T-Online ADSL tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
már szakvéleményezik, remélem kihoznak belõle vmi használhatót
akkor vennem kéne 1 hálókártyát, kölcsönkérni nem igazán tudok kitõl 😞
valamit tudtok ajánlani? nem vagyok 1 nagy szaki..sõt 😄
szóval ezek a lehetõségeid:
- fizeted továbbra is az 5 megás dijcsomagot, de 2megával mûködik
- kérsz egy szakvéleményt, akkor nem fogsz 5 megás csomagot fizetni, lesz helyette egy 1megás csomagod, amit rendes áron kapsz
- szolgáltatóváltás
egyébként én a helyedben kölcsönkérnék egy hálókártyát tesztelni, mert lehet h azzal van a gond.
Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_
segítséget szeretnék kérni a T-onlines netemmel kapcsolatban.
a problémám a következõ:
-gyakran megszakad a netem (láthatóan kapcsolódva van, de tized mp-kre megszakad, ezzel megszakítva az éppen mûködõ folyamatokat, mint pl.:letölés, YouTube szám betöltése is folyton megáll 1 részen)
-gondolom ezzel van összefüggésben az is, h MSNezés közben a nekem írt üzenetek nagy része nem ér célba hozzám, ez már igen zavaró...
5 mb-s csomagom van, amit lekapcsoltak 2-esre,mert állítólag nem bírta a falusi vezeték xD persze 5öst fizetek...
modem: D-Link 360R
XP SP2, vírusokat már 5 féle programmal néztem, nem talált semmit.
felhívtam õket, sávszélesség jó, azt mondják, nálam lehet a hiba,mert a vonal mérés eredménye OK, folyamatos.
Ki is jöttek, méregettek, nem találtak semmit éppen akkor.
Van valami ötletetek, mit tehetek? :-)
köszi elõre is!
Köszi...
www.smart-bus.hu
Már stabilizálódni látszik a helyzet egyébként.
Xbox Live gamertag: kilencnad
használd a google dns szerverei a böngészés gyorsabb vele:
http://code.google.com/intl/hu-HU/speed/public-dns/
Budapest III.-kerületében lakom, és valami értelmes kábelszolgáltató után érdeklõdnék. Eddig Rubicom volt, de annak vége... :S
Szóval, ha van itt III.-kerületi, akkor megköszönném az ötleteit... természetesen az is érdekel, hogy itt a kerületben hogy szerepel T-Online...
Elõre is köszönöm!
www.smart-bus.hu
de csúcsidõbe szakadozik és nem a ruterel van a hond mert hálozat viszont van, t-online 6Mbit-es és adsl, és hát ép ezaz hogy sávszéleség csökkenés nincs csak szakadás....
szóval probalj kicsit precizebben fogalmazni, mert igy nem tudunk segiteni ha azt sem irod le, h milyen neted van. elmeletileg sem adsl sem kabelnet eseten nem lenne szabad csucsforgalmi idoben szakadnia a netednek. kabelnetnel max savszelesseg csokkenest tapasztalhatnal.
probalj modem resetet tolni, probald ki masik szamitogeppel, vagy esetleg ha routert haszalsz akkor probald meg kozvetlen rakotni a gepet a modemre. ha akkor nem szakadozik, akkor router para.
egyebkent meg ha minden kotel szakad, probald meg bejelenteni a szolgaltatodnal a dolgot. ha t-home-os vagy akkor a 1412-es telszamon a 4-es menupontban. kivizsgaljak neked h a vonallal van-e a gond, vagy a te belso halozatoddal.
olyan problémám van hogy a netem nbizonyos idõkbe szakadozik, mármint nappal semi baja nincs de esténként mikor gondolom minenki a net elött van akkor egyfolytába megszakad( pl hétköznap fél9, 9 tõl lehetetlen netezni )
mikór megszakad elötte is max sebeségel töltök és a netsebeség mindig maxal jön és aránylag 1 percecn bellûl visza is jön
a szomszéd nemrég kötette be a netet és ugyan olyan nete van mégse szakad soha meg ha minden igaz
bocs tudom hogy ilyen problémát álandóan írogatnak de n régebben egyfolytába forumokot olvasgattam hogy mi a baja de ugyan ilyet még nem láttam hogy csak esténként megy el a net mikor mindenki használja szóval házon belüli ujrakábelezés meg rutercser fölös mivel amúgy meg soha nem szakad csak cúcsidõben (:
kösz báj
Van valakinek tapasztalata arról, hogy Békásmegyeren (Duna felõli oldalon) milyen az adsl szolgáltatás?
Nálam tök közel van és jó is a netem:

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
A 15 Mb / 1Mb -s net.
Datatrans sebességteszt.
Speedtest
De ha a NetMeter-t nézem, volt hogy a le 1.718MB is volt, a feltöltés
meg 201 KB/s.
Háát vedd figyelembe, mien messze vagy a "konténer" elosztótól.
A kábelezés ami a házadig megy mien régi.
A kötések mennyire tiszták. Mennyi elektromos, mágneses zajt szed össze a kábel. Aztán meg a géped mennyire tiszta. Esetleg valami vírusirtó, tüzfal figyeli e a net-edet, vagy valami IP védelem.
