DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
Milyen író? FW frissítést próbáltad?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Vettem 10db kétrétegû dvd-t, és nem tudom megírni. Egymenetesben a nero leáll olyan szöveggel, hogy "Keresés sikertelen" Többmenetes kezdésben pedig "Illegális lemez" Az ImgBurn sem írja meg. Mi lehet a hiba? Kifogtam egy teljes guriga(10db) selejtet?

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

fery02
a program meg a verziója egyezett?

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Szia!
Az egyiket Asusal a másikat pedig Phillips íróval írtam... Azért köszi, ezt is tudom ezután
fery02
Azokat már nem hiszem. A gond az volt, hogy különbözõ, vagy különbözõ verziójú íróprogramokkal írtad a lemezt.

HEllo! Lenne egy kérdésem! Írtam egy többmenetes lemezt itthon, és írtam még hozzá a suliban, de mikor hazajöttem, nem láttam a dvd-n csak azokat az adatokat, amiket itthon írtam rá. Elõ lehet varázsolni azokat az adatokat itthon, amiket a suliban írtam rá? köszi
neeem,néha irom csak 8szorosan mikor sietek,ha van idõm akkor 4szeresen kenem nekik is =) (nehogy azt hidjétek hogy gyártó vok 😄DDDDD
csak félévente kb 1-2szer ha irok másnak kb)
Másnak 8x mi <#wink>

Én azért másnak se, csak 4x.
én 4szeresen irok álltalában.
ha a dvd 8szorosan irható akkor is ha 16szorosan elvileg akkor is 4szeresen és kész.
szal nem is a leglassabb és nem is a leggyorsabbal!
ám ha vki másnak irok ki vmit (és sietek) akkor 8szorosan odapörkölök neki 😄
fery02
Köszi a választ.

Met
Néha hallani ezt azt.
Írhatod úgy, hogy automatikus sebességen hagyod, ha tudja az író írni maxon akkor úgy írja, ennek szerintem az a hátránya, hogy mikor kalibrálja a lézer erõsségét írás közben akkor elõfordulhat, hogy leáll az írás, vagy mert az adatfolyamot nem kapja olyan gyorsan az író.
A lemezt nem rontja el csak úgy esetleg nem lesz egyenletes az írás.
Én úgy szoktam, hogy a lemezre írt max sebesség felével írok.
Ha filmet írsz akkor az is számít, hogy az asztali lejátszó melyik sebességgel írt lemezeket szereti.

fery02
Ti milyen sebességgel szoktatok írni lemezt? Mert én mindíg a lehetõ leglassabb sebességgel a biztonság kedvéért. Bár fél hete hallottam olyasmit, hogy nem hiába írják rá a lemezekre a maximum írhatósági sebességet és, hogy ezzel a sebességgel kellene írni. :S

akyyy
😄DDD

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Met
8,5-re 8,9? mindegy az író progi úgy is megmondja mennyi szabad hely van még.
Erõsen javasolt az ImgBurn használata, ha DVD9-es filmet írsz akkor nem cseszi el a rétegváltási pontot és ha nincs megadja akkor megmutatja a lehetõségeket, hogy hova tegye.

pajti
akkor elvileg a 8,8 - 8,9 rámegy ha commanderben nézzük (engem ez érdekelt de bocs ha nem értettük egymást...)<#szomoru1>

pajti
igen ezt tudom, ennyire ne nézzetek lámának... 😞 példának hoztam fel.

bertino
😄dddd

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Met
4,7 giga az nem dualos lemez, a dualosnak 8,5 a névleges kapacítása

pajti
iso-t mondjuk 😊

pajti
persze rávan 😊 én a win commandert használom és az 4,7 gigát az ír még az író progi 4,5 Gigát.

Met
Célszerû ImgBurn-t használni.
Mit szeretnél kiírni?

nincs ráirva?😄
pajti
Üdv. még nem írtam dual layeres dvdt van valami amire oda kell figyelni, és amúgy pontosan hány MB megy rá? <#vigyor4>

<#eljen>
Met
a frissítés tartalmazza az újabb lemezekhez az írási stratégiát, magyarul rendesen felismeri és megírja az újabb lemezeket

am minek a frissítés hozzá?mire jó?
bertino
google.hu

Ironmask
NEC DVD RW ND-4571A

ehez a DVD íróhoz hol találok frissítést?valaki tud linket adni?

XBOX360,P4 1.8 GHZ,GForce 8600GT (512MB)

de ha az lenne a gond akkor valószínûleg az egész filmet nem vinné a lejátszó,jelen esetben meg csak a végét nem viszi!
Met
Esetleg nézd meg gspot-al, hogy milyen kódolásúak azok a filmek amik jók és milyenek amik nem.
Mert lehet az asztali lejátszód nem bírja azt a kódolást.

