Elektronika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni! ;) http://nyaralasitthon.com
a kijelzõnek a vannak pöckei ha kap szintet akkor kivilágítja a szegmensét, ha nem kap akkor nem világítja ki.
tud errõl vki vmit?
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
nekem olyan problémám van hogy a tina pro újabb verziója kéne magyarul a lényeg az hogy 3-as verziónál ne legyen kisebb. valaki nem tudja megmondani hogy hol tudnám letölteni?
Ráadásul kezd úgy kinézni, hogy a jelenlegi kapcsolókkal erõsen macerás megoldani, hogy ha a bal elsõ ajtón felfelé, a jobbon meg lefelé akarom húzni az ablakot, akkor ne legyen rövidzár...
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Vagy nagyáramú kapcsoló tranyó?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Optocsatoló jobb lenne, mert kisebb-halkabb ,viszont relébõl meg van kétállású kétáramkörös, szal dilemma 😄 B ár ha a kapcsoló megpörkölõdött, nem járhat ugyan így egy relé?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
A gond az, hogy mikor az ablak pl felsõ végállásban megáll, és elengedem a gombot, olyan ívet húz a rohadék, hogy kb fél év alatt egy fél milliméter kiolvadt a gomb-ból, amit használok <#idiota>#idiota>
Napersze, ha lehet, ne kelljen neki külön táp 😊
Huh,nem tudtam hogy ilyen sokba fog ez kerülni 😊
De valószínüleg megrendelem.
Nem hiszem hogy az lenne a gond, hogy valami zavaró van a közelében, mivel több szobában próbáltam,ugyan azzal az eredménnyel.
(viszont mint említettem,az alsó szinten,illetve másnál nincs ilyen gond.)
Mégegyszer köszönöm a segítséget, majd próbálkozok.
Bármi (leginkább) digitális eszköz. Sõt: nincs a hangrendszer közelében valami (mágneses teret keltõ) elektronikus eszköz? Például TV?
"Voltam egy mûszaki boltban,de nem tudtam ilyen szûrõs elosztót,csatlakozót."
Például ilyesmire gondoltam (a leírása szerint van benne "zavar- és csatolásmentesítõ szûrõ" - a német nyelvû leírása talán kicsit többet mond el róla).
Lényegében arra gondolnék, hogy magába az elosztóba/dugaljba/csatlakozóba tesznek egy aluláteresztõ (alacsony frekvenciákat átengedõ, magasakat leszûrõ) szûrõt.
Számítógép lekapcsolása mellett is fennáll a problémám.
Mi kelthet akkor még ilyen zajt?
Voltam egy mûszaki boltban,de nem tudtam ilyen szûrõs elosztót,csatlakozót. Majd körülnézek Media Marktban is,hátha.
a "fenti" és a "lenti" hálózat két külön, egymástól viszonylag elszeparált körön van. A "fenti" hálózatra van valószínûleg a számítógép (vagy más hasonló eszköz) is kötve, és a hangrendszer is (és ezek egymáshoz közel vannak). A számítógép digitális áramkörei által keltett zaj ráültetõdik a hálózati feszültségre, és ez átmegy a hangrendszerbe is.
Megoldás: szerezz be szûrõvel ellátott csatlakozó aljzatot, elosztót.
Lenne egy problémám.
Két szintes házban lakok,és az emeleten vagy egy kis hangrendszerem.
A gondom az lenne,hogy borzasztóan zajos. (nagyon sistereg, akkor is, mikor még semmi jel nincs ráküldve.)
És ez elég zavaró.
Mivel gondolom a hálózattal van valami gond, megpróbáltam itt az emeleten más konektorral hogy viselkedik, és ugyan ugy a csúnya sistergés-búgás jelentkezett.
Viszont: kipróbáltam az alsó szinten,és ott hibátlanul mûködött,semmi zavaró zaj, teljesen csendben dolgozott.
Hogy lehetne megoldani,hogy itt az emeleten tudjam használni, minden probléma nélkül? Van valami eszköz,ami megszüntetné ezt a kellemetlenséget legalább annál a konnektornál amit használok?
Lentról meg nem akarok hosszabbítót felhúzni 😊
Köszönöm.
Innen letölthetõ az adatlap - Google elsõ találata az L-53SF7C keresõszóra.
A tápfeszültség (Utáp) 9 V; a led nyitóirányú feszültsége (Uled) folyamatos üzemben 1,4 V; az áram (az elõbb említett folyamatos üzemben) egyenként 0,02 A - összesen 0,08 A.
Nesze itt egy Paintben barkácsolt ábra.
Szoval az L-53SF7C nevü infra ledröl lenne szó, ehhez kéne egy 9v-os elemre kiszámitani hogy milyen modon kössem és, hogy kell e bele ellenállás,hogy mind a 4 led egyformán világitson.
Az kissé gyanús. Nyitófesznek 3,3 V?
