T-Online ADSL tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogyan lehetme megtudni még megrendelés elõtt, hogy T-Kabel területen milyen maximális átvitel lehetséges az adott helyen kábelneten? E-mailben rákérdeztem, immár többször is, de nem kapok választ a T-Online Ügyfélszolgálattól.

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

Zs0lt1
ha a vonallal egyik szolgáltatódnál sem volt bajod, akkor a másiknál sem lesz, mert ugyanugy a t-com üzemelteti a vonalat.

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

Vogel
Sziasztok!

5 éve van netem a T-comtól (axelero). 512-rõl indult és 5500ig nõtte ki magát változatlan áron. 16500FT !!!! (ebböl 3500 a telefon vonal amit nem használunk). Stabil a net, sose ment el még az 5 év alatt, nem szakadt, nem ingadozott, ping ok. Egyszóval elégedett voltam velük.
Mivel nem használom ki a hivatalosan 8Mbites netet így visszaváltanék. Találtam a szelessavkereso.hu-val egy GTS datanet nevû csapatot akik 4120Ftért szolgáltatnak 4Mbitet (4/256).

Van tapasztalatotok a GTS-el? Vagy T-commal vetessem vissza 4Mbitre és kérjek telefon nélküli netet? Melyik a kedvezõbb, mit javasoktok?

Zs0lt1
te hallod, ha 0.0.0.0 -as ip laszik a routerben evidens, hogy kurvara semmilyen kapcsolatod nincs a szolgaltatoval 😊 amugy hivd a szolgaltatod, valoszinuleg vmelyik margin erteked baszakszik, feladnak egy jegyet, ujrakonfiguraljak a dsalmban a dslesd, esetleg cserelnek portot. aztan jolesz... de a routert elotte kosd ki mielott betelefonalsz. merazYOOO

\"Minden nagyobb vagyon mogott egy sotet bun lapul\"

Zs0lt1
ne html kódot használj!
http://www.google.com/addurl/

Üdv
sry. nem igazán ide szól az írnivalóm de nem találtam rá alkalmas topic-ot és mivel ez "net-es topic" gondoltam hátha tudtok segíteni.

tehát lenne egy weblapom, amit szeretném beregelne a google, hallottam olyanról hogy ehez van egy html kód. tud valaki ebben segítnei?
Zs0lt1
a kaki az te vagy, hogy nem nézted meg mennyit bir a vonalad. az a baj, hogy az emberek nem ugy rendelnek dsl-t, mint ha egy dvd-t rendelnének amazonról. nem nézik meg mirõl mennyi hány méter, csak hajrá nyolc mega. Aztán meg ha nem megy nyolccal, mert szar a vonal, meg öt kilóméter a kábelhossz, akkor meg megy a sírás rívás picsogás. annyira tele van már a faszom ezzel, hogy nem igaz.
mérd le a sebességteszted, ha visszaolvasol megtalálod hogy kell, aztán hívd a szolgáltatódat telefonon.

akkor felhivom õket hátha mondanak vmi okosat,kösz azért!
bertino
jaj értem, akkor bocsi.
hát én még nem ismerem nagyon azt az eszközt...
de ha a net lassu, akkor nálunk azaz eljárás, amit korábban is írtam.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

nem saját,tegnap hozta a t-onlineos csávó,speedtouch a neve vagy mi,THOMSON ST780 és mondom ez kezeli az tvt,telefont,netet,3az egyben "szupergép"😊
bertino
saját eszköz ?
mondjuk gondolom.

hát ez nem fog menni,mivel az egész hóbelebanc(tv,telefon,net) 1 objetkumba megy ami 1ben router is,tehát anélkül nem lehet mert nincs külön modem
ezt az elsõ mondatból következtettem le hogy kaki,na mind1,megnézem akkor ugy,de ez miben segíti azt h routerrel itt fenn lassú?
bertino
"honnan gondoltam volna hogy a 8 az 3 stb..egyik szolgáltató kakibb mint a másik"

és te mégis megrendelted a 8 megást.
azért nem gyengén ellent mondasz magadnak 😊

végezd el a T mérést a router nélkül és jelentsd be.

most már mind1,honnan gondoltam volna hogy a 8 az 3 stb..egyik szolgáltató kakibb mint a másik.viszont felmerült 1 probléma,lenti gép ahol van a router,ott 3 megát mér speedtest míg idefenn,max jel mellett 1 megát,mi lehet a gond?ha ki van kapcsolva a lenti akkor is ennyi,mindkettõ gépen van cfospeed,de mivel ha nincs bekapcsolva a lenti akkor is 1,nem hiszem hogy ez korlátozna vmit,van vkinek ötlete mi lehet a gond?3mega is kevés de még mindig jobb mint az 1!elõre is kösz
bertino
kellett neked 8 megásat rendelni, mehetsz ügyfélszolgálatra panaszkodni és T mérést végezni.

