DVD írás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a laptopon akarok kiírni egy verbatim dupla rétegû lemezt, az everest programmal meg is néztem hogy ki tudja-e írni a dvd+r dl lemezt és ki tudja (xbox 360 játék), de amikor beteszem az üres lemezt nem olvassa be, és egyik játékot sem!!!
mi lehet baj!!
köszönöm elõre is a választ!!
mi lehet baj!!
köszönöm elõre is a választ!!
Mit?
DVD meghajtót?
DVD lemezt?
Pontosabb kérdést!
Ha DVD meghajtót és pl ide csatlakozású (széles adatkábel) arrébb kell tenni is pöcköt, 4 lehetõség van, próbálni egyenként bekötés indítás ...
Ha DVD lemez, akkor másik meghajtóba próba és ha pl. ott se, akkor hibás lehet. Ha meg ott jó, akkor tied bios / firmware frissítés.
DVD meghajtót?
DVD lemezt?
Pontosabb kérdést!
Ha DVD meghajtót és pl ide csatlakozású (széles adatkábel) arrébb kell tenni is pöcköt, 4 lehetõség van, próbálni egyenként bekötés indítás ...
Ha DVD lemez, akkor másik meghajtóba próba és ha pl. ott se, akkor hibás lehet. Ha meg ott jó, akkor tied bios / firmware frissítés.
hmm... nem rossz 5let! ki fogom próbálni!
köszi!
köszi!
iso!
Csak egy tipp:
7-8 gigás fájl nagy és ezt 2 rétegû DVD lemezre, hát! Minél nagyobb fájlt írsz ki lemezre annál nehezebben olvasható.
Mért nem azt csinálod, hogy:
Író progival: pl.: Nero / Kép vagy elmentett projekt kiírása, azaz iso fájlt kiírni rendesen (ahogy gyári játék lemezen van, mert gondolom ezek azok lennének).
Csak egy tipp:
7-8 gigás fájl nagy és ezt 2 rétegû DVD lemezre, hát! Minél nagyobb fájlt írsz ki lemezre annál nehezebben olvasható.
Mért nem azt csinálod, hogy:
Író progival: pl.: Nero / Kép vagy elmentett projekt kiírása, azaz iso fájlt kiírni rendesen (ahogy gyári játék lemezen van, mert gondolom ezek azok lennének).
philips lemezek voltak és most rendeltem helyette maxcelleket. talán azzal nem lesz gond. konkrétan iso fiokat akartam kiírni és volt olyan amelyiket siekerûlt is, de van amit 2X egymás után sem volt hajlandó.
Tipp:
Több gyártó lemezével is kipróbáltad?
- ha nem, próbáld.
Több író programmal is kipróbáltad?
- ha nem, próbáld.
Másik számítógépbe próbáld!
- pl. valamelyik ismerõsnél, haver, ....
Mivel 2 hetes, gondolom garanciás!
- jelezd a problémát ahol vetted!
Egyben írsz ki 7-8 gigás fájlt !?
- pl. Mit?
Több gyártó lemezével is kipróbáltad?
- ha nem, próbáld.
Több író programmal is kipróbáltad?
- ha nem, próbáld.
Másik számítógépbe próbáld!
- pl. valamelyik ismerõsnél, haver, ....
Mivel 2 hetes, gondolom garanciás!
- jelezd a problémát ahol vetted!
Egyben írsz ki 7-8 gigás fájlt !?
- pl. Mit?
Hi!
Van 1 olyan problémám, hogy megírok 1 dupla rétegû lemezt kb 7-8 gb méretû nagy fie-al. rendben lemegy az írás, kiírja hogy minden rendben, kiadja a lemezt de be nem hajlandó olvasni amit írtam. LG GH22NS50 típusú íróm van és még csak 2 hete vettem.. mi lehet a gond?
Van 1 olyan problémám, hogy megírok 1 dupla rétegû lemezt kb 7-8 gb méretû nagy fie-al. rendben lemegy az írás, kiírja hogy minden rendben, kiadja a lemezt de be nem hajlandó olvasni amit írtam. LG GH22NS50 típusú íróm van és még csak 2 hete vettem.. mi lehet a gond?
Csak tippeim vannak:
- elég hely van partíciókon C !
