T-Online ADSL tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Milyen hibát ad vissza? Megadtad a T-Home-os jelszavadat/felhasználónevedet a kimenõ leveleknél?"

Hogy az smtp kiszolgáló nem elérhetõ.

Nem adtam meg, mivel nem az õ szerverüket használom a levelezéshez. A vodafone, illetve az invitel esetében sem a kiszolgáló beállításait használtam, hanem minden esetben a web-servertõl kapott felhasználónevet és jelszót használtam.

"-Kimenõ levelek kiszolgálója:smtp.web-server.hu"

Vagy mail.web-server.hu! Ez is az õ oldalukon van! 😊

A többi beállítás stimmel... de mondom, más internet szolgáltatóval mûködik variálás nélkül. 😞

www.smart-bus.hu

Dj Faustus
"Ezzel sem megy!"
Milyen hibát ad vissza? Megadtad a T-Home-os jelszavadat/felhasználónevedet a kimenõ leveleknél?

"Az õ beállításuk: mail.web-server.hu. Mind a kimenõ, mind a bejövõ levelekhez ez van megadva"
Kimenõ leveleknél rosszul van megadva. Ha a web-server.hu smtp-szerverét akarod használni:
-Kimenõ levelek kiszolgálója:smtp.web-server.hu
-A kiszolgáló hitelesítést igényel: be
Speciális fülön:
-Kimenõ levelek portja:465
-Kimenõ levelek kiszolgálója biztonságos kapcsolatot igényel/SSL bekapcsolva/

Forrás

"Be kell állítani az SMTP szervert. T-Home esetén mail.t-online.hu. Bõvebben."

Ezzel sem megy!

"Milyen web-szerver?"

A cég neve, akitõl a szervert bérlem. Az õ beállításuk: mail.web-server.hu. Mind a kimenõ, mind a bejövõ levelekhez ez van megadva, mivel a levelezésem sokszor zajlik ingyenes wifi-n, vagy a vodafone mobilnetemen, vagy zajlana most a t-onlineon.

Így mûködött otthon az invitellel is... egyik esetben sem a net szolgáltató beállításait használtam!

No? 😊)

www.smart-bus.hu

Dj Faustus
"Levelet küldeni nem tudok az outlook-on keresztül... fogadni tud, de küldeni nem..."
Be kell állítani az SMTP szervert. T-Home esetén mail.t-online.hu. Bõvebben.

"A web-server beállításai vannak belõve a kiszolgálónál. "
Milyen web-szerver? Beérkezõ leveleknél IMAP vagy POP3-as levelezõ szerver kell, kimenõ leveleknél meg a szolgáltató SMTP-szervere (ugyanis a szolgáltatók többségénél a távoli SMTP-szerver korlátozva van, a spam-áradat elkerülése érdekében).
GMail-es levelezésnél esetleg ott a smtp.gmail.com - de annál a GMail-es levelezõfiókod felhasználóneve és jelszava szükséges, illetve az STARTTLS/SSL titkosítást be kell kapcsolni, és a 465-ös vagy 587-es porton kell mindezt használni. Bõvebben.

Üdv Urak!

Használ valaki outlook-t levelezésre? A következõ lenne a gondom. Bekötötték pár napja a netet. Kaptam egy modemet, ami wifi képes. Így szépen megy a laptopon a net, kivéve egy dolgot. Levelet küldeni nem tudok az outlook-on keresztül... fogadni tud, de küldeni nem...

A web-server beállításai vannak belõve a kiszolgálónál. Ezekkel a vodafone mobilnettel tökéletesen mûködik. Viszont, ha a T-onlinera váltok, akkor küldeni nem tudok e-mailt... azt írja ki hibának, hogy nem tud kapcsolatot teremteni az smtp kiszolgálóval...

