Tvtuner kérdések

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NONPLUSZULTRA
Hali mindenki!
Lehet, hogy már volt de íme mégegyszer - a következõ problémával küzdök: egy ASUS U3000 Hybrid USB-s TV tuner kártyát vettem, hogy tetszõlegesen használhassam a PC-n és a laptopomon. Cyberlink PowerCinema 5-öt adtak hozzá. A gond az, hogy a laptopon jól mûködik, a PC-n szintén minden ugyanúgy fut, kivéve, hogy a TV adásoknál nincs kép, csak hang. Mindkét gépre ugyanúgy lett telepítve, ugyanazok a beállítások vannak , és a kodec pack is ugyanaz. A Laptopon lehet nézni a TV adásokat, a PC-n fekete azegész képernyõ, a hang viszont remek.
Párszor újraraktam az egészet, kipróbáltam magyar ill.német beállítással, de továbbra sincs kép, csak hang. Ha bekapcsolom a teletextet, akkor van kép, de rendkívül szemcsés. Hang tiszta.

Ugyanolyan beállításokkal a Laptopomon van kép is, hang is. A kép nem túl szép, de a PowerCinema 5-re mások is panaszkodtak a nem-túl-szép kép miatt.
Az egyetlen lényeges külömbség a PC és a Laptop között az, hogy a PC-n XP van, a Laptopon Vista
Kipróbáltam a dscaler-t, szintén csak hang van. Csak a PC csinálja. 2Különbözõ XPvan rajta, mindkettõnél ugyanúgy mûködik. Arra gondoltam, valami biztonsági progi kavar be, de a két oprendszeren más-más van. Vagy valami frissítés az XP-hez. ( a driver SP2-höz szól ,már SP3 van fent)
Lehet, hogy triviális dologról van szó, de nem jövök rá mi az.
Más: tudtok ajánlsni egy TV nézõ programot? Nem kellenek a mindent egyben médiacenterek.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

bzoley
Még ha le is lenne ragasztva, a dobozon - fõleg ha az új van benne - elég jól látható a távirányító.
Ja, az én dobozaim sem voltak lezárva, mondjuk ez nem meglepõ😊

http://www.lhsite.hu - Leadtek TVtuner driver-ek, WinFast PVR, WinFast PVR2, Help

Kettõ boltból, egy kéz alól, egy szinte közvetlenül a gyártótól. Egyiken sincs semmiféle matrica, vagy dobozzár, még csak nyomokban sem!

A három belsõ tuner jeleneg is a gépemben van, a box pedig itt a gép mellett.

MaSzKa
😄 kibontottad már?
vagy bontottan vetted használtan?

az új termék csak bontatlan lehet hivatalosan

csak itt ebbe az országba mindent kibontogatnak a boltokba és összetapizzák és azt adják el újként 😞

én ilyenkor mindig hangsúlyozom nekik a bontatlant kérem a polc mélyérõl

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Hát a hölgy ezt mondta. Gondolom, nem volt a kezében 😊 Még nem válaszolt. Csütörtök estig azért jó lenne valamit találni, mert pénteken megyek Budapestre, kihasználnám az alkalmat és nem szeretnék üres kézzel hazajönni.

Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti

Van itthon egy pár Leadtek tunerem (szám szerint négy), de egyiknek sincs leragasztva a doboza.

Na, már érdeklõdtem is a PCX.HU-nál, náluk jó áron van 3100H. A kedves hangú hölgy viszont nem tudta megmondani, hogy milyen a távirányító, mivel állítólag le van ragasztva a doboz. Ettõl függetlenül azt mondta, megpróbálja valahogy kideríteni (fizikailag nem ott van a raktáruk, ezért nem volt a kezében).

Asus P8P67Pro, i5-2500K, 16G DDR3-1600, Kingston HyperX SSD, WD Caviar Black HDD, GTX560Ti

PVR vagy DVR az, ami a Leadtek-nél hw encoderes. Emellett a DTV2000 H már kissé régi típus, max akkor éri meg megvenni, ha mindenképpen kell a két antennacsatlakozó. De ezt megkapod a DVR3100 H Premium esetén is.

