T-Online ADSL tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Szakszervezethez kell fordulni.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Zs0lt1
"bár gyanítom nem a cégvezetés buzdítja a dolgozóit arra, hogy ne vegyék fel a telefont"

Hatalmas tévedés!
Kitalálták azt, hogy mennyi idõn belül kell felvenni a telefont. Ha csörög és 3 másodpercen belül nem veszed fel a telefont, akkor jön a bünti, ami prémium megvonás. Ha 5 másodpercig nem veszed fel, akkor nálad vesztett hívás lesz és csörög másik ügyintézõnél. Vesztett hívás esetén bukod az összes prémiumodat, és azon kívül még olyan lebaszást kapsz a vezetõidtõl, hogy azt nem teszed zsebre.

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

Jó pár évvel ezelõtt, amikor még nem ez volt a neve a cégnek, napi kapcsolatban voltam az ügyfélszolgálatosok egy részével. Hallottam a sztorikat, meg azt is, õk, hogy állnak a kérdéshez.

Ettõl függetlenül az én szempontomból ez totál másodlagos. Én fizetek a cégnek, és amikor bajom van, nem tudok kapcsolatba lépni velük. Hogy ez kinek a hibája az engem nem érdekel, bár gyanítom nem a cégvezetés buzdítja a dolgozóit arra, hogy ne vegyék fel a telefont...

Ha ilyen szarok a körülmények, nem kell ott dolgozni. Nem bántani akarom õket, de valahol mindenki saját sorsának kovácsa...

Mellesleg az én munkám is olyan, hogy se hétvége, se ünnepek... annyi a különbség, hogy én bármikor nemet mondhatok. Max akkor nem zabálok! 😄

www.smart-bus.hu

Zs0lt1
Akkor írok még errõl neked.
Azok az emberek, többnyire huszonéves fiatalok, akik a telefont felveszik, éppen úgy kivannak használva, mint te. A cég nem csak az ügyfeleivel köcsög, hanem a dolgozóival. Kötelezõ túlóra, minden apró szarért le vannak baszva, ráadásul még minden második paraszt az õ fülébe üvölti el a bánatát. Szerinted az ott ülõ emberek mennyire szeretik a cégüket? Nekem, mikor még ott dolgoztam volt olyanom, hogy egy hónapban átlag 4 másodpercet késtem, ezért a 36000ft-os prémium keret egybõl megfelezõdött. 4 másodpercért. De csak sorolhatnám azokat a dolgokat, amiket kívülrõl nem látsz át.

Mentem megszakad a szívem!!! 😄

www.smart-bus.hu

Zs0lt1
megsugom, hogy amikor te karácsonyozol a családoddal, meg amikor az újévi bulin az asztal alá iszod magad, akkor is lesz bent valaki aki felvegye a telefont! :p

Hízelgõ rám nézve, hogy ilyet feltételezel rólam, de nem! 😄 PH-n segítettek...

www.smart-bus.hu

Narxis
😮 egymagad jöttél rá?😄 az szép

No, végül is ezzel sikerült belépnem...

A megoldás meg ez volt: "block ip flood detection" elõl pipa ki! Így már 0% a packet loss, és az oldalak is normálisan töltõdnek!

www.smart-bus.hu

Igen, így is próbáltam, mivel lentebb ugye rosszul írtad! 😉 (#2080)

www.smart-bus.hu

Narxis
192.168.0.1 címmel próbáltad megnyitni a böngészõben?😄

Még jó, hogy hétfõ van! 😄

Már kínomban röhögök... itt figyel elõttem egy router, és nem tudok hozzáférni a beállításaihoz... van ennek egy diszkrét bája! 😄

www.smart-bus.hu

Narxis
Hétköznap én se tudtam felhívni õket, hétvégén viszont max. 5 percet ha vártam. Próbáld akkor. 😄

Nyalják meg a hangomat! 😄

Én elhiszem, és megértem, hogy egy ekkora cég ügyfélszolgálatára várni kell... de 1 óra csengetés azért vicces... éjszaka dettó basznak rá.

De én voltam a hülye, tudtam nagyon jól mire vállalkozom... anno vittem nem keveset az ügyfélszolgálatosokat... ismeretem a hozzáállásukat.

www.smart-bus.hu

Narxis
Lehet már elmentek karácsonyozni a dolgozók... 😄

Megint képtelen vagyok hozzáférni a http://192.168.1.0-hoz... az ügyfélszolgálatot meg képtelenség elérni... kezdem ezt unni...

www.smart-bus.hu

Igen, azt hiszem ez fog következni... 😊 Köszi a segítséget...

www.smart-bus.hu

Narxis
Akkor az szerintem nem feltétlen modemhiba, be kéne telefonálnod 1412-re, hogy nézzék meg. 😄

Kezdek kiakadni... 😄 Néztem egy ping tesztet. Átlagban 60% feletti a packet loss!! 😞(

www.smart-bus.hu

Ez nekem kínai... konkrétabban? 😊

Két beállítás van, WMM support, és No ACK... elõbbi "enable", utóbbi "disable"

Mi még az a minden? 😊

www.smart-bus.hu

Narxis
Setup-ra, Wirelessre

Ezeknél mindent végignézhetsz, QoS-t én pl. kikapcsoltam és azóta mintha jobb lenne a böngészés.