Valakinek ötlet?

www.smart-bus.hu

ááá mégse jó. Az van, ha a 3 elágazós dobozt kiiktatom a telefon elõl akkor nagyon recseg a telefon. de ha visszarakom akkor meg ha vki telefonál azonnal megszakad a netkapcsolat. mit csináljak? elõre is köszi a választ.

nagyon köszi a segítséget<#puszi>

koryne
"a telefon elõtti doboz 3 lyukú és az egyikbe nincs semmi dugva"
Itt a hiba. Az a kis doboz a szûrõ és nem véletlenül találták ki 😊 Pont azért, mert ha az nincs rendesen bekötve, akkor megszakad a kapcsolat, ha telefonálsz.

Xbox Live gamertag: kilencnad

helló. az miért van ha csatlakozva van a netre és ha telefonálunk a vezetékes telefonnal akkor megszakad a kapcsolat? úgy van az elágazás, hogy jön a fõzsinór az kettéosztódik az egyik megy a modembe és úgy a számítógépbe, a másik megy a telefonhoz, belemegy egy dobozba(úgy megy bele a dobozba h nem lehet kihúzni, és a másik oldalon csak egy hely van az megy tovább), utána még egy dobozba ( ez ilyen 3 elágazós doboz, 3 hely van benne a fõzsínórnak, a telefonnak és a netnek, ami jön a 2. dobozból zsinór az bemegy a fõzsínór helyére és a telefon helyérõl megy a telefonba a zsinór.) húh remélem érthetõ.<#vigyor3>tehát egy doboz ami kettéosztja a fõzsinórt és ami megy a telefon felé az belemegy még 2 dobozba és a telefon elõtti doboz 3 lyukú és az egyikbe nincs semmi dugva mert az a neté lenne de nem ott ágazik el hanem egybõl a fõzsinór után. ha nem érthetõ akkor csinálok rajzot. elõre is köszi a választ.

bajgunar
360R adsl2+ -t kaptam. Mindenképp 2+ -osat kérj kölcsön ha tudsz.
Ezzel nekem megy a 15Mb-os simán.
Vagy próbáld resetelni a modem -et, majd hozd ujra létre a net kapcsolatot, de törlés után és kapcsolat létrehozás után indítsd ujra a gépet.
Sok sikert, ha nem megy hivd öket ujra.
Jah és nézd meg a hibakódot, miután megszakad, h mivel szakítja meg a net-et. 631 vagy 828 akkor nagyon vszinü, h központi hiba, vagy a modem nem bírja.
bajgunar
Ha rá van írva, h ADSL2+ akkor megy, ha nincs rá írva, nem megy a 15Mb -os NET! Kizárt. Ledobál, megszakad a kapcsolat, stb. Nem fog stabilan menni, max 8Mb körül, de szakadozva ahogy írtad.
Azóta lehet kifüstölt a modem, nekem pl egy ellenállás is kiment az elosztóból.
Velem is ue volt a helyzet, 8Mb-ról váltottam 15Mb-osra, és szakadozott, kicserélték a kötéseket, azt mondták h messze vok, meg a gépem szar (alul olvasható) többet telefonálgattam nekik, mint az asszonynak, mire vették a fáradtságot és hittek nekem, hogy egy nagy rakás szar a 360t modem-jük! És h cseréljék ki, mert nem a gépembe van a hiba, meg h nem tom kezelni, hanem a modem nem bírja az ADSL2+ -t.
Kicserélték, azóta hibátlan.
Próbálj kölcsönkérni egy valamit, és nézd meg az szakadozik -e, ha nem, a modem kuka.
akkor most már tudjuk mi a baromság,akkor megoldás is kellene 😊

bertino
ez egy nagy baromság.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

hmm lehet.csak ez nekem már a kezdetek óta megvan ez modem,és olvastam pár fórumon,hogy 2-3 év alatt megadja magát,azért mert nagyon melegszik,nem bírják a kondenzátorok..

koryne
Nekem a 360R-em vígan futkos 15 megás nettel, sztem elbírja.

Carloska
ok!

na akkor ki mondd igazat ? 😄

Zs0lt1
a 360t nem birja a 15 megát!
a 360r akár 24 megát is bírna!
ne beszéljünk hülyeséget plx!

