Tvtuner kérdések

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zoliii
Sziasztok! Én karácsonyra kaptam egy Asus My Cinema-P7131 Hybrid kártyát. Cyberlink PowerCinema 5-ös drivert kaptam hozzá. Mûködik a kártya, csak az a bajom vele, hogy nem elég tiszta a kép, fõleg az RTL klub rossz (csíkozódik). Antenna kábel van a TV-tunerbe dugva. Lehet, hogy gyenge a jel? Vagy hogy megvan osztva az antenna kábel? A rádió része jól mûködik. A másik meg, hogy lehet beállítani, hogy avi-ba (Xvid, Divx) vegyen fel? Az enyém azt hiszem MPEG2-ben rögzít.

na viszion azzal a christv-vel nagyon jó a kép csak ott meg hang nincs :/
áhh köszi! azzal a DScaler-el talált csatornákat csak elég rossz minõségben... tudsz vmi jó beállítást vagy valami más progit hozzá?
bzoley
Ha nem találod meg, esetleg ezzel próbálkozhatsz:
http://btwincap.sourceforge.net/

http://www.lhsite.hu - Leadtek TVtuner driver-ek, WinFast PVR, WinFast PVR2, Help

hello!
van 1 õsrégi tv tunerem de nicnsmár meg a driver hozzá és seholsem találok...valakinek akinek lenne véletlen hozzá azt megköszönném!:)
http://tekgems.com/Products/et-10830-vid-pv951tf.htm
Köszi!

Sikerült!

ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64

Köszi! Megpróbálom!

ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64

Sziasztok!
Segítséget kérek!
Van egy Leadtek Winfast TV2000XP Expert TV kártyám. A gépemen XP és Vista van (mind 32-es).
Ha induláskor XP-t választok minden tökéletesen mûködik, ha Vista-t, akkor viszont nincs hang a felvett mûsorokon (ezt leszámítva ok).
Ugyan azokat a beállításokat használom!
Ja és ha mpeg4-et választok, akkor azt írja ki hogy nem inditható a videofelvétel, ez mi lehet?
A lényeg a hang problémám!
LÉGYSZI SEGÍTSETEK!
KÖSZI!

Sziasztok!
Van valakinek olyan tunere, ami PC nélkül mûködik?
Tehát simán csak rádugom a monitorra és kész.
Ilyet szeretnék venni, de nem mondhatnám hogy sokat találtam.

Ha nem lenne felrakva codec, akkor semmit se látnál és hallanál a videoból... Szóval van codec, csak a gép gyökér a jelek szerint. Akkor viszont tömörített avi-val sem fog jobban boldogulni (az MPEG1/2 hw igénye nem éppen magas).

Az átkonvertált videod meg azért lett akkora, mert tömörítetlen. Használj valamilyen codec-et, állítsd be rendesen, és akkor sokkal kisebb lesz. Jobb minõségû nem, max kevésbé rossz.

Esetleg a megjelenítésre használni szándékozott gépre rakj fel egy VLC-t.

Számítógépen sehogy.

Balazs15
császtok

Nagyon fontos kérdésem van nagyon sürgösen mert 500 ember elött kel levetitenem a videot...nah tehát van egy 7 perces videom mpeg formátumban..1.32 giga...ez ki lett probálva de amin le lesz játszva szerencsétlen laptopon akad a video elcsuszik midne baja van...gonolom ncisn is kodek a laptopon és vmien oknál fogva nem tudnak kodeket tenni a gépre..avi video fájloakt semmi baja sincs..át is konvertáltam avi ba de 70% megált a konvertálás hogy nicsn több hely a meghajton 6 PERCES VIDEO 70 gigás lett..^^ hogy tudnám tökéletes minöségbe átkonvertálni minimum 4.7 gigára...hogy szaros laptopnak ne legyen kodek problémája..avin kivül??mi az amivel lehetne konvertálni...sürget az idö...
kösz a válaszokat

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Japep
Ha nem alkalmas ilyen célra, akkor hogyan lehet ezt elérni TV-kimenetes 3D kártya nélkül?

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Nem alkalmas ilyen célra.

Sok minden lehet. Pl az olcsóbbon egyszerûbb, sokszor már elavult chip van, csak sw tömörítéssel tud felvenni. A drágábbon komolyabb tudású chip, mellette hw encoderchip...