Hoppá, tényleg. Késõ van 😉 Akkor asszem 3100H. Nem nagy az árkülönbség a 2100 után. Köszi mindent. És ha tudtok olyan boltot esetleg, ahol már biztosan van MCE távirányítós, akkor dobhatnátok egy üzenetet 😉

bzoley
A DTV2000H nem tud hw Mpeg2-t.

http://www.lhsite.hu - Leadtek TVtuner driver-ek, WinFast PVR, WinFast PVR2, Help

És a DTV2000H? Azt írja a Leadtek oldala, hogy "WinFast DTV2000 H is compatible with Microsoft® Window® Vista Media Center", ezen kívül van hardveres MPEG2. Van tapasztalat ezzel a típussal?

A PVR3000 Deluxe MCE alá nem ajánlott, lévén a 3D Y/C és NR csak PVR2 alatt használható. (Simán egyébként enek a legjobb a kép és hangminõsége.)

Innentõl kezdve neked kell eldöntened, hogy kell-e digitális vétel, vagy sem. A PVR2100 és a DVR3100 H gyakorlatilag csak ebben tér el egymástól.

Az már nincs. De most már, hogy meggyõztél a Leadtekrõl a Pinnacle ellenében (na nemcsak te, hanem a neten talált support mennyisége 😊), kivárom a MCE-s távirányítót. A Globalé nincs meg, ha én eladok valamit, az gyári dobozban és összes eredeti tartozékával megy el 😊 Akkor még egy kérdés: 2100, 3100H, 3000Deluxe, esetleg valami más típus lenne szerintetek a nyerõ? HW encoder nem ártana, sokszor veszek fel "munka közben", bár a procim talán nem gyenge, nem bíznék mindent arra (és fõleg nem a Vistára 😊)

bzoley
Mint ahogy a mostani Global-é is alkalmas rá, ha az megvan még.

bzoley
Ha régebbi távirányítót kapsz, akkor is át tudod kapcsolni MCE módba, csak nem a távirányítón. És nem árt betanulni, melyik gomb mit csinál MCE alatt.

Én Szombathelyrõl írok és szinte mindig neten rendelek ilyesmit, mert itt drágább. Ipon, E-Digital, Juventus, stb. De gondolom õk is megnézik, ha megkérem õket, mielõtt elküldik, nem?

Elméletileg már az összes példány ezzel érkezik. Persze ahol van bentragadt készlet, ott lehet a régibõl is. A doboz mindenesetre nincs leragasztva, szóval vásárlás elõtt meg tudod nézni.

Tudtok olyan boltot, ahol már árulnak PVR2100-at vagy DVR3100H-t az új típusú, "átkapcsolható" távirányítóval?

A mostanában a boltokba érkezõ Leadtek tunerek már egy teljes egészében MC kompatibilis távirányítóval kerülnek ki a gyárból.

Errõl lenne szó.

PVR2100 vagy DVR3100 akkor jó lenne? A Leadtek "nem-MCE" távirányítói mennyire kezelik a Vista MediaCentert? Vagy vennem kell külön egy MCE-távirányítót is? Ahogy néztem, a PVR2 elkezelgeti azt is.

bzoley
Dara korábban felsorolt néhányat, csak nem AUX-on, hanem a PCI buszon keresztül kell átküldeni a hangot.

AverMedia? Van vagy 30 féle tunerük. Esetleg Leadtek?