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

Carloska
ez a modem alapból nem bírja a 15 megát amúgy , szóval ha 15 megára váltasz kell egy modem csere , pontosan ilyen modemet cseréltem le 15 mega miatt egy D-Link DSL-321B re hogy menjen a 15 mega

Az a baj az a modem csak adsles és hiába teszed rá a firmware upgradet nem lesz jobb ez amit írtam ADSL2+ öt tudja és menni fog vele a 15 mega

bevolt..azt írták ma emailbe,hogy kivan javítja a hiba,pedig most is elmegy 😊

Zs0lt1
egyértelmûen nem birja a vonal a megemelt sávszélességet.
mindenképp jelentsd be a hibát az ügyfélszolgálaton.

Olvastam,hogy az is lehet a baj,hogy túl melegszik? vagy újra bekéne állítani vmit?

D-link dsl 360r

Carloska
milyen a modemed?

Helló all!

Olyan problémám van,hogy mióta sávszélességet emeltünk a T-online nál,folyamatosan megy el az internet,5 megás netünk volt alapból...15 megás a másik opció(micsoda lehetõségek) Jó legyen 15 megás,vígan elvagyunk délelõtt a nettel,de estefelé elkezd szakadozni 5 percenként elmegy 2-3 percre,szoltunk be,hogy gáz van..kijöttek,mondták,hogy messze vagyunk a várostól 😄 😄 kb 1,5 km,és nem bírja ezt a sávszélességet. Visszarakták 5 re,de ugyanaz a helyzet,csak már kb óránként megy el a net 😊

Vki tudna segíteni?

Zs0lt1
manapság már nem az érdekli az embereket, hogy miként szerez meg egy bizonyítványt, hanem, hogy egyáltalán meglegyen tutira.

Zs0lt1

koryne
OFF

Jaja, "végeztem" 😉
Úgy döntöttem, hogy nem nekem való hely. Volt idõm kitapasztalni. Érzésem szerint túl sok fölösleget tanultunk, ami lényeges lett volna, abból meg kevés volt. Meg kissé zavart, hogy én tisztességesen a nehezebb tárgyakból csak 2-3-asokat szereztem (esetleg valamibõl meg is buktam), mások nehéz gépágyúkkal megszerezték az 5-öst. Aztán persze a tényleg tudást igénylõ dolgoknál gyakran elvéreztek, de mivel ezekbõl volt kevesebb, nekik jobb lett az átlaguk... 1 embert ismerek, aki megérdemelten jutott elõre, de még neki is volt, hogy valami nem sikerült elsõre. Ennek ellenére õ az egyetlen, akinek a diplomája tényleg érni is fog valamit.
Így én tök feleslegesnek éreztem magam. Inkább dolgozok, az legalább értelmes.

/OFF

Mert te hol dolgozol?
Zs0lt1
ez a témobilnál van. tudod nagyon jól, hogy nálunk tökre más a helyzet. bár már nálunk is kezdenek faszságokat bevezetni, de mi azért nem vagyunk azok a droidok, mint a témobilnál xD

Végeztél egyébként a sulival, vagy miért keresel melót?

koryne
Heh, ha minden kötél szakad, még a végén odavezet az utam 😄
Ugyanis most melót keresek, de az üfsz nálam csak végsõ megoldás... Azért annyira nem tetszett a cikk, hogy rögtön vissza is rohanjak 😊

Zs0lt1
Helloka, szerintem simán visszavesznek ha kéred XD

Zs0lt1
lol a t-mobilnál dolgozik a srác 😄
egyébként nem mondanám, hogy a ténél diplomás fizetést adnak, bár azon a részen ahol én dolgozom össze lehet hozni elég szép fizetést, de a sima helpdeszkes arcok nem sokat keresnek, pláne a vidékiek.

amúgy meglepõen alapos a cikk, ez a Bog gyerek vagy dolgozott már a T-nél, vagy segített neki egy belsõs..

sajnos számomra még nem nosztalgikus...