Japep
Hello!

Ugye a TV-tuner kártya alkalmas arra, hogy a gépet összekössem a TV-vel S-video kábellel és a TV-n nézzem a filmet (amit gépen indítok el)?

És mi a különbség egy olcsó (4-5000) és egy drága tunerkártya között?
Úgy értem rosszabb a kép, vagy csak nincsenek benne extrák?

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Morphin
0. busz, 8. eszköz, 0. funkció Philips SAA7130HL Multimedia Capture Device
ezt írja everest a tunerhez...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Morphin
váratlan esemény történt...apu gépében mûködik a kártya. na ez h lehet...ez egy Epox EP-8K7A+ -as alaplap everest szerint.és 1,4es régi amd benne.Lehet az én alaplapom nem kompatibilis a tunerrel??(anus m2n-e sli) vagy pedig azért nemlátja mert vistám van?? találtam vmi vista support drivert proba azzal??

Morphin
amit mondtam h nemjó tuner, kivettem, megnéztem és nem púposak a kondik egyáltalán...még apu gépében megnézem aztán kuka, vagy talon^^

MaSzKa
az szerintem nem nagy baj ha kicsit jobban leterheli a gépet

elvégre ha tv-zel akkor mást nemigen csinálsz

én netezni szoktam bt878a van

ha tömöríteni is lehet közben 30-40%-al lassaban

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

A sw és a driver már nem annyira szívderítõ...

Morphin
ezek hasznosak, köszi<#buck>

MaSzKa

MaSzKa

Morphin
állítólag mercury-hoz rendes vista driver sincs szal...
na mind1 majd késõbb veszek vmi kezdõ cuccot, már van 5k FTtól is ami elég jó...most még nem aktuális. van 2 beltérink upc parabolához, de itt fent az én szobámba felesleges elõfizetni még1re,ugyis csak ritkán nézném. ezért terveztem el h veszek egy lepkeantennát, felkurom a padlásra aztán a kábel meg lejön plafonon ugyis van egy kábel-lyuk a sarokban.ehhez kéne még ugye a tuner.majd még okoskodok vmit aztán írok ha valami nem megy...

Akkor a jelek szerint halott. Esetleg nézd meg, hogy a kártyán a kondik nincsenek-e felpúposodva. Ha igen, akkor kuka.

Morphin
Megnéztem tesóm gépében, és ott sem szeretné felismerni :S...mintha nem lenne benne egyszerûen.Lehet hogy halott? Áramot kap,mert meleg...igaz fater másfél éve nem használta,mert új helyen lakunk,de attól nem kéne tönkremennie<#duma>

Morphin
Nem, abszolut nem látja a vista...(64bites) tehát mintha benne sem lenne.Pedig benne van és áramot is kap.Kipróbálom egy másik gépben is gyorsan.

Mit jelent az, hogy nem ismeri fel? Megjelenik egyáltalán a Device Manager-ben? Mert ha igen, akkor csak simán arról van szó, hogy nincs hozzá driver. Ezen mondjuk meg sem lepõdnék, ismerve a Mercury-t, mint "márkát"...

Morphin
Hi!
Faterom gépébõl kiszedtem egy Mercury tv tunert, mivel használni szeretném.A vista egyszerûen nem ismeri fel, két slotban is próbáltam, de nem látja.Ha megfogom akkor kézmeleg,ergo kap áramot! valakinek 5lete??

Doomista
hát kb igy gondoltam :]

jolvan értem akkor,szerintem jólesz nekem ez a WinFast DTV1800H.

köszönöm szépen a segitségeket!

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

Nem a TV-re kell kötnöd a tunerkártyát, hanem egy osztót kell beépítened a bejövõ kábelbe. A kimeneteinek egyikére kötöd a TV-t, a másikra a tunerkártyát.

Doomista
hát én már összekeveredtem...én szimplán annyit akarok,hogy a pcröl tudjam nézni a tvben szereplö adásokat,müsorokat.ezt meg elvileg tvtuner kártyával érhetem el meg kábellel.vagy nem ? :O

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

bzoley
Háhá, pont öt évvel ezelõtt regisztráltam itt:)

Regisztráció idõpontja: 2003. 11. 14.
Utolsó üzenet idõpontja: 2008. 11. 14. 19:01

http://www.lhsite.hu - Leadtek TVtuner driver-ek, WinFast PVR, WinFast PVR2, Help

bzoley
A tévédhez nem sok köze vanezeknek az eszközöknek. Beszerelés után csak egy antannát, vagy kábeltv-t kell a PC-be dugni, és nézheted a monitoron a tévét(ha be van kapcsolva a gép).