De azért adják a garantált sebességet. 8 a váltószám.
Szorozd fel a kapott értéket. És kb megvan a sebesség. Vonj le egy kicsit a 15Mb-ból, és ha kijön kb 14,5Mb akkor az már tökéletes.
Vagy: Készíts egy DSL csatlakozási ikont, felhasználónévként az adsl@test e-mail címet megadva, jelszóként pedig a test szót.
aztán ezen a két címen letesztelheted a sebességet.
Ez garantál vírusmentes kapcsolódás, ezzel csak ezt tudod látogatni ez a thome tesztszerverére lép fel, és sebességet tudsz mérni.
http://www.adslteszt.telekom.hu vagy
http://192.168.9.1 oldalra.
Sok sikert.
Elõször is próbálj meg kölcsökérni vkitöl egyet, és azzal megnézni.
De sry. A router-es dolgot meg ennyira nem vágom, mint a kenyérsütést kb.
SMC routerem van,esetleg nemtudod mit kellene ott beállítani,hogy ne szakadjon meg a net?
Szerintem a router miatt szakad meg.
Nekem küldtek egy új modemet,amikor megujítottuk a szerzõdést,de mindkét modemre ADSL 2+ van ráírva,mindkettõnél genyózik a net.
Egyik napról a másikra kezdte el csinálni,nem volt semmi xp ujra instalálás ,a gépen sem állítottam semmit,hát nemtudom akkor majd felhívom õket 😊
Köszi a segítséget.
Itt letesztelheted a sebességedet!!!
És megtudod, hogy növelték -e.
Mekkora a valós NET-e.d
- Lehet kiment egy kondi vagy ellenállás a szûrõben.
- De lehet h a modem adta meg magát.
- Vagy valameik kötés zárlatos lett.
- Vagy lehet csak a vonalad nem bírja el, és érpárcserét kéne kérned.
(mondjuk ezt nem nagyon teszik meg "idegeneknek")
- Esetleg lett e tényleges csomagváltás, sebességduplázás?
Mert akkor lehet, hogy még a régi modem-ed van ami pl csak ADSL-t
tud, de az ADSL 2+ -t nem támogatja, így háát a gyorsabb net miatt
szakadozik a vonal.
Mien beállítások vannak a gépeden? Modem resi volt már? Mien net-ed van?
Modem típusa? Másik gépen próbáltad, szakad -e? Driverek rendesen fennt vannak (Lan kártya, alaplap driver, stb.)? Win-t tetted e újra, vagy csak elkezdte egyik napról a másikra? Vírusirtód van -e? Tûzfal beállítások (van -e)? Szolgáltatótól kérdezted már, hogy bennt mit látnak? Vonalszakadás van e a log-ba, vagy direkt lekapcsolódás?
Ezt õk benntrõl meg tudják neked mondani, hogy hogy kapcsolódott le a vonal. De win-ban eseménynaplóban te is utána tudsz nézni, hogy mi a hiba kódja. EventID, EventData, a megszakítás okának a kódja, stb...
Eléggé idegesítõ probléma. Fõleg sebességduplázás után!
15Mb-os NET-nél ha a szolgáltató nem cserélte ki "még" a modem-ed ADSL2+ -osra, feltétlenül reklamálj, h szakadozik a vonalad, és hogy cseréljék ki a modem-et, mert nem bírja el! Ezt váltik tagadni fogják, hogy a modem-ed tökéletes kell hogy legyen, és hogy a géped a hibás.
De ne higgy nekik. Mindenképp a cserét kérd, különben 2 hónapig fognak "szopatni" meg vizsgálgatják a dolgot, ami persze nem fog megoldódni, mire felajánlják a modemcserét. Addig meg szarakodsz a szakadásokkal.
Sok sikert!
Nemtudok róla,hogy növelték volna a szélességet,reseteltem is a modemet,utána egy darabig jó volt,de néha néha elõjön ez a hiba...
Milyen neted van, adsl vagy kábelnet vagy optika?
Milyen sávszélességgel rendelted a netet. Váltottatok-e mostanában díjcsomagot, ami sávszélesség növekedéssel járt?
Próbáltad-e resetelni a modemet?
ennyi.
egyik se jobb vagy rosszabb.
mindkettõnek vannak elõnyei és hibái. sajnos tökéléetes szolgáltatás még mindig csak bérelt vonal címszó alatt érhetõ el.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Borzalmasan idegesítõ ám, de sajna nincs itt más szolgáltató😞
HA BÁRKI ELÕ AKARNA FIZETNI ////SEMMI ESETRE SE TEGYE MERT EGY FORINTOT SEM ÉR////
A HÉTEN (REMÉLEM) INKÁBB ELKÖLTÖZÖK ÉS SOHA TÖBBET NEM FOGOM IGÉNYBE VENNI SEMMI FÉLE SZOLGÁLTATÁSUKAT!!!!
AZ ÚJ LAKÁSBAN AZ ELSÕ KÉRDÉSEM A NET+TV KAPCSOLAT SZOLÁLTATÓ LESZ ÉS HA MEGHALLOM HOGY T-SZUTYOK MÁR LE IS LÉPTEM!!!
ENNYI SZORRI HA FÁRASZTOTTAM VALAKIT!!!