Morphin
mmint olvassa,csak a végét nem^^

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Morphin
nem lehet h a filmmel van a gond...annyi féle kódolás van már h lehet a géped olvassa mert az ugye sokmindennel kompatibilis, de a dvd lejátszó meg nem...nekemis van amit csak 2-4x-esen engedi tekerni, a többit meg gyorsabban is, szal ez sem lehet utolsó 5let<#idiota>

a neroval semmi gond.ha rosszul irnád ki akkor gépen se tudnád megnyitni sem a fileoakt sztem 😄
eddig nem volt ilyen gond?
nekem nec dvd irom van 2 éves és még mndig jó 😊
Nem akarlak elkeseriteni, de most arra irtam ki. Azon se jó. (most ezt kaptam, bár sokan próbáltak lebeszélni róla) Nem lehet, hogy az író a gond? (pioneer) De az is benne van, hogy a Nerot nem tudom használni.
bertino
verbatim

Mit ajánlanál?
Met
Az nem jelent semmit, hogy a gépben végigmegy rendesen. AZért én kipróbálnék egy nem TDK lemezt

TDK dvd-r 4,7GB
Morphin
milyen lemezre írsz?

Sziasztok! A következõ lenne a gondom:többnyire Xvid-es filmeket töltök le. Van egy-két olyan film, ami rendesen lejön, winrar-ban kibontom, semmi hibát nem jelez, kiírom, és a film utolsó 10-20 percét nem játsza le a dvd lejátszóm. A gépen megy végig, az asztali dvd-n nem. Már dvd lejátszót is cseréltem, a a gond ugyanazoknál a filmeknél ugyanaz. Nero-t használok. Tud segiteni valaki?<#confused><#confused>
Morphin
nálam:verbatim,tdk,maxel,memorex,omega(utóbbit nem ismerem)

memorex,maxel,tdk ,verbatim,omega 😄 ezen dvd fajtákat kéne sorbatenni strapabírásuk,minõség szerint.melyiket éri meg venni a legjobban?
hali! imgburn-el felmásolok egy filemt, majd kiirom azt, a gondom az, hogy az irás dátuma aCD-SPEED -el visszenézvel ugyanaz marad mint a forrás lemeznél!

van valami beállítás aminél "frissül" adátum??
köszi!
SEGÍÍTSETEEEK!!!!Sziasz! én egy eredeti de már másolt lemezt szeretnék lemásolni.DVD de nem film hanem navigácio 9 gigás .De másolásnál minden látszik a méret stimmel de mégis a dvd-n kevesebb lessz az irott rész ezt látni szemmel ,és nem müködik a kocsiban.MI LEHET A BAJ SEGÍTSETEK KÖ[email protected]
probáltam alcohol120 al,néroval,blind write-val-de nem jó egyikkel se!!!!
Hello!

Dvd-s filmet szeretnék kiírni, ami 3 file-ból áll a következõ kiterjesztésekkel: NDF, MD0, MDS.
A kérdésem a következõ, ha kiírom így le fogja-e játszani az aztali player?

Gondolom a 3 fileból 1-t kellene csinálni.
Media player classic-kal lejátszom az mdf file-t (4G😎 így rögtön a film menüje fogad, de az adot pontok közül nem eneged választani. Játsza folyamatosan, majd megjelennek a választható jelenetek majd maga a film, aminek nincs hangja.
De nem végig az utolsó 8 perc az md0 filb-ban (300M😎 találhtó, amin van hang.
Az mds file-nak gondolom nem lehet sok jelentõsége, mert csak 4 kb.
Szóval elég érdekesen lett szétszabdalva ezt kéne valahogy dvd képként lemezre írni.

helló.
A gondom az, hogy nem tudok a dvd irómmal(NEC 3520A), csak üres dvd rw-re irni.Még csak le sem tudom törölni azt ami rajta van...sima üres lemeznél pedig azt irja ki hogy illegális lemez.Viszont 700 megásra pedig tudok audiót irni( mást még nem próbáltam).Avis filmeket szoktam a lemezekre irni, de megállt a tudományom...A nerom 7.5.7.0 meg van clon cd-m és clon dvd-m, egyik sem segit az irásban.
Ha valaki tud kérem segitsen, elölre is köszönöm. civic
Met
Elsõ lépésben próbáld ki másnál ha tudod.

Hali!

Tudom, hogy nem ide tartozik de nagy problémám van. Nem régiben vettem egy Plextor PX800A DVD-írót. Nem is volt vele semmi baj de egy idõ után a CD lemezeken kívül nem olvasott és nem irt mást. Mivel garanciás volt vissza vittem. és kaptam egy PX820-ast ami SATA csatlakozós. Ezzel a típussal is ugyan ez a problémám. Behelyezek egy DVD lemezt és csak kattog meg sziszeg. Csak a CD lemezeket olvassa be. Sokra nem megyek vele sajnos. Ez a 2. ami rossz. Szerintem máshol keresendõ a hiba de már mindent átnéztem és szerintem rendben van minden.
Ha valakinek van valami ötlete jó lenne ha megosztaná velem. Teljesen tanácstalan vagyok.

A válaszotokat elõre is köszönöm!
üdv, olyan dvd lejátszó progit keresek ami le tud játszani egyszerre több vob filet és tized és ezredmásodpercre is meg lehet állítni...
Met
<#vigyor>
nm