Elektronika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van nekem egy digital multimeter/az lcd kijelzö plexijére van igy irva/ami tud mérni DC/AC ampert/mA,DC/AC feszültséget,konderzátort,ellenállatot,tranzisztort,szakadásvizsgálet/csipogó/ és hömérsékletet!Áramellátás 9V-os elemröl!
Az a bajom van vele,hogy tönkrement az amper része,nem mér semmi átfolyó áramerösséget,van neki 4 banándugoja,amit a 2 szélsöbe kell dugni,hogy ampert mérjen!
Van neki bizti is de a legnagyobb keserüségemre vezet,ami azt jenti,hogy a panel ban ment tönkre az alkatrész!
Van neki még "sönt"ami barna szinü és a közepén van egy szürke csillogó(forrasztóón)petty,és ez a sönt bele van forrasztva a panelba!
Szerintetek ha egy ilyen müszernek tönkrement az amperméröje,hol lehet a hibája,azon kivül,hogy szakadt a biztositékja?
A következõ a problémám.
Nem akartam ide bemásolni az egész topicot, ezért kérem, hogy akinek van ideje és ért hozzá, segítsen
Elõre is köszönöm 😊
DE szerintem egy olyan tápot keress,ami pl a hálozati feszt letranszformálja
120V-ra és a teljesitménye 400W
elvileg vmi tápicés vagy inverter-es kapcsolás lenne a megoldás trafó helyett!
de sajna nem tudok ilyen kapcsolást
120 V kéne, és legalább 300-400 W os. milyen kapcsolást érdemes használni ?
{ V Á Á } silkroad: lvl 11
Mint mondtam, nem ismerem azt a chipek, de gondolom nem olcsó ha már PIC-et helyettesít, így annyit tudok javasolni, hogy próbálj a chip-hez valami leírást nézni, ill . annak nézz utána, hogy a csere elõtt kell-e még valamit csinálni, vagy szimplán hipp-hopp cserélhetõ .
Kiakarom disziteni a biciklim egy pár leddel,és a kerékkel hajtott motorra gondoltam,a dinamo,és akku helyett!
A motor és a dinamó lehet ugyanaz az eszköz (tarajos sül)
A motor és a dinamó lehet ugyanaz az eszköz (tarajos sül)
Egy PIC16C64-04/P jelzésü kütyü ezt kéne az SWF22 nevure kicserélni hogy müködjön XP alatt is (ez a stickworks.com-on volt elérhetö).De ezt a chipet nem lehet már beszerezni(legalábbis én nem találtam, de aki tud rola valamit az is jo).Ezért azt nem tudja valaki,hogy az Mjoy16c1 nevü panelbe lévo ATmega16 chip jo lenne e hozzá.Mert akkor nem kell nagy átalakitást csinálnom csak kicserélni a kettöt.
Mit gondoltok rola?
Megpörgetve a motor tengelyét,termel feszt,de ez hosszú távon is beválik?
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Tekercsként fogtam, és egy vasmag körül 20-szor megtekertem a vezetéket, a tranyó meg egy bc301 lett. Shottky gyanánt egy bat42-t vettem, bekötéskor a jelölt oldala néz a led felé
Nekem az egész annyit csinál, hogy 1-2 tized volt eltûnik a süllyesztõben...
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Az ezresen pl a vízjel Mátyás feje, a világító embléma viszont a gyûrût tartó holló a pajzsban
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Pénzvizsgálo tollal pl aminek a végében uv led van 3 gomb elemmel!
És ha egy 200-ra rávilágitasz vele(meg a többi papirpénzre)látni lehet rajta kis fehér csikokat!
Majd lefényképezem neked!
Én is kék fénnyel akartam az algák számát lecsökkenteni!
Akvárimuban (amugy fertötlenitö uv fénnyel kell asszem az algákat kiirtani a vizböl)
Amugy a kék fény szerintem se uv!
Ki lehet probálni a bankjegyeken,hogy kimutassa-e azokat a biztonsági elemeket!
Egyébként a kérdésed olyan volt, hogy a piros led az zöld-e? 😊
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Emeleserzekelos legyen es ha rahajolnak,nagyon kozel mennek akkor is szolaljon meg
PLC programozáshoz kellene segítség.
S700-315F programozása, feltöltés PLC-re (itt akadtam meg)
Létrehoztam egy F-CALL-t de nem tudom hozzárendelni az F-FB-t
N0 TXT TLK PLZ!4!
Vagy most Te nem arra gondolsz,hogy nem szeretnél olyan távvezérlöt venni,amiben IC,Chip,ellenállás van?Vagy olyat nem szeretnél,amiben beforrasztott alkatrész van?
Azért változtatok mindig,mert kigondolom és leirom,és utána tudja csak a faterom meg,miután leirtam,DE most már ugy irok,hogy megbeszéltem vele!
/Nem akartalak megbántani Mugab,Meg téged sem Chungey,hogy adod a jotanácsokat, én meg mást csinálok!/
Szoval nem kell aksi,mert áttekertük a tekercset ugy hogy,alaphelyzetben(gáz nélkül) 6V van rajta!(Szerintem egy 12V izzonak elég 10-11V is!)
Ha pedig gázt adok neki,felmegy 10 volt-ig!
12V-is eléri,de akkor már nogyon "fáj" neki,(fullgázzal)
Amugy is bejáratos,meg nem is volt sokat használva!
És 15W-os izzo-nál is megmarad az a fesz,mintha nem lenne rajta izzo!
Irányjelzönek is ott lesz a 12V!
Állohelyzetre meg kigondoltam egy olyat(amit lehet,hogy megint megváltoztatok,mert a fater nem tud rola😊)
hogy 12V relét rákötöm a 6V tekercsre(egyenirányitoval),és még egy lapos elemet sorba a tekercsel,és hogy a többletvolttol ne égjen ki az (irányjelzö)izzoja,a relé,amikor a tekercsröl megkapja a elegendö feszt,hogy behuzzon,kiiktatja az elemet!
És miután a relé behuzott kiiktattta az elemet,az aktuális feszröl fog müködni az irányjelzõ,amit a tekercs szolgátat!
Na milyen?