Elektronika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A o---o B
C o---o D
Sok sikert
www.szhelyrobogo.extra.hu
A segítségeteket szeretném kérni hogy hogyan kell bekötni egy ilyen VILÁGÍTÓS kapcsolót.
http://elektroexpressz.hu/shop_artdet.php?shop_id=5495&cikk=unas_437335
A segítségeteket szeretném kérni hogy hogyan kell bekötni egy ilyen VILÁGÍTÓS kapcsolót.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
elsõ 3 találat kapásból jó neked, tovább nem néztem...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
úgy látszik nem nagyon van a neten elektronikai témában leírásgyûjtemény.
Villanymotoros témában kérdeznék: jól tudom-e, hogy a szervomotor egy olyan jószág amit egy adott pozícióba lehet beállítani vezérléstõl függõen? (ha hülyeséget írtam akkor megmondhatnátok hogy mire is jó valójában, és milyen viszonyban van a léptetõmotorral?)
Egy iskolai feladathoz kellene kameramozgató mechanikát csinálnunk, de motorokkal nemigen találkoztunk eddig.
Mennyibe kerül egy ilyen motor? Egy állványhoz kettõ kellene a két mozgási síkhoz. Mekkora tömeget bírnak el ezek?
Elõre is köszi a választ. Ha nem vagytok grafománok, akkor pár link is jól jönne. 😊
Nem tudod hol tudnék ilyet szerezni? A kódszámát beütve csak egy japán oldalon találtam hasonlót...
Egyébként az az egy biztos, hogy 110V-os, mert ez egy japán rizsfõzõnek a része.
Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona
Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona
BAD Boys
a rádiora 150 ma van írva az adapterrre meg 300 ma akkor kifogja csapni
az adaptert? vagy mást jelent ?
A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Vadászom az ajánlott könyvet:
F. M. Mims: Elektronika alapfokon (Mûszaki Könyvkiadó, Budapest, 1989)
Katasztrófális, menniyre nehéz hozzájutni 😞
A mûszaki könyvkiadó azt írta, hogy nincs tippük hol lehet hozzájutni.
Megvan valakinek, aki megválna tõle?
Köszi!
Érdemes még a Mûegyetemtõl nem messze a Mikronika-t is megkeresni, ott egy hihetetlenül profi fiatal csajszi fog várni 😛 😛 aki még alternatív javaslatokat is tud mondani fejbõl, ha egy adott IC-t éppen nem lehet kapni. Sztem kicsit drága hely, de a Conrad-nál olcsóbb és vigyázni kell, a kiírt árak nem tartalmazzák az ÁFA-t!!! Másik nagy hátránya, hogy se potmétert, se kondenzátorokat(!!!) nem tartanak - legalábbis jó egy éve még nem volt és elõtte sem tudtam efféle cuccokat beszerezni itt.
Ha a már lebontott SKÁLA felé indulsz innen, azon az utcán, ahol régen a 6-os villamos befordult a Bakos faáru-bolt felé, ott is van kettõ elektronikai bolt, az egyik egy pincében lenn, kicsit különös figurák dolgoznak ott, sztem családi vállakozás, de nem annyira rossz a bolt. Itt minden szirszart lehetett kapni, amit az elõzõ helyeken nem.
Ha továbbmész ugyanezen az utcán a 4-es villamos végállomás felé, még találni fogsz egy elektronikai boltot. Annyira nincs tapasztalatom velük, itt csupán 3-4db nagy teljesítményû ellenállást vettem anno.
Na, asszem elsõre ennyi bolt elég is, de ha pár percet sétálsz a városban, szinte biztos, hogy hamarosan szembe fog jönni egy elektronikai bolt.
Nagyon szépen köszönöm! Nem számítottam ilyen alapos válaszra! 😊
Kezdem a bevásárlással.. Bp-en lakom, egy olyan boltot ismerek, ahol beszerezhetõk ezek az alkatrészek (tudtommal), ez a Conrad.
Van esetleg más javaslatod?
Köszönöm!
Az ajánlott ledvillogtatóhoz:
* 2 darab 330 Ohmos ellenállás
* 2 darab 33 kiloOhmos (vagy 10 kiloOhmos) potenciométer
* 2 darab 47 µF és 100 µF (mikrofarad) 16 Voltos elektrolitkondenzátor
* 2 darab 2N2222 vagy BC107 vagy BC108 típusú tranzisztor
* 2 darab síma piros led
* Egy darab próbanyák
Vehetsz többet is, ha elrontod legyen.
Illetve kell ehhez forrasztóón, páka (hogy az alkatrészeket rögzíteni tudjad), némi szigetelt vezetékre, meg egy tápegységre.
"hol találok az ehhez szükséges tudáshoz anyagot?"
F. M. Mims: Elektronika alapfokon (Mûszaki Könyvkiadó, Budapest, 1989)
Az astabil multivibrátorok létrehozhatóak simán két tranzisztorból, két kondenzátorból, négy ellenállásból (létrehozhatóak 555-ös IC-vel is, meg programozható mikrokontrollerrel is - de az már némi jártasságot igényel).
Ez az egyik kimeneten (Output1) t1 ideig bekapcsolt, t2 ideig kikapcsolt állapotot hoz létre. A másik kimeneten (Output2) pont az ellenkezõje lesz: t1 ideig kikapcsolt, t2 ideig bekapcsolt állapot.