Néha unom már, de hát ott tart a magas fizu, mert akármennyire tuskó cég a T, érettségis melóért diplomás bért fizetnek.

koryne
Karaly cikk <#eljen>
Olyan nosztalgikus érzésem támadt 😄

Zs0lt1
Egy kis olvasnivaló!
Kicsit meg lehet ismerkedni annak a munkájával akinek le akarjátok szedni a fejét telefonon :-)
Bár ez a t-mobile-nál van így, a t-home-nál sincs sok különbség.

Narxis
😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

fook
~2030-40

Narxis
Idõvel megéri az, csak elõször a lakótelepek felé építik ki.

koryne
Itt nálunk kb sosem lesz, mert nem érné meg nekik. Errefelé kertes házak vannak, nekik meg az jó, ha minél kisebb területen sok-sok ügyfél van.

sb1
De szerencsére fejlõdnek és terjeszkednek..1-2 év, és ha t-genya nem változtat üzletpolitikályán, akkor szerencsére cumi lesz nekik!

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

koryne
Ja, csak a digit meg olyan kevés helyen lehet rendelni, hogy lényegében elhanyagolható...

Narxis
Azért a Digi kicsit elõrébb tart...

Zs0lt1
elárulok valamit. a marketing leszarja, hogy mit ad el. meg van határozva nekik egy kvóta azt el kell adniuk. leszarják, hogy neked épp párnappal azelõtt állapította meg a szakvélemény, hogy nem fog a neted menni 2 megánál többel. leszarják és beléd magyarázzák, hogy megy az akár 15-el is. Úgy csûrik, csavarják a mondataikat, hogy te meg el is hiszed, mert miért ne hinnéd el, mert könnyû elhinni, hogy jobb lesz a net. de nem lesz jobb, jön megint a szakadozás, meg a sebesség csökkenés meg a többi szar. aztán mehet megint a szakvélemény, ahol ismét megállapítják, hogy nálad csak 2 mega a max amin netezhetsz, mert 3 kilométerre laksz a központtól.
ez egy kibaszott ördögi kör, amibõl nincs kiút.
innen egy kiút van a technológia váltás. adsl-rõl kábelnetre és fordítva vagy ha esetleg szerencsés vagy akkor van nálatok optika.
ennyi.
Magyarország 2010. Itt tartunk.

Kedves fórumozók!

A korábban leírt ügyem folytatása, hogy az egyik fórumból linkelték az itt is leírt panaszomat a t-Home saját fórumára, ahol a T-Home marketing ágazat, ügyfél-érdekképviselõ menedzsere így kommentálta az esetet:

"Láttam én is, tehát volt egy valamilyen, vélhetõleg valós sebességprobléma. Okay, van ilyen.

Azonban hiányzik egy logikai láncszem a történetbõl, hogy milyen módon szûnt meg a szerzõdés az ügyféllel, azaz szerintem, miért bontottunk velük szerzõdést? Valószinüleg nemfizetés miatt.

A többi a szokásos történet. Amennyiben kötbér követelése van, a szokásos csatornákon tudja érvényesíteni, de ha erre az igényre alapozva nem fizet havidíjt -vagy emögé bújik - akkor érvénybe lép a szerzõdésbontás (pedig jóhiszemüek voltunk, és felajánlottuk visszamenõleg a különbözetet, UGYE?)

Tehát sokáig nem fizetett, és ment a szerzõdésbontás:

Azt nem hiszem, hogy nem volt jogcim feltüntetve... ez kamu. Akkor lett volna érdemes telefonálni vagy bemenni egy T-Pontba, és nem egybõl ügyvédhez fordulni (ami szerintem eleve hülyeség...)

"Ez év februárjában azonban postázott a T-Online egy közel 30 000 forintos csekket, melyen jogcím nem volt feltüntetve. Ekkor e-mailben felkerestük az ügyfélszolgálatot, a követelést illetõen, de választ most sem kaptunk, ezért egy héten belül ügyvédhez fordultunk."