- fertõzést kaptál gépedre tisztítókkal átnézni Pl. Nod32, Malwarebytes' Anti-Malware
- sok a "hulladék" a gépeden, Advanced SystemCare progival átnézni - javítás
- töredezett nagyon a HDD
Másik író programmal próbálni.
Másnál nincs ilyen lassulási probléma!
Processzor véletlenül nem 100% fut!
Mindkettõt okozhatja fertõzés!
- elég hely van partíciókon C !
- fertõzést kaptál gépedre tisztítókkal átnézni Pl. Nod32, Malwarebytes' Anti-Malware
- sok a "hulladék" a gépeden, Advanced SystemCare progival átnézni - javítás
- töredezett nagyon a HDD
Másik író programmal próbálni.
Másnál nincs ilyen lassulási probléma!
Processzor véletlenül nem 100% fut!
Mindkettõt okozhatja fertõzés!
Sziasztok
Most raktam fel megint a Nerot, DVD filmet akarok kiírni, de amikor hozzáadom a fájlokat a VIDEO_TS mappából akkor iszonyat lassan egyenként kezdi el betölteni õket. Ezelõtt 1 mp alatt egyszerre hozzáadta az összes fájlt. Tudna valaki segíteni, hogy most miért nem úgy megy?
Most raktam fel megint a Nerot, DVD filmet akarok kiírni, de amikor hozzáadom a fájlokat a VIDEO_TS mappából akkor iszonyat lassan egyenként kezdi el betölteni õket. Ezelõtt 1 mp alatt egyszerre hozzáadta az összes fájlt. Tudna valaki segíteni, hogy most miért nem úgy megy?
Van fent Deamon tools ?
Mert annak a vedelmi funkcioi bekavarnak. Nalam is volt egyszer ilyen, amig a vedelem emulaciok be voltak rajta kapcsolva, addig nem tudtam az ujrairhatokra irni.
Mert annak a vedelmi funkcioi bekavarnak. Nalam is volt egyszer ilyen, amig a vedelem emulaciok be voltak rajta kapcsolva, addig nem tudtam az ujrairhatokra irni.
Az a baj, hogy fel sem ismeri a lemezt! "Nem megfelelõ funkció" ezt írja ha a saját gépbe ráakarok kattintani a DVD meghajtóra.
...
Másik íróval próbálni:
Írás, ha nem megy:
1. gyors és próba írás utána
2. lassú és próba írás utána
Ha így se akkor kuka szerintem.
Én amúgy úgy szoktam csinálni, hogy kb. 3 gyors törlés után 1 lassú törlés és így tovább ...
Még régen így hallottam, hogy az élettartalmának ez jó.
Másik íróval próbálni:
Írás, ha nem megy:
Ha így se akkor kuka szerintem.
Én amúgy úgy szoktam csinálni, hogy kb. 3 gyors törlés után 1 lassú törlés és így tovább ...
Még régen így hallottam, hogy az élettartalmának ez jó.
Próbáld még egyszer törölni:
Ha így se akkor kuka.
Ha így se akkor kuka.
Sziasztok!
Letöröltem a neróval egy újra írható dvd t, nem a gyors hanem a teljes törlést választottam, azóta nem tudok vele csinálni semmit, ha írni akarok rá kidobja a lemezt és azt írja helyezzek be egy üres lemezt. Mi a megoldás?
Letöröltem a neróval egy újra írható dvd t, nem a gyors hanem a teljes törlést választottam, azóta nem tudok vele csinálni semmit, ha írni akarok rá kidobja a lemezt és azt írja helyezzek be egy üres lemezt. Mi a megoldás?
Köszi, megpróbálom.
Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.
Tippek:
- Rendszer visszaállítás amikor biztos jó volt.
- Tiszta a géped: kártevõk, vírus!
- Advanced SystemCare progival átnézni.
- Rendszer sérülés, javítás próba.
- Rendszer visszaállítás amikor biztos jó volt.
- Tiszta a géped: kártevõk, vírus!
- Advanced SystemCare progival átnézni.
- Rendszer sérülés, javítás próba.
HELP pls!
Van 2 DVD-íróm, pár hétig nem használtam õket. Most próbálok, de nem akarnak írni.
Behúzom az író progiba az adatot, képet vagy akármit, elindítom az írást, DVD író elkezd felpörögni, villog a led és nulla %-ról nem mozdul ki az írási folyamat.