Operából nem sikerült, de Chrome alól igen...

Mire nézzek rá?

www.smart-bus.hu

Nem bizony... ilyenkor mi a harci helyzet? Mert a netem a már lentebb említett nyûgökkel ugyan, de mûködik...

www.smart-bus.hu

birdo
nem hangzik jól (

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

Csak homokórázik... nem jön be semmi! 😞((

www.smart-bus.hu

Narxis
192.168.1.0 böngészõben asszem és ha még nem állítottál be jelszót akkor ne írj be semmit csak nyomj entert. 😄

No ez az!!! 😄 De, hogy? 😄

www.smart-bus.hu

Narxis
Akkor rosszul van konfigurálva a modem. Nézd meg a beállításait.

De a speedtest szerint semmi gond... bármikor mérek rá, mindig jó eredményt ad.

www.smart-bus.hu

Narxis
Túlterhelt a hálózat, am. nekem is ilyen netem és modemem van, nálam nincs gond(lekopogom).

Urak!

Miért van az, hogy teljesen random ( de fõleg inkább este felé ) gondol egyet a netem ( 25/5 ) és egyszerûen nem hajlandó oldalakat betölteni. Van, hogy fél perc eltelik mire megjelenik egy oldal, és akkor is a fele hiányzik...

Valami cisco modemet telepítettek, ami egyben router is. Wifin keresztül használom, de vezetékkel is ezt csinálja.

( III.-ker Kaszásdûlõ )

www.smart-bus.hu

köszi, igen, direkt megnéztem, jól van összedugva, nem cseréltem össze. akkor holnap veszek is egyet. köszi a segítséget.

Zs0lt1
a splitter másik végén van két lyuk.
- modem/online
- phone

Van amelyiken modem van van amelyiken online tökmindegy ebbõl a dugóból megy a kábel az adsl modembe! A phone-bõl pedig a telefonkészülékbe.

Ha neked is így van bekötve és továbbra is megszakad az internet ha telefonáltok, akkor rossz a szûrõ! Pár száz Ft-ért kapsz egy újat bármelyik tépontban!

bertino
nem lehet, 99%

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Így van a bekötés:

Ez lehet a baj?

bertino
csereld ki a splittert.

Lenne egy kérdésem. Jön a fõkábel a házba, bemegy egy dobozba, amiben csak egy dugóhely van. Abba dugtam egy telefonkábelt, és a kábel másik végére egy elágazós dobozt tettem. Ez a doboz elágaztatja a fõkábelt, az egyik jön be a szobába a modembe, onnan a számítógépbe, a másik a telefonba megy a konyhába. Na és most jön a kérdés. Miért van az, hogy ha hívnak a telefonon, egybõl megszakad a netkapcsolat? Ez nagyon idegesítõ. Mit lehetne csinálni, hogy ne zavarja a telefon a netet? Elõre is köszi a választ.

Zs0lt1
külföld pontosabban?

Külföldre megyek és melyik inetret szólgákltatohoz érdemes menni hogy laptopon is tudjak majd internetezni?????

Elõre is köszi a választ és bocsánat ha nem ide tartozik a kérdésem
Jár hozzá, de még csak rá sem néztem, mert nincs rá szükségem! 😊

Köszönöm az infókat! 😉

www.smart-bus.hu

Dj Faustus
Többet ér mint a semmi.
Ha nem lennének korlátozva a külsõ SMTP-szerverek, akkor azokon keresztül is lehetne spamet küldeni, így nagyobb lenne a spamforgalom.

Narxis

Narxis
mi bajod van? 😄

Dj Faustus
Lakossági elõfizetésrõl beszélünk.
A lakossági elõfizetõk túlnyomó többsége nem használ saját SMTP-szervert (szimpla otthoni levelezéshez), megelégszik a szolgáltató által biztosított SMTP-szerverrel, vagy többnyire webes felületen éri el levelezését.

Másrészt ha ez nem lenne korlátozva/kontrollálva tömegével mennének a spamek. Az többeket érint, mint pár emberke saját ki egyéni igénye. Tudod, demokrácia, többség dönt. Ha engednék a külsõ titkosítatlan és autentikálatlan SMTP-szervereket, többet kellene költeni spamvédelemre.