Ez alapján meg jogos a kötbér, mivel nem egyezkedtek, nem kértek semmit, behajtásra került, és ennek ilyenkor ez a vége. Az meg bocs, de hogy a saját hülyesége miatt sajtónyilvánosságot akar... hát...
----------------------------------------
Magyar Telekom,
T-Home marketing ágazat, ügyfél-érdekképviselõ menedzser"

A szerencsének köszönhetõen ráleltem erre a hozzászólásra és azon nyomban visszautasítottam a feltételezéseire alapuló rágalmait és azt, hogy lehülyézett! Nem sokkal utána felcserélte a hozzászólások sorrendjét és hirtelen a beosztását is eltüntette a fentebb idézett kommentbõl. Ezt nem sokkal késõbb visszatette, azóta viszont elérhetetlen az egész fórum!

A fórum linkje: http://forum.t-home.hu/mvnforum/index
Ha egy éven belüli a szerzõdésed, akkor elvileg visszautalják a különbözetet. Menj be hozzájuk reklamálni. Ha meg faszkodnak akkor panaszold be õket a fogyasztóvédelemnél és a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál.
Na ez jó, ezekszerint nálunk sincs kiépítve...és mi is többet fizetünk a semmiért. Én még csak most kezdtem ezzel foglalkozni, de akkor lehet inkább nem folytatom a dolgot, ha ez lesz a vége.. :S
Sziasztok! Az én tapasztalataim a következõk:

E cikk apropóját a Magyar Telekom adta, történt ugyanis, még 2008 januárjában, hogy a nevezett szolgáltatónál az addigi 1Mbit/sec sebességû internet csomagunkat 4Mbit/sec sebességûre bõvítettük. Akkoriban egyértelmûen feltûnt a letöltések gyorsulása, s mivel viszonyítási alapunk sem volt, abban a hiszemben voltunk, hogy minden rendben van. 2009 márciusában aztán a T-Online telefonos megkeresésére tovább bõvítettük a sávszélességet, amely így már 8Mbit/sec volt, legalábbis papíron, illetve a számlán…

Május végén, június elején, amikor vége lett a szorgalmi idõszaknak az egyetemen és több idõt töltöttem otthon, egybõl feltûnt, hogy valami nem stimmel. A soproni lakóhelyemen is ugyanekkora sávszélességû internetet használtam, de az valahogy sokkal gyorsabb volt, igaz, azt más szolgáltató nyújtotta... Ekkor azon nyomban felléptem a www.speedtest.net internetes oldalra, melyen ellenõrizni lehet az internetkapcsolat sebességét. Ez mindösszesen 2Mbit/sec sebességet mért, így ezzel a lendülettel telefonáltam is a T-online ügyfélszolgálatára. Õk elvégeztettek velem néhány beállításbeli módosítást a számítógépen, majd saját mérést végeztek, mely szintén igazolta, hogy mindösszesen 2Mbit/sec a tényleges letöltési sebesség. Rákérdezve ennek lehetséges okaira a válaszok között szerepelt, hogy az is lehetséges, hogy ki sincs építve a lakóhelyünkön ennél nagyobb kapacitású hálózat. Ekkor már éreztem, hogy csúnyán átvertek bennünket. Közölték, hogy körülbelül hat (!) hétig tart, amíg kivizsgálják az ügyet.

Úgy egy hónap telt el amikor július 2-án felkerestük a szombathelyi Thököly Imre utcai ügyfélszolgálatot,hogy érdeklõdjünk az ügy helyzetérõl, illetve a további teendõkrõl. Azt a választ kaptuk, hogy õk ebben nem tudnak segíteni, írjunk egy panaszlevelet, és azt faxon elküldik a központnak. Ez meg is történt, bár kicsit érdekes volt, hogy egy általunk vitt számlára kézzel íratták meg velünk a panaszt. Ebben kértük a vizsgálat mielõbbi lefolytatását és amennyiben megállapítást nyer, hogy valóban csak 2Mbit/sec a hálózat kapacitása, úgy fizessék vissza 2008 januárjáig a különbözetet, kamatokkal együtt. Ugyanis nem tartjuk valószínûnek, hogy idõközben építették volna le a hálózatot, a XXI. század információs társadalmában. Erre a levélre másfél hónap alatt semmilyen formában sem kaptunk választ, ezért augusztus 19-én elektronikus levélben kértük a panaszunk kezelését, valamint kilátásba helyeztük, hogy amennyiben nem hajlandóak reagálni a fogyasztóvédelemhez fordulunk.