Akkor mást kérdezek: van olyan tuner, amit az X-Fivel együttmûködve tudnék használni Vista alatt, beleértve a Media Center teljeskörû távirányítós (!!!) kezelését, távirányítóval történõ hangerõszabályzást, és távirányítóval történõ SLEEP / WAKE funkciót. Öregszem és kényelmesedek... szeretnék NEM felkelni az ágyból és elzarándokolni az íróasztalig 😊

A kérdésre nagyon egyszerû a válasz. A Leadtek a PVR2-t teljes mértékben Vista kompatibilissé tette. A Creative driverei és a Pinnacle sw-ei viszont nem azok. A két gyártó csak annyit tett, hogy Vista alatt is mûködõképessé tette az eszközeit, de nem tette õket teljes mértékben kompatibilissé vele.

bzoley
Nem lehet, hanem biztos. Sõt, az Audigy SE meg ugyanaz, mint az SB Live! 24bit 7.1

Az AUX, vagy a fõ hangerõ változik? Amúgy, ha belegondolsz, ha a szoftver mûködne rosszul, akkor nem válogatna a hangkártyák között. És az Audigy4 esetében egy egyszerû driver frissítéssel nem javult volna meg a hangerõ szabályzás.

Van valakinek "Pinnacle PCTV Kit for Vista" cucca? Ha jól nézem, ez egy MCE távirányító és mellé egy Analog PCI vagy Analog Pro PCI. Ez csak MediaCenterrel megy, vagy ad hozzá "saját" szoftvert is a Pinnacle? És teletext funkciója van? Ha valakinek van ilyenje, adjon tippet 😊
bzoley: az Extreme Audio hardvere asszem az Audigy SE chipje (tehát nem "igazi" X-Fi), talán azért lehet más a driver.

Amúgy, mint említettem, én valami csoda folytán minden bemenet hangerejét korrektul tudom állítani. Bemegyek a mixerbe, mozgatom az AUX csúszkáját és változik a hangerõ. Beállítom ugyanezt a PVR2-ben, húzom a PVR2 csúszkáját és nem történik semmi 😊

Ez mind szép és jó, de akkor a Pinnacle miért tudja megcsinálni, hogy az õ kártyájával nincs ilyen gond? 😊

bzoley
Más X-Fi esetén csak PCI-Audio-val állítható rendesen a hangerõ, annál a tunernél, amelyik ezt támogatja.

bzoley
Márpedig az X-Fi driverével elég sok gond van, és nem fogod tudni állítani a hangerõt. Akkor sem, ha átkötöd Line-in-re. Korábban ugyanez volt az Audigy4-nél, de valami csoda folytán azt már használhatóvá tették.
A PVR2 csak egy szoftver azt a bemenetetet állítja, amit neki a rendszer mutat. Ha a hangkártya rossz bemenetet "mutat" más programnak, azok rosszat fognak szabályozni. Ha megnézed a PVr2-t, kinyitva a CL-t, au AUX felvételi eszközének hangerejét állítgatja, ha jól emlékszem. XP-n asszem jól mûködik. Vista-n egyedül az Extreme Audio drivere mûködik rendesen ilyen szempontból.

Furcsa, hogy ilyen jellegû probléma csak X-Fi esetén fordul elõ... És nem csak Leadtek tunerek esetén.

Az X-Fi drivere (meg úgy általában minden Creative driver) egy hulladék. És ami azt illeti a hangminõsége sem valami kiemelkedõ, hasonló vagy alacsonyabb áron messze korrektebb hangzású hangkártyákat lehet venni.

gy=g

Ettõl függetlenül az talán megoldás lehetne, hogy kreálok egy kábelt, aminek az egyik vége a tunerre megy, a másikat meg kiviszem hátul a házból és egy jack-kel bedugom a Blasteren a Line-in-ben. De azért ez gyányolás egy kicsit 😊

dara: semmi gond az X-Fi driverével. Természetesen be tudom állítani az AUX-ot, ennyire hülye nem vagyok. A probléma, mint már említettem, az, hogy hiába van kiválasztva az AUX (amelynek a hangerejét egyénként a hangkártyánál gyönyörûen lehet szabályozni), a PVR2 csúszkáját hiába mozgatjuk, nem reagál. Ez meg a Leadtek hibája. Angol nyelvû fórumokon mások is panaszkodtak erre, de a Leadtek nem foglalkozik vele. Én is írtam a Leadtek supportnak ezzel kapcsolatban már egy hónapja, de b***tak válaszolni.

PVR2-ben kezdetek óta lehet finomhangolni: Ctrl + és Ctrl -. Egyébként ez benne van a kétikönyvben is, de gondolom azt minek is kinyitni...