Itt van elõttem a Fairchild CQX14/CQX16 (5,31 mm-es külsõ átmérõ) adatlapja. Nyitóirányú feszültségnek (forward voltage) 100 mA-es áram (ez a folyamatos üzem) esetében 1,7 V-tot ad meg - és többségében ez az elterjedt.
Esetleg impulzus-üzemben (vagy speciális LED-nél) el tudok képzelni nagyobb feszültséget és áramot...
Itt még találhatsz több infra adatlapot.
Azt hiszem 5mm ledek.
Mondjuk 9v-os elemmel számolva?
Az ellenállás mértékét kiszámolhatod az IR-ledek (valószínûsítem egyformák) feszültségébõl, és a áramfelvételük összegébõl:
Rled=(Utáp-Uled)/(Iled1+Iled2+Iled3+Iled4)
ahol:
Rled = az ellenállás értéke Ohm-ban
Utáp = a tápfeszültség Volt-ban
Uled = a LED feszültsége Volt-ban
Iled1,Iled2, Iled3, Iled4 = a LEDek árama Amper-ben
Mellesleg nem kifejezetten az Elektronika topikba illõ kérdés. 😉
Légyszi valaki segítsen nekem!
Vennék egy gyárilag 7.1-es alaplapot szám géphez, és arra rá lehet kötni a z 5.1-es házimozit? Ha valaki tud valami tanácsot adni légyszi segítsen 😞
Így, hogy kizárólag otthon fellelhetõ ,házi dolgokat felhasználtam fel, alig párezerbõl kijött. Az pedig hogy egyáltalán ilyen egyáltalán életképes, megbízható, és üzembiztos lett, azt még magam is csodaként könyvelem el. 😊
Qwerty4
Csak belegondolva hogy tölünk nyugatabbra az embereknek nem kell ilyenen törni a fejét hanem bemegy a boltba és megveszi.Kiványcsi lennék hogy egy amgyi embernek hány honapos team munka kéne hogy egy ilyet összehozzon.
Egy hasonlo eset történt a rokonságomba is mikor a rokonom az amcsiknál mindent kamerázott és gondolták a házigazdák hogy megviccelik és elhivták egy éjszakai reptérlátogatásra és csak egy éjjelláto távcsovet adtak neki.Gondolták majd ugyse tud itt kamerázni ,ö meg nemes egyszerüséggel elé rakta a kamerának a távcsövet és filmezett, mire az amcsik csak azt mondták hogy ök erre nem is gondoltak.
saját cnc-gép, saját elektronikával
http://mastergy.fw.hu
pl. a Conrad elég drága
Nekem szükségem lenne egy digitális feszültség mérõre ami 0-1V között ezred vagy század pontossággal mér. Ez lambdaszonda jelének a kijelzésére kellene. És szükségem lenne egy hõmérséklet mérõre is ami kb 850-900 C fokig mér, ez a kipfogógáz mérésére kellene.
Ezeket hol tudom beszerezni?
köszi!
Üdv
Norbi
Bár nem kapcsolási rajz, de errõl van benne szó
"ha már magát a panelt rajzolod, akkor magához a kapcsolási rajzhoz képest hogy rajzolod meg a panelt"
A kapcsolási rajzból készítesz egy vezetékezési rajzot, ami lényegében a kapcsolási rajz optimalizált változata - ezt a kapcsolásirajz készítõ programok egyike-másika támogatja is, de megcsinálhatod kézzel vagy Painttel is, és azt másolod át a nyákra.
Alapvetõen a lényeg az, hogy az alkatrészek ne legyenek egymás hegyén-hátán, a vezetõfelületek ne érjenek össze, kerülni kell a vezetékkeresztezéseket (bár lehet átkötõket használni), és megfelelõ vezetõvastagságok legyenek (nagy teljesítmények átvitelénél nem ildomos pár mm-es vastagságú vezetõfelület).
Az Egyesült Államokban 120 Veff 60 Hz váltófeszt használnak - bár nagyobb épületeknél van 240 V is, a nagyobb áramfelvételû gépekhez.
Forrás: World standards - Electricity around the world
Illetve: Why was 120V chosen as the standard voltage of homes in the US and not some other voltage?
No meg: Wikipedia - Table of mains voltages and frequencies
"Amerikában van ilyen 3 ágú villa és azt kéne átalakítani 2 ágúva"
Kaphatóak úgynevezett utazóadapterek (például, de hipermarketekben, elektronikai boltokban biztos kapható hasonló cuccos), amelyek az egyik féle dugót a másikba átalakítanak (csak a készüléken legyen feszültségváltó kapcsoló, amit ne felejtsünk el használni).
Másrészt van biztos oka annak, hogy 3 pólusú csatlakozóval látták el az adott eszközt (érintésvédelem). Szóval csak ésszel az átkötögetéssel!
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Kösz.
#978!!!
Qwerty4
Köszönöm
Szóval szar lenne itthon a füldelés a konektorba ?😄 hogy lehet vmi spéci földelést összeheozni konektorszerelés nélkül ?😊