Még augusztusban érkezett aztán egy telefon, melyben édesapámat tájékoztatták, hogy valóban csak 2Mbit/sec a hálózat kapacitása, ezért „visszaállítanak” minket egy olyan sebességû csomagra, valamint visszautalják 2009 márciusáig a különbözetet. Errõl azonban azóta sem kaptuk semmilyen írásos értesítést, annak ellenére sem, hogy a T-online általános szerzõdési feltételei szerint, a szerzõdéskötést minden esetben írásosan is rögzíteni kell.

Ezzel részükrõl le volt tudva a dolog. Én azonban felháborítónak tartottam ezt a fajta hozzáállást, ezért 2009 szeptemberében elektronikus levélben tájékoztattam a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Szombathelyi Kirendeltségét a történtekrõl. A vizsgálat novemberben lezárult és megállapították, hogy a Magyar Telekom nem kezelte megfelelõen a panaszunkat. Mivel ezt követõen sem tettek felénk semmilyen lépést sem az ügy tisztázása érdekében 2010 januárjában szolgáltatót váltottunk.

Ez év februárjában azonban postázott a T-Online egy közel 30 000 forintos csekket, melyen jogcím nem volt feltüntetve. Ekkor e-mailben felkerestük az ügyfélszolgálatot, a követelést illetõen, de választ most sem kaptunk, ezért egy héten belül ügyvédhez fordultunk. Az ügyvédi levélre már hajlandóak voltak válaszolni, ám hidegzuhanyként ért az ami benne szerepelt. A Magyar Telekom azok után, hogy másfél éven át hibásan teljesített felénk, a különbözetet nem utalta vissza, megszegte a saját általános szerzõdési feltételeit és egyoldalúan módosította a velünk kötött szerzõdést, szerzõdésbontási díjat követelt! Ezt ügyvédi levélben utasítottuk vissza és kértük a 2008 januárja és 2009 márciusa közötti idõszak különbözetének megtérítését, melyre a T-Online egy immáron 60 000 (!) forintos tartozást emlegetõ levéllel válaszolt! Az ezt követõ ügyvédi levelekre már azt mondhatom, szokásukhoz híven nem válaszoltak, ellenben átadták a tartozást az EOS KSI Magyarország Inkasszó Kft-nek, mely törvénytelen módon való behajtással (inkasszózással) fenyegetve követelte édesapámtól telefonon az összeg befizetését.

Sajnálatos módon ez hatott, mivel nem kívánták vállalni, hogy esetleges pervesztés során ennek az összegnek a sokszorosát kelljen kifizetni, ezért a behajtó cégnek át lett utalva az összeg. Reményeim szerint azonban az ügynek itt még nincs vége, s bár a pénzünket így már biztosan nem látjuk viszont, bejelentést tettem számos a fogyasztók védelmével foglalkozó szervezetnél, valamint bízom benne, hogy valamilyen szintû médianyilvánosságot is kap az ügy, ha már a Magyar Telekomnak ennyit jelent egy tíz évig hûséges ügyfél. Aki e történet ellenére is a Magyar Telekommal kíván szerzõdést kötni, annak ajánlom, hogy gondosan olvasson el minden dokumentumot a szerzõdéskötés elõtt tájékozódjon, és írásos formában rögzíttessen minden felmerülõ kérdést.

A büdös életben nem kötök több hûségszerzõdést... ( albérletben meg pláne nem 😉 )

www.smart-bus.hu