A hangerõ állíthatatlansága nem a tuner és nem a PVR2 problémája, hanem a hangkártya driveré. (A helyedben inkább azt cserélném.) Egyébként ki lehet választani az AUX-ot is. Ajánlott olvasmány. Ettol függetlenül az X-Fi-k drivere hulladék, nem teszi lehetõvé a rendes hangerõszabályozást.

Ha kevés problémával akarsz belsõ tunert használni MCE alatt, akkor Leadtek PVR2100, vagy PxPVR2200. Amennyiben digitális vétel is kell, akkor DVR3100 H vagy PxDVR3200 H.

A PVR2 az összes általad igényelt funkciót tartalmazza az elsõ verziója óta (akkor még DTV-nek hívták).

MaSzKa
de itt visszaolvasol van újabb is pinnacleból

MaSzKa

Sziasztok! A segítségeteket kérném. Most akarok venni új TV-tuner kártyát. Eddig egy Leadtek TV2000XP Global volt a gépben, ezzel a következõ problémáim voltam: A WinFastPVR2-ben nem lehet finomhangolni a csatornákat, ezért sok közülük elég vacak minõségben jött be. Aztán a hangerõt nem tudom a távirányítóval, mert az X-Fi-n csak AUX bemenet van, a program meg asszem csak a CD-in szintjét tudná állítgatni. Ezt egyébként több helyen is írják, hogy nem mûködik.
Régen volt Pinnacle PCTV Stereom, nekem nagyon megfelelt, csak nem volt Vista alá rendes drivere. Szóval most olyan kártya kéne, aminél tudok a távirányítóval hangerõt állítani, teljesen használható a Vista MediaCenterrel (a mostani nem volt az) és lehet finomhangolni a csatornákat. Csak TV-nézésre használom, de szeretném a távirányítóval vezérelni az ágyból, és a gépet kikapcsolni is a távirányítóval akarom (és persze legyen elalváskapcsolós funkció is).
Tudna valaki ajánlani egy típust? Köszi elõre is.

MaSzKa
<#vigyor4>télleg

akkor bocsi

Lehet elkerülte a figyelmed, de ez egy USB-s tuner.

MaSzKa
nekem van pctv stereo az az

Köszi, holnap kipróbálom, de azt hiszem, hogy a PCTV Deluxe nem bt8x8/9 chipes.

MaSzKa
http://btwincap.sourceforge.net/download.html

privibe elküldtem
WDM Video Capture Driver
for Bt848 / Bt849 / Bt878 & Bt879 Chipsets.

MaSzKa
felesleges

nekem is BT878A chipes van és tökéletesen mûködik DSCalerba

Tunercsere...

MaSzKa,

Megnéztem ezt a Dscalert, sajna nem megy, "ERROR: Failed to connect video capture device to renderer" hibával elszáll, akármit is csinálok.

Az illik önmagában nem elég.

MaSzKa
T260HD
Beépített DTV (DV😎 Tuner, Hang: SRS TruSurround XT, Optikai digitális hang (SPDIF), Komponens, HDMIX2, Támogatott 1080P bemenet, CI Slot

1080p full-HD

ennek illik tudnia az mpeg4-et
amúgy ha jól emléxem rá is van írva vhol

Kérdés mindezt milyen jelszint mellett... És támogat-e MPEG4-et.

MaSzKa

beépített DTV-tuner
A beépített digitális televíziós (DTV) tunerrel a T-sorozat szélesre tárja ön elõtt a szórakozás világát. Más monitorokkal ellentétben a T-sorozat modelljei mindenféle kiegészítõ készülék nélkül képesek dekódolni és ingyenesen megjeleníteni a digitálisan sugárzott tv-csatornákat. Így ön a számítógép elõtt ülve a monitorán nézheti kedvenc tv-mûsorait. És mindezt egy monitoron!
http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/detail.do?group=monitorsstoredevices&type=monitors&subtype=multifunctionmonitors&model_cd=LS26TDDSUV/EN