Próbáltam mind a kettõt, többféle íróprogival, többféle lemezre. Nem megy.
Ha valakinek van ötlete akkor légyszíves írjon. Köszönöm.
Van 2 DVD-íróm, pár hétig nem használtam õket. Most próbálok, de nem akarnak írni.
Behúzom az író progiba az adatot, képet vagy akármit, elindítom az írást, DVD író elkezd felpörögni, villog a led és nulla %-ról nem mozdul ki az írási folyamat.
Próbáltam mind a kettõt, többféle íróprogival, többféle lemezre. Nem megy.
Ha valakinek van ötlete akkor légyszíves írjon. Köszönöm.
Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.
173 Megás filmet 640*480,3,5 perces filmet kb:10-15 perc.
Ha majd nekem is problémám lesz amit az Én általam ajánlott nem tud megoldani, kipróbálom.
Mennyire gyors:
- x méretû, y felbontású, z hosszúságú videót mennyi idõ alatt csinál meg?
Mennyire gyors:
- x méretû, y felbontású, z hosszúságú videót mennyi idõ alatt csinál meg?
Helló!
Megoldottam a problémámat,FORMAT FACTORY 2.60 progival.
Az tényleg mindent tud.
Megoldottam a problémámat,FORMAT FACTORY 2.60 progival.
Az tényleg mindent tud.
Hát nekem eddig minden problémás AVI filmet megoldott ez a progi. (Pl. tegnap is belefutottam egybe 35 perc után megállt a kép, újrakódoltam ezzel a progival.)
Másik divixes lejátszón próbáltad, próbáld a sima és újrakódolt videót is, nem-e a Te divix-es lejátszód nem viszi csak.
digitális fényképezõgépedbe nem lehet állítani videó minõséget, ha igen, próbáld a legjobb és legrosszabb minõségût divixes lejátszóddal.
YouTube Video Converter szoktam még ezt is használni, de az elõzõ a jobb szerintem. Próbáld esetleg ezt pl. Divix -re konvertálást állítsd és próbáld. Sok beállítási lehetõség van, elõszór részletes beállításnál Automatán hagyd amit ajánl, aztán következõnél próbálgass pl. hang beállításnál módosítani.
DE:
--- !
AVI ReComp a legújabbat tetted fel és minden kiegészítõt hagytál, hogy tegye fel magának !?
Másik divixes lejátszón próbáltad, próbáld a sima és újrakódolt videót is, nem-e a Te divix-es lejátszód nem viszi csak.
digitális fényképezõgépedbe nem lehet állítani videó minõséget, ha igen, próbáld a legjobb és legrosszabb minõségût divixes lejátszóddal.
YouTube Video Converter szoktam még ezt is használni, de az elõzõ a jobb szerintem. Próbáld esetleg ezt pl. Divix -re konvertálást állítsd és próbáld. Sok beállítási lehetõség van, elõszór részletes beállításnál Automatán hagyd amit ajánl, aztán következõnél próbálgass pl. hang beállításnál módosítani.
DE:
--- !
AVI ReComp a legújabbat tetted fel és minden kiegészítõt hagytál, hogy tegye fel magának !?
Kedves Zsolti01!
Megcsináltam AVI ReComp-al amit mondtál,kép már van ,de hang az nincs.Illetve olyan mint a tv-ken,hogy ha nem a kk-ra akkor így sípol meg ilyenek.
Most mit tegyek?
Megcsináltam AVI ReComp-al amit mondtál,kép már van ,de hang az nincs.Illetve olyan mint a tv-ken,hogy ha nem a kk-ra akkor így sípol meg ilyenek.
Most mit tegyek?
Tipp:
A fényképezõvel felvett videód AVI-dat nem kezeli a divixes lejátszód
ez lehet pl.
- túl vagy felbontásod 720 x ... -nál nagyobbat az enyém se játszik le, fényképezõbe videód AVI felbontását kisebbre állítani és így felvenni.
Kész videókat újrakódolni pl. Én ezt használom "AVI ReComp", állítgatás nélkül, csak újrakódolva mindig segített rajtam, igaz nem fényképezõs aviknál használtam, csak sima avi filmeknél ahol problémám volt.
A fényképezõvel felvett videód AVI-dat nem kezeli a divixes lejátszód
ez lehet pl.