8bmit--> http://www.speedtest.net/result/257214418.png
hello!ma kötötték be a netet,8megás,kérdésem a következõ most már örökre 150nel fogok tölteni(max:300) vagy azért várható javulás,mert ez borzalom...Lehet hogy odairják h maximálisan 8mbit de azér enyhe túlzás hogy 8 helyett 2..,ha 6 vagy 7 lenne akkor nem problémáznék.
felcsatlakozás után rendes ip-t kapok pl: 81.182.48.35 vagy 84.0.0.11 aztan mikor látom, hogy nem müködik mert nem töldik be semmi stb. akkor ujra megnézem és a routeren látszik a 0.0.0.0 kapott ip, ha router nélkül használom akkor még sajno nem néztem mi történik az ip-vel de a net kapcsolat él csak nincs bejövõ adatforgalom.

Zs0lt1
hát most nincs sok idõm végigolvasni, majd este, de az, hogy te 0.0.0.0-ás IP-t kapsz a szolgáltatódtól, az elég lehetetlen szerû dolog :-)

Sziasztok!

Ugy látom másnak is van hasonló problémája mint nekem.
Február közepétõl jelentkezett az, hogy netezés közben egyszer csak leáll minden adatforgalom. Evek óta routerrel használtam a netet ami tökéletesen müködött max kéthavonta ujra inditottam a routert meg pár naponta esetleg hetetnte a gépet. Nos a router státuszainál ilyenkor azt látom, hogy 0.0.0.0 ip-t kaptam a szolgáltatótól, de kapcsolatban vagyok vele. Ujracsatlakozni nem tudok amig ujra nem inditom a modemet.
kiprobáltam router nélkül közvetlenül a modemmel de akkor is fellépett a probléma. A modem ujrainditásával megint tudok kapcsolodni, és az adatforgalom is megindul de kb 3-15 perc mulva ujra leáll. Az internetkapcsolat él de a fogadott küldött paketek száma nem változik.
Ekkor othhagyom az egészet és pár ora mulva ujra megprobálom akkor lehet hogy pár órán kersztül vagy akár két napig is jó aztan megint hiba.
Teszteltem, hogy esetleg telefonállás esetén, a készülékek mozgatására stb jelentkezhet-e ez a hiba, de semmi összefüggést nem láttam.
Dialcom modemem van 4-5 éve, és eddig semmi gond nem volt.
Már másik számitógéppel is probáltam de ugyanaz a jelenség.
2 szer bejelentettem a második esetben azt mondták a központból, hogy a központban a "nagyelosztó" okozta de javitották, viszont a probléma azota is jelenkezik...

vkinek történt már változás ilyen esetekben?
Ha igen irjátok meg kérlek mi okozta hátha okosabb leszek tõle...

Üdv!
Zsolt1964
Ha nem lenne helyileg csak Invitel+ T-Online a kábelTV-n,lenne drótos telefon már rég máshol lennék!!

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

sztem azlesz!!😊
bertino
fizess magasabb csomagot és talán lesz sebességed is 😊

csak azért mert tavaly is volt!!azt moste ártana
csak szaros 1megásom van 😞😄
koryne
CSak azért írtam, mert mindenki folyton panaszkodott/ik.
Nekem csak 5 megával megy a 8-as 😛 De mindegy, a feltöltés megvan 512 és az is kell, szal marad emígyen 😊

Xbox Live gamertag: kilencnad

bertino
nekem meg csak 1 mbit van <#zavart2>

Zs0lt1
Sziaa <#integet2>
Nekem sem szakad / lassul az emeléstõl :-)

Zsolt1964
Hát........... sztem nem valószinû

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

koryne
Jé, egy ember akinek nem szakad / lassul az emeléstõl 😊

Xbox Live gamertag: kilencnad

Zs0lt1
emelés az tuti, hogy lesz, majd kb 10 év múlva 😄D

bertino
lehet, csak t-com többit messzirõl leszarja.