Harmadrészt aki céges célra használja a netét, az vagy céges elõfizetést vesz, vagy VPN-t használ, vagy webes felületû levelezést, vagy valamilyen távoli asztal-szerûséget alkalmaz. Akinek meg mindenképpen a cégének az SMTP szervere kell, az meg titkosítson, meg autentikáljon, mert úgy biztonságos (szerintem senki nem akarná, hogy a céges SMTP-szerverét bárki használhassa).

bertino
kutyát nem érdekli miért fizetsz, ha hátrányos elem vagy, õk fognak lépni, nem te... ennyi.

Narxis
Vicc, hogy ennyit korlátoznak. Nem ezért fizetek.

Dj Faustus
"Már csak azért sem tudnék jelszót beállítani, mert nem kaptam! 😊 Van egy hálózat név, meg egy hálózati kulcs, oszt kész... "
Ha a T-Home-os elõfizetés a tied, akkor az elõfizetéshez általában jár e-mail fiók - annak van felhasználóneve és jelszava.

"Azt mondjuk nem értem, hogy az invitel és a voda esetében miért volt jó neki a 25 port hitelesítés nélkül, de a lényeg, hogy már mûködik."
Általában átlag lakossági elõfizetés esetén a távoli 25-ös TCP (SMTP) portot a szolgáltatók többsége blokkolja a spamvédelem érdekében.
Egyeseknél (ha jól tudom az UPC-nél van rá lehetõség) ez visszakapcsolható, máshol csak titkosítottat engedélyeznek (azt hiszem, az Invitel is ezt csinálja), megint máshol kénytelen vagy a szolgáltató SMTP-szerverét használni (amit keményebb esetben felhasználónévhez és jelszóhoz is kötnek, vagy - mint azt a Fibernet is csinálja - extrém használat esetén korlátozzák az adott IP-cím levélküldési lehetõségét), vagy titkosított/autentikációt igénylõ külsõ SMTP-szervert használni (mint a te esetedben), vagy esetleg VPN-t használni.

Már csak azért sem tudnék jelszót beállítani, mert nem kaptam! 😊 Van egy hálózat név, meg egy hálózati kulcs, oszt kész...

DE, nem is kell semmiféle t-onlányos beállítás... ez 1000%... 😊

Ugyanis már mûködik... még pedig neked köszönhetõen! 😊 A lényeg az, hogy alapból a 25-s porton volt, ezt átírtam a 465-re, bekapcsoltam az ssl-t, és így már jó. Minden más maradt úgy ahogy eddig is volt, a web-serveres beállításokon...

Azt mondjuk nem értem, hogy az invitel és a voda esetében miért volt jó neki a 25 port hitelesítés nélkül, de a lényeg, hogy már mûködik.

Köszönöm szépen a segítségedet... ha nem linkeled a web-server faq-ot, akkor tuti nem sikerül. ( jól el van dugva ) Ráadásul van egy másik leírásuk ami könnyen elérhetõ, és abban szó sincs port átírásról!

<#worship>

www.smart-bus.hu

Dj Faustus
"Nem adtam meg, mivel nem az õ szerverüket használom a levelezéshez."
Idézem a #2052-es hozzászólásomban belinkelt t-home-os tájékoztató szövegét:
A Magyar Telekomnál az SMTP szerver a mail.t-online.hu címen érhetõ el. Az SMTP szerver használatakor a levelezõ programot úgy kell beállítani, hogy használjon küldéskor is felhasználónév-jelszó hitelesítést.
Tehát meg kell adni. Azért is, mert ha szerverrõl, telneten, a 25-ös SMTP porton keresztül felkeresem a mail.t-online.hu oldalt, ott van benne, hogy kell autentikáció:
telnet mail.t-online.hu 25
Trying 84.2.44.3...
Connected to mail.t-online.hu.
Escape character is '^]'.
220 mail01a.mail.t-online.hu ESMTP You must authenticate before sending mail

"Hogy az smtp kiszolgáló nem elérhetõ. "
Az elõzõ példából is látszik, hogy elérhetõ.

"Vagy mail.web-server.hu!"
Ahogy látom ez egy CNAME rekord a mail.web-server.hu-ra. Ezek szerint átirányítják rá.
Próbáld meg telneten elérni. Ha a t-home-os hálózatból sikerül felcsatlakozni - mint nekem is:
telnet smtp.web-server.hu 465
Trying 84.2.35.122...
Connected to mail.web-server.hu.
Escape character is '^]'.

akkor elvileg fel kéne tudnod csatlakozni (nincs korlátozva a t-home által). Esetleg kérdezz rá a T-sektõl, mi a helyzet a külsõ SMTP-szerverekkel.