- túl vagy felbontásod 720 x ... -nál nagyobbat az enyém se játszik le, fényképezõbe videód AVI felbontását kisebbre állítani és így felvenni.
Kész videókat újrakódolni pl. Én ezt használom "AVI ReComp", állítgatás nélkül, csak újrakódolva mindig segített rajtam, igaz nem fényképezõs aviknál használtam, csak sima avi filmeknél ahol problémám volt.
Helló!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy van egy Fuji A850-es digitális fényképezõgépem.Tud mozgó képet is,AVI-ba vasz föl,kiírom cdre,rárakom pendrivra nem látja a divixes lejátszó.Mivel tudnám ezt megcsinálni,hogy le tudjam játszani,légyszi segítsetek.
Köszi elöre is.
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy van egy Fuji A850-es digitális fényképezõgépem.Tud mozgó képet is,AVI-ba vasz föl,kiírom cdre,rárakom pendrivra nem látja a divixes lejátszó.Mivel tudnám ezt megcsinálni,hogy le tudjam játszani,légyszi segítsetek.
Köszi elöre is.
Szia!
Nekem is volt egy nec ND 2500A-m ugyan ez volt a baj vele, mint neked.
Többször próbáltam frissíteni a firmware-t de hiába.
meguntam, és vettem egy LG dvd írót, amivel lehet dupla rétegû lemezt is írni, azóta nincs semmilyen gondom a lemezekkel.
Nekem is volt egy nec ND 2500A-m ugyan ez volt a baj vele, mint neked.
Többször próbáltam frissíteni a firmware-t de hiába.
meguntam, és vettem egy LG dvd írót, amivel lehet dupla rétegû lemezt is írni, azóta nincs semmilyen gondom a lemezekkel.
Hát már ünnepek alatt nem kerül rá sor, majd utána, egyébként a kötögetést ellenõriztem, sõt még firmware-t is szedtem le de semmi eredmény. Kösz a segítséget, kellemes ünnepeket mindenkinek. 😊
Nem szoktál gépedbe ki / be tenni eszközöket, pl. HDD ....
Adat kábel jól illeszkedik DVD íróba és Alaplapon! Nézd meg jól illeszkednek-e. Mozgasd meg õket. Adatkábel ha megvan törve az is csinálhat ilyesmit, ha tudod próbáld másikkal.
Tápkábel jól illeszkedik DVD író, nézd!
Jó lenne tesztelni másik gépbe is, ahogy elõttem már írták.
Adat kábel jól illeszkedik DVD íróba és Alaplapon! Nézd meg jól illeszkednek-e. Mozgasd meg õket. Adatkábel ha megvan törve az is csinálhat ilyesmit, ha tudod próbáld másikkal.
Tápkábel jól illeszkedik DVD író, nézd!
Jó lenne tesztelni másik gépbe is, ahogy elõttem már írták.
Igen, én is gondoltam erre, csak ilyenkor senki nem ér rá az ünnepek végett 😊Ja és hagytam hadd zúgjon egy félóráig aztán magától leállt és kiírta hogy "reset történt" meg a szokásos cd/dvd írás hiba.
próbáld ki másik gépben, ha ott is ezt csinálja akkor gariztasd
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Helló sziasztok
Asus DRW-22B2S dvd íróm van, 1 éve sincs hogy vettem. A probléma tegnap jelentkezett, mégpedig hogy nem hajlandó elkezdeni a lemezírást. 1%-ig megy az olvasástároló 100%-on van. A tároló szint meg se moccan, viszont pörög a lemez. Eközben egy alkalmazás sem nyílik meg, se böngészõ se TC semmi. Megszakítani is csak nagy nehezen sikerül az írást többszöri "feladatbezárás" során. De utána is pörgeti a lemezt, és nem hajlandó kiadni. Ja és utána em tudok semmit se megnyitni. A vicc meg az hogy a proci 0%-on megy O_o Olvasni viszont beolvassa a lemezeket. Mi lehet a probléma szerintetek. Elõre is kösz a segítséget.