Doomista
hát azt szeretném,hogy egy kábel segitségével a tv és a gép között legyen egy olyan kapcsolat,hogy gépröl tudjam nézni az adásokat,müsorokat.Bár nem értek ehez,hogy a belsö jobb lenne e,vagy usb-s.

bzoley
Négynél azért jóval több gyártó van, ajánlható viszont talán a négyet sem éri el. A Pinnacle pont nincs benne.
Elõször nem ártana tisztáznod magadban mire kell a kártya, normális belsõ, vagy valami usb-s megoldásra van-e szükséged.
Azt látom, hogy túl sokat nem akarsz költeni rá, így analógban esetleg egy WinFast TV2000XP Global,hybridben(analód+DVB-T) mondjuk WinFast DTV1800H ajánlható. Egyszerûek, elég jók, és olcsók.

Doomista
Most már én is elgondolkodtam azon,hogy lehet veszek egy tvtuner kártyát,csak nem tudom,hogy milyen fajtát zuzzak,mert nem értek ehhez ...Láttam hogy 4 féle cég gyártó van,azok közül én a pinnacle-t néztem ki...kb. 10 ezer forint körüli kellene.Esetleg kellene valami információ,hogy tudjon e illetö segiteni ?

Hm, ez nem az a kimondottan pörgõs topic... ;)

Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti

Letiltottam a Vistában a hibernálást, erre automatikusan átvette a helyét a Sleep. Helyes :) Az új PVR2 mûködik, de ha Magyarország van beállítva, akkor pár csatornaváltás után elmegy a hang és szétesik kékes kockákra a kép. Beállítottam németre és elkértem a kábeltévés sráctól a pontos frekvenciatáblázatot. 4 csatit beállítottam (többre nem volt idõm, mert indulnom kellett), azok mennek rendesen. Néha-néha mintha kicsit akadozni kezdene a kép, úgy tûnik, mintha köze lenne a timeshift-hez. A MediaCenter jól megy, csatornákat nem ismer fel, de manuálisan megadva mûködik. A távirányító is megy, bár idegesítõ, hogy nem az van a gombra rajzolva, amit csinál :)
Kicsit "fésûs" a kép helyenként... ezen lehet segíteni? Sok idõm még nem volt vele foglalkozni, hétvégén Pesten leszek, majd vasárnap este folytatom. Addig is szívesen fogadnék bármilyen okosságot ;)
Egyébként a képminõség érezhetõen jobb, mint a Globálé volt, az AUX-on keresztüli hangerõszabályzás csont nélkül mûködik, a gép ki-bekapcsol távirányítóval is, szóval... alakul :)

Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti

Jelenleg mi a helyzet?

Na ez is storno. Meglett :) Majdcsak összeáll ez... :)

Daraaaaa :) Rá lehet valahogy venni a szoftverét, hogy a fõkapcsoló alvó állapotba kapcsoljon hibernálás helyett? Ez lett volna a lényeg, amiért megvettem.

MaSzKa
dara a leadtek mester én nem :D
õ ajánlotta

Na most meg egy "hiba a képalkotás során" üzenettel adja be a kulcsot. Valaki tudna segíteni?

Storno. Én voltam a hülye :) Érdekes: most mûködik a hangerõállítás AUX-on keresztül is :) Viszont a mozgás fura... talán kodek gond lesz. Kissé darabosnak tûnik. Mindenesetre valami már lesz... :)

Sziasztok megint.

Megvettem a DVR3100H-t. Hát kapásból nagyon nem akar mûködni. Egyetlen hardver települ, "WinFast DVR3100 H" névan a "hang-, video- és játékvezérlõk" közé. A PVR2-ben az egyetlen eszköz a "WinFast DVR3100 H BDA Tuner", kép nincs, hangot sehol nem tudok állítani. Én csinálok valamit rosszul?

Hidd el nem hátrány. Meg ez amolyan extrém sport.

MaSzKa
3 tuner 1gépbe

minek annyi neked?