtárának üzenete:
"1. Az UPLOAD könyvtárba kerülő minden warez, mp3, videó törlésre kerül
2. A gyökérben hagyott fájlok és a hülye nevű könyvtárak szintén törölve lesznek
3. UPLOAD RESUME nincs"

Szal az Új mappa nem tetszett szvsz. Igaz, hogy már nekem is töröltek könytáramat, ami a nevemet viselte, s csak egy Dio2 karakter volt benne, hogy ne kellljen floppyn cipelni...

Talán a tar.hu -n a legrövidebb a regisztráció...

Waterhorse
Nem igaz nem ismeritek a tárt vagy extrát vagy valami ilyesmit.

Erõt, egészséget elvtársak...ugye?

bazz rakd fel azt a képet
fajfelismerést kentük fél évig talán tudnám:-)
Efreet
a 10lábból énis atkafélére saccolok, valami házibigyó lehet, vigyázz ne másszon a füledbe

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Ron Ragm
Bazzeg milyen egy dög :DD
Mindenesetre télleg has. egy kullancshoz,csak az a 2 szar az elején...

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Red
érdekes egy állat :)

Ron Ragm
Nemtom de én nem találom a képet

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Assassin
Tisztára a Starship Troopers...
Hmmmm...
Érdekes 1 jószág az tuti. Sajna halványlila gőzöm sincs róla, hogy mi lehet, ízeltlábúak nem tanagyag biosz szakon 1. félévben.
Mindenesetre ha még nem teted volna meg, akkor penderítsd ki a lakásól, esetleg likvidáld, ahogy tetszik. Nehogymán lepetézzen :)

Érdekesek az első tagok nem egyformák... lehet valami mutáns :)

Amúgy szvsz ez valami ragadózó szörnyeteg --> elég brutkó karjai vannak.

Szóval a kicsike, még csak nem is hasonlít egy kullancsra, de a olyan tagjai vannak mint egy RÁKNAK hol lehetne bővebb nfot találni róla mert ezzel a fajjal már 2x találkoztam s mind a 2x a szobám falán Lehet hogy valamilyen nővény vagy virágra megy akkor biztos lecserélem azokat valami másra.

Előre thx a segítségeteket
ftp://ftp.supergamez.hu/.hdd2/upload/Új mappa/bogar.jpg
Idegesít egy bogár amit ma a falon találtam nem tudja vki veszélyes fajhoz tartozik és mért látogatot meg :) mindjár küldöm a képet...
← ElőzőOldal 3 / 3