Asus DRW-22B2S dvd íróm van, 1 éve sincs hogy vettem. A probléma tegnap jelentkezett, mégpedig hogy nem hajlandó elkezdeni a lemezírást. 1%-ig megy az olvasástároló 100%-on van. A tároló szint meg se moccan, viszont pörög a lemez. Eközben egy alkalmazás sem nyílik meg, se böngészõ se TC semmi. Megszakítani is csak nagy nehezen sikerül az írást többszöri "feladatbezárás" során. De utána is pörgeti a lemezt, és nem hajlandó kiadni. Ja és utána em tudok semmit se megnyitni. A vicc meg az hogy a proci 0%-on megy O_o Olvasni viszont beolvassa a lemezeket. Mi lehet a probléma szerintetek. Elõre is kösz a segítséget.
sziasztok! lenne egy nagy problémám a DVD írómmal a típus NEC 3520AW nem mai darab, de eddig tökéletesen mûködött! a baj mostanában kezdötött, még pedig azzal, hogy verba lemezeket használok csak, viszont amiket mostanában írtam a nero-val, azt nem tudom vissza olvastatni vele, ugyanis azt írja ki, hogy a lemez sérült, vagy nem kompatibilis a wondows rendeszrével! XP-van a gépen! segítségetek elõre is köszönöm!
Film írásnál mit számít az ha a Neroban kipipálom az mpeg fájlok normalizálását (nem tudom ez -e a pontos név) vagy nem?
Next PC upgrade: 2022
Hát ha nem képes adott illetõ másik fajta DVD lemezt hozni, akkor ne vállad az írást! Ha azt akarja, hogy Te írd ki neki adott cuccot, akkor majd beszerez szépen másik fajta DVD lemezt!
Olyan nincs, hogy csak 1 fajta kapható, bárhol található másik ...
Az egy dolog, hogy talán ez a legolcsóbb és ezért ezt adják neked.
Olyan nincs, hogy csak 1 fajta kapható, bárhol található másik ...
Az egy dolog, hogy talán ez a legolcsóbb és ezért ezt adják neked.
"Lehetséges valahogy egy dvd írót ami 10X-en hajlandó minimum sebességen írni a cd lemezeket valahogy 4x-2x sebességre levinni?"
Sajnos nem. Ehhez szerezni kell egy régi, de márkás CD írót (amik ált. mai napig jól mûködnek!), általában a 12x-es írónál gyorsabbak nem tudnak már 1x-es írást.
Ja meg ugye nem mellékesen egy 24x-48x írható lemezt meg nem nagyon szokás 12x-es sebességnél kisebbel megírni, mert pont azért nem lesz jó ... tehát lassú íráshoz szerezni kell olyan lemezt ami mondjuk 8-12x-es maximum, vagy audio írható CD-t.
Sajnos nem. Ehhez szerezni kell egy régi, de márkás CD írót (amik ált. mai napig jól mûködnek!), általában a 12x-es írónál gyorsabbak nem tudnak már 1x-es írást.
Ja meg ugye nem mellékesen egy 24x-48x írható lemezt meg nem nagyon szokás 12x-es sebességnél kisebbel megírni, mert pont azért nem lesz jó ... tehát lassú íráshoz szerezni kell olyan lemezt ami mondjuk 8-12x-es maximum, vagy audio írható CD-t.
"Pedig supportnál ott figyel a Maxell lemez!"
Na ezt ne ... van pár gyártó aki csinálja a lemezeket, és vannak a "márkák" akik megveszik, és cépen felcimkézik saját terméknek. Minden lemeznek van gyártó azonosítója amibõl ki lehet deríteni ki gyártotta, milyen tükrözõ felületet, stb használtak hozzá és így tovább. A szoftverekben és firmwareben nem az van benne, hogy "húúú Maxelé lemez, az jó, arra lehet írni", hanem a szoftver kiadása pillanatáig gyártott lemezek azonosítói és abból se az összes ... ha nem ismeri fel az azonosítót az író, akkor a program mehet olyan beállításokkal, ami az adott lemezt nem írja meg jól. Volt anno olyan DVD lemez, amit ha nem 16x-os sebességgel írtak, akkor nem lett jó. De lehet fordított esett, amikor bizonyos meghajtóban csak 4-6-8x sebességgel lehet megírni egy gyárilag 16x-os lemezt. Persze ennél sokkal több, értelmesebb finombeállítás kapcsolódik ehhez.