A t1, t2 idõk az alkatrészektõl függnek:
t1=0,69*R3*C2
t2=0,69*R2*C1
Ahol t1, t2 az idõk másodpercben, az R2, R3 az ellenállások értékei ohmban, a C1, C2 a kondenzátorok értékei Faradban.
A kimeneteket kell majd rákötni a motrokat vezérlõ tranzisztorokra.
De hogy ne szaladjunk ennyire elõre, érdemes megépíteni mindezt egyszerû ledvillogtatóként (nem lesz annyi gondod a motrok csatolásával).
Itt javaslom az Astabil Multivibrátor 1 nevû kapcsolás megépítését.
Jól kezdem: elektronikai analfabéta vagyok 😊
(ettõl függetlenül érdekel a szakma és fogékony vagyok rá)
Amit csinálni szeretnék:
Egy olyan "készüléket", ami a következõképpen müködik:
Adott például 2 db (kis teljesítményû, mint a távirányítós autókban) elektromos motor. Azt szeretném elérni, hogy a készülékemmel be tudjam állítani, hogy az #1 motor mondjuk 30 percenként lépjen müködésbe 10mp-ig, valamint az #2 motor 5mp-enként lépjen müködésbe 3mp-ig.
Ezek az idõzítések változtathatóak legyenek.Az egész berendezésem lehetõleg akkumulátorról(vagy szárazelem) legyen hajtható.
Ha minden igaz, ezt egy kezdõ elektromossághoz értõ ember meg tudja csinálni, talán már a suliban is a korai gyakorlatokon csinálnak a tanulók ilyen idõalapú megszakításon alapuló ketyeréket.
(gondolom ilyesmin alapul az az ugatós plüsskutya, ami kicsit sétál, majd megáll, ugat kettõt, megint sétál..)
Úgy vélem a topik gurui most kaptak hülyét tõlem 😊
Azért bármi segítséget szívesen fogadnék:
-mit kell vennem ehhez? (NYÁKlap, ellenállás, idõszabályzó/megszakító)
-hol találok az ehhez szükséges tudáshoz anyagot? (pl hogy mekkora adatokkal (feszültség, áramerrõség, ellenállás..) rendelkezõ motorokhoz mekkora ellenállások kellenek, hogy kell kötni..
Vagy ha ilyen hobbi ambícióim vannak, hol kezdjem?
Nagyjából igyekeztem világosan leírni, mit szeretnék. A zagyvaság hozzánemértésembõl adódik.
Nagyon szépen köszönök minden segítséget!
Köszi a segítséget, de sajnos már nem forgalmazzák ezt a terméket.
<#falbav>#falbav>
A fejlécben ott van a cég elérhetõsége.
Tn 130 as transzpausz sprayt hol lehet beszerezni?
segitségeteket szeretném kérni abban hogy a TN130: Transz Pausz sprayt
hol vagy honnan lehet beszerezni illetve hogy mennyibe kerül !!!
Elöre is köszke !
joy potméter
Mert ezt az egy darabot nem akarom rendelni,többe kerülne a posta mint az alkatrész,de a helyi boltba csak akkor tud hozatni a srác ha megmondom mi ez mert olyanrol hogy joy potméter nem hallott.
Másik boltot is mondhattok ahol megtalálhato ilyen alkatrész vagy hasonlo
Ha a Google sem segít (sajnos én is átnyálaztam a Magnósok évkönyvét, amiben voltak kapcsolási rajzok), próbáld meg a Technics-szel (Panasonic-kal) felvenni a kapcsolatot, hátha tudnak segíteni.
"400wattos, vagy nagyobb végfok kapcs rajzot keresek"
Keress, és akár találhatsz is:
Például itt
P400
Dynaco Stereo 400
Még egy
gyáriak - talán itt is van nagyobb
Bár ilyen nagy teljesítménynél azért nem árt járatosnak lenni az elektronikában, a rendes NYÁK-készítésben, a jó kivitelezésben...
Technics ST-7300 tunerhez keresek kapcsolási rajzot. Tudnátok segíteni? Erre az emailra legyetek kedvesek elküldeni: [email protected]
Köszönöm.
400wattos, vagy nagyobb végfok kapcs rajzot keresek, ha valaki tud segíteni, írjon itt, vagy [email protected]
köszi!<#wink>#wink>
Nem mindeggy milyen akku,led,és napelem való hozzá.
De sztem megéri megvenni!!!,mert én úgy halottam,hogy magában nem éri meg megvenni a napelemet,csak vmilyen cuccot,amiben napelem van,és ebbõl kiszedni
Az érdekelne, hogy szerintetek egy sima napelemet, plusz led, akku plusz kapcsoló föszerkezetekkel ellátott kütyüt (solar lampa, vagy minek hívják) ki lehet-e hozni olcsóbban, mint megvenni a boltban. A legolcsóbb 1500 volt, de ha jól láttam, az alkonykapcsolós volt (ez nekem nem is jó)
Köszi elõre is
Minden nap egy alma és a doktor alma!
Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni! ;) http://nyaralasitthon.com
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Bocsi ha nem voltam érthetõ. 😊
Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni! ;) http://nyaralasitthon.com
Ha tudod pls. írd le. Köszi