bertino
hova emeljenek ?

hello!!nemtudja valaki nemlesz mostanában sávszélesség emelés??
Zsolt1964
Hy! múltkor elment a net reggelre.hivom õket azt mondták több helyrõl is jelezték már, v.szinû náluk a gond. nap folyamán két korrekt úriember érkezett, jöttek javitani!! mondom mit, hát nem bent a gond?? Summa summárum vonal rendben, a modem oldalán/náluk/ állitottak valamit, utána rendbe lett minden! Kérdem én minden hova kimentek??? Biztos hogy nem mi csesztük el!!

bertino
jol bekavart t-com most ezzel a vonalazonosítással bazeg, nálunk totál szívás van vele 😄

Zs0lt1
hozzánk meg a legkülönbözõbb szolgáltatóknak az ügyfelei csörögnek be 😄
nemtom mégis mit gondolnak, hogy egy olyan szolgáltatótól kapnak segítséget, ahová nem is szerzõdtek 😄
bár ilyenkor én kapcsolom tovább a trékomnak 😄

bertino
egyre több ember kever minket externettel
ennyire nehéz megkülönböztetni 2 betût ?

johat azert, kulfold fele veszhetnek csomagok es ez nem feltetlen a szolgaltatod hibaja, en is wowozok nekem tokjol megy 😊

\"Minden nagyobb vagyon mogott egy sotet bun lapul\"

BEAST
a pingem teljesen mindegy :p amig nem kozeliti meg a vegtelent 😄 ... de az hogy idonkent egyszeruen megszakad a kapcsolat es kapom a disconnect uzeneteket az mar nincs rendben 😊 Amugy nem csak wowban, cod4ben sem jo a delutani kora esti orakban 😊

pm ment 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Zs0lt1
a wownak egyebkent nem mindegy h mekkora a pinged? 😄

Zs0lt1
telszam pm ;-)
lecsekkolom neked én is azt a vonalat 😄

BEAST
Nekem is hasonlo problemam van egy ideje csak ADSL Maximum csomaggal. A letoltesi sebesseggel igazabol nincs problemam, bar messze nem kozeliti me g a "maximum elerheto" erteket,amig folyamatos es stabil a szolgaltatas addig minden szep es jo :p A problema az hogy kulfoldi ipk elerese kozben eleg "instabil" a kapcsolat, gyakran megszakad, vagy "csak" eleg latvanyos package losst kapok, es igen ez leginkabb online jatekoknal elegge zavaro amikor 5-10 percenkent ujra kell csatlakoznom a serverhez. Bar ahogy megfigyeltem csak akkor ennyire rossz amikor tenyleg sokkal tobb felhasznalo veti ra magat a netre, hetkoznap delutan/kora este... ettol fuggetlenul maskor is megszakad a kapcsolat, csak nem 10 percenkent hanem fel orankent - orankent 😄

Erdeklodtem, vonalmertek, megallapitottak hogy nincs problema a vonallal , biztos halozati kartya/modem/firewall/windows problema ... nos ezeken mar reg tulvoltam a bejelentes elott, kb csak azert hivtam oket mert mar semmi mas otletem nem volt 😄 Egy het mulva ujra hivtam az ugyfelszolgalatot, ismet vonalmertek, problema nincs ... de azert "tovabbitottak a problemamat es majd ertesitenek ha tortenik valami" 😊 ... varok meg egy hetet xd

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Zs0lt1
sztem ennek örülj, hogy ennyivel mûködik.

Sanyix
Hülyeséget olvastál.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

sziasztok.
4mb-es internetem van max 455 kb/s tudok letölteni szerintem ez kevés, vagy megfelelõ? azt olvastam hogy 512 kb/s-nak kellene lenni.
Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idõ: 4.43 sec
Sebesség: 3707 kbit/sec (3 795 968 bit/sec)
Vonali sebesség: 4352.00 kbps

Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idõ: 77.30 sec
Sebesség: 211 kbit/sec (216 064 bit/sec)
Vonali sebesség: 256.00 kbps
bertino
nekem most simán küldtek sebességpanaszt 6,9 mbitrõl... nem tom amugy az emberek hol élnek, valaki 4 mbitért adná a fél karját 😄DD

Addig járj a nyakukra amig meg nem csinálják. Nekem anno mikor szarakodott bent egy "port újkonfigurálásával" megoldották.

Sanyix
Az annyira hiteles amennyire a többi...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)