Na ezt ne ... van pár gyártó aki csinálja a lemezeket, és vannak a "márkák" akik megveszik, és cépen felcimkézik saját terméknek. Minden lemeznek van gyártó azonosítója amibõl ki lehet deríteni ki gyártotta, milyen tükrözõ felületet, stb használtak hozzá és így tovább. A szoftverekben és firmwareben nem az van benne, hogy "húúú Maxelé lemez, az jó, arra lehet írni", hanem a szoftver kiadása pillanatáig gyártott lemezek azonosítói és abból se az összes ... ha nem ismeri fel az azonosítót az író, akkor a program mehet olyan beállításokkal, ami az adott lemezt nem írja meg jól. Volt anno olyan DVD lemez, amit ha nem 16x-os sebességgel írtak, akkor nem lett jó. De lehet fordított esett, amikor bizonyos meghajtóban csak 4-6-8x sebességgel lehet megírni egy gyárilag 16x-os lemezt. Persze ennél sokkal több, értelmesebb finombeállítás kapcsolódik ehhez.
Ez nem ilyen egyszerû szerintem haldoklik az írom.Mástól ilyet nem hallok,hogy ennyi lemezt nem képes megírni!
pofonegyszerû, szard le a maxell lemezeket.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Frissítés után is ugyanaz.Most is 5db-ból 1-et tudtam megírni!
Pedig supportnál ott figyel a Maxell lemez!
Pedig supportnál ott figyel a Maxell lemez!
Hiába mondtam már ezerszer nálunk csak ilyen kapható szöveg jön vissza. 😞
Ezt a firmware témát megnézem bár életbe nem frissítettem szoba!
Ezt a firmware témát megnézem bár életbe nem frissítettem szoba!
Tipp:
Ha ennyire gondod van ezzel a lemez típussal, akkor mond meg, hogy ilyet ne hozzanak neked.
Vagy próbálhatsz DVD író firmware frissítést, hát ha ez kell ennek a lemez típusnak.
Ha ennyire gondod van ezzel a lemez típussal, akkor mond meg, hogy ilyet ne hozzanak neked.
Vagy próbálhatsz DVD író firmware frissítést, hát ha ez kell ennek a lemez típusnak.
Van egy DVD íróm elég régi db lehet több mint 2 éves.
Bármilyen márkájú RW-t írok nincs gondja.Verbatim lemezekkel nincs gondja (én csak ilyenre írok)
De állandóan ezt a sárga Maxell dvd-ket hozzák nekem hogy írjak rá ezt meg azt.
Na ezekbõl a lemezekbõl 10/9-et el sem kezd írni lézerbeállítás hibát dob rá.
Most az írom kezd behalni vagy ennyire fos ez a maxell gyártmány?
Bármilyen márkájú RW-t írok nincs gondja.Verbatim lemezekkel nincs gondja (én csak ilyenre írok)
De állandóan ezt a sárga Maxell dvd-ket hozzák nekem hogy írjak rá ezt meg azt.
Na ezekbõl a lemezekbõl 10/9-et el sem kezd írni lézerbeállítás hibát dob rá.
Most az írom kezd behalni vagy ennyire fos ez a maxell gyártmány?
régen volt valami PI/PO teszt a DiskSpeed-ben (akkor még CDSpeed volt, ha minden igaz)
Ez most hiányzik belõle, vagy csak simán mivel az LG író nem ismeri, meg sem jelenik?
Ha meg még van ilyen teszt, milyen íróval lehet használni?
Ez most hiányzik belõle, vagy csak simán mivel az LG író nem ismeri, meg sem jelenik?
Ha meg még van ilyen teszt, milyen íróval lehet használni?
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Régen mint ha az Alcohol 120%-al tudtam volna lassabban írni mint Nero.
Lehetséges valahogy egy dvd írót ami 10X-en hajlandó minimum sebességen írni a cd lemezeket valahogy 4x-2x sebességre levinni?
üdvi
mostanában minden lemez írás után /lemezellenõrzõ is be van kapcs./
lefuttatom a nero cd speed test-et, és azt vettem észre ,hogy ha közel annyi adatot írok a lemezre ,mint amekkora a kapacitása pl 700Mb-os cd-nél 680mb-ot vagy sima DVD-nél 4gb-ot, akkor a grafikon egyenletes, de a végénél nagyon visszaesik...ott az olvasási sebesség elég alacsony. hasonló mint ezen a ->KÉPEN
szó sincs ilyenkor túlírásról, mert mindig kevesebbet írok, mint a max kb 90%-nál csinálja.
ha ugyanezekre a lemezekre írok csak 3/4-ig ,akkor a grafikon tökéletes.
