Elektronika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha a katód van a negativabb felé akkor vezet.
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
És az akkutöltök azért vannak,hogy az egyenáram áramát beállitsák,az akkunak?"
Amit meg a diódáról írtam az pontosan azt jelenti amit írtam, tehát a diódának bírnia kell az elsõ, a hátsó izzó áramát, plusz a dudát, (apropó azt valszeg le kell cserélni egyenáramúra!! )valamint minden egyéb fogyasztót, és még az akkumulátor felé folyó áramot is. Ez persze nem olyan nagy kaland, mert a "dinamó" valszeg 3-4 ampernél nem tud többet kiadni 12volton ( Levezetés csak külön kérésre <#zavart2>#zavart2> ) A szûrõkondi felesleges, hacsak nincs rádió is rákötve <#beka2>#beka2> . Az viszont lényeges lenne hogy a diódá(k)nak a nyitófesze kicsi legyen, tehát lehet hogy jobb ha nem kész graetz-et veszel.
A tekercseléshez meg sok sikert kivánok ...(
Üdvözlettel: elektrotechnikus <#wave>#wave>
elektrotechnikai alapismeretek is jöhet
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
ezebelül: digitTECH, analógtech,
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Szoval Egy Babetta Világitotekercséröl töltenék egy 12V aksit(a v.tekercs max 6V,de mi majd rátekerünk a 12V-hoz)amikor ha nem forog a mágnes akkor nem fejleszt annyi áramot,ami meg tudná "hajtani" a rászerelt irányjelzöt és a féklámpát!
Ezért,amikor a dinamó forog tölti az akkut,amikor meg nem forog,akkor az aksi add áramot a motoron lévö izzóknak!
Amugy azért annyira nem vaok béna,(tudom hogy meg se emlitetted)hogy ne tudnám egy akkut egyennel lehet csak tölteni!Tudom,a dinamohoz egy Gratz-et(egyenirányitot)is be kell épiteni!+ még szûrökondit a polaritásnak megfelelöen!
Ezt nem értem:
De motornál akkora dióda kell amekkora elbírja az egész terhelést !!(izzók + aksi)
És ezzel a tudással akarnak építeni.
Javaslom elõször valamilyen alapmû elolvasását csak hogy ne vegye kedvét senkinek ha összerakja és nem mûködik, mert az esetek egy részében nem kerülhetõ el a hibakeresés az építés után!!!
Tarajos sülnek meg üzenem, hogy az aksi töltöfesz 15V max, a töltõáram meg a az aksi kapacitásának tizede kb. .És csak egyenárammal lehet tölteni 😄
Tehát ha az van ráírva hogy 12V 6Ah akkor 0.6 amper a max töltõáram !
De motornál akkora dióda kell amekkora elbírja az egész terhelést !!(izzók + aksi)
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Nyitva elenyészõ ellenállása van, zárva meg kb . végtelen .