RW CD/DVD lemezeket használok TDK és néha SONY, semmi karc és piszok. újnál is ez van és annál is ,amire már néha írtam.
az író Pioneer /4-5 éves ,de nem nagyon használom, összesen talán 20-30 lemezt írtam vele/
szerintetek mennyire reális ,amit a nero grafikonja mutat ? olvastam h nem minden márkát kedvel. és úgy tudom h a PIO írók is kicsit kényesek néha. <#miaz>#miaz>
mostanában minden lemez írás után /lemezellenõrzõ is be van kapcs./
lefuttatom a nero cd speed test-et, és azt vettem észre ,hogy ha közel annyi adatot írok a lemezre ,mint amekkora a kapacitása pl 700Mb-os cd-nél 680mb-ot vagy sima DVD-nél 4gb-ot, akkor a grafikon egyenletes, de a végénél nagyon visszaesik...ott az olvasási sebesség elég alacsony. hasonló mint ezen a ->KÉPEN
szó sincs ilyenkor túlírásról, mert mindig kevesebbet írok, mint a max kb 90%-nál csinálja.
ha ugyanezekre a lemezekre írok csak 3/4-ig ,akkor a grafikon tökéletes.
RW CD/DVD lemezeket használok TDK és néha SONY, semmi karc és piszok. újnál is ez van és annál is ,amire már néha írtam.
az író Pioneer /4-5 éves ,de nem nagyon használom, összesen talán 20-30 lemezt írtam vele/
szerintetek mennyire reális ,amit a nero grafikonja mutat ? olvastam h nem minden márkát kedvel. és úgy tudom h a PIO írók is kicsit kényesek néha. <#miaz>#miaz>
A tudással nõ a kételkedés is...
Hy all.
Miért nem tudom tovább írni a Többmenetes Lemez -t ???
Amit NEM zártam le, hogy késõbb tovább tudjak írni.
De megírom Nero -val, kiveszem, beteszem, és azt írja, hogy nem lehet tovább írni. Pedig direkt nem zárattam le, és többmenetes lemezt kezdtem. Eddig nero 9.0.9.4 -et használtam és ment. Most frissítettem
9.4.2.6 -ra és nem írja tovább. Már visszatettem a régebbi verziót is.
Meg eltávolítottam azzal a Nero-s cleaner-el is. De sehogy se tudok továbbírni egy többmenetes lemezt se!
Kezd elegem lenni ebbõl a nero-ból!!!
Valami ötlet? Miért nem lehet tovább írni???
Köszi.
Miért nem tudom tovább írni a Többmenetes Lemez -t ???
Amit NEM zártam le, hogy késõbb tovább tudjak írni.
De megírom Nero -val, kiveszem, beteszem, és azt írja, hogy nem lehet tovább írni. Pedig direkt nem zárattam le, és többmenetes lemezt kezdtem. Eddig nero 9.0.9.4 -et használtam és ment. Most frissítettem
9.4.2.6 -ra és nem írja tovább. Már visszatettem a régebbi verziót is.
Meg eltávolítottam azzal a Nero-s cleaner-el is. De sehogy se tudok továbbírni egy többmenetes lemezt se!
Kezd elegem lenni ebbõl a nero-ból!!!
Valami ötlet? Miért nem lehet tovább írni???
Köszi.
Sziasztok!
Ha karcos egy lemez, akkor mi dönti el, hogy nem alkalmas írásra? Arra gondolok, hogy magában a DVD írókban van valami védelem, hogy kidobja a "DVD írás hibát" vagy az író program dönti el, hogy a lemezzel van gond...
Ha az utóbbi eset áll fenn, akkor ezt a védelmet ki lehet kapcsolni?
Ha karcos egy lemez, akkor mi dönti el, hogy nem alkalmas írásra? Arra gondolok, hogy magában a DVD írókban van valami védelem, hogy kidobja a "DVD írás hibát" vagy az író program dönti el, hogy a lemezzel van gond...
Ha az utóbbi eset áll fenn, akkor ezt a védelmet ki lehet kapcsolni?