ZBrush
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pl. a snake hook is lazán mûködik 3D-ben ... Csak annyira átvariálta a kezelõszerveket, hogy én most nem találok semmit 😊))
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Érdeklõdnék nem tudtok olyan tutort ami a legalapabb dolgoktól mutatja be a progi kezelését pl:karakter mozgatás 3d-ben meg ilyenek mert kerestem a help-jében de feldobott a netre ahol igaz levoltak irva az egyes opciók értelmezése de a leg alapabbak nem.Olyasmire gondolok mint a Maya help video tutorai ami bele van integrálva a progiba, elõre is köszi a választ Üdv.
Valaki nem tudja, hogy lehet beallitani, hogy tabletes rajzolasnas a nyomas erzekenyseg csak az intensityre hasson?
link
\"So always look on the bright side of death\"
Nem tom mi a logika ebben az ide-oda újramegnyitásban, de biztos csak így mûködhet .
Arra figyelj, hogyha konvertálsz egy subtoolt polymesh3d-vé, akkor az külön készül csak el, az elõzõ toolban a subtool ugyanaz marad, le kell törölni és Append az új polymesht.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha a medellemhez szükségem volna egy plusz objekt-re ( pl.: egy gömb) , akkor hogyan tehetném azt pluszban hozzá ?
Illetve hozzá tudom tenni de nem tudom külön mozgatni ,mértezni, semmit... Berakja alapból az origóba, fix mérettel és kapásból össze van nõve az alap modellel ... Egy filmecskén láttam , hogy sorban kerültek a jelenetbe a plussz cuccok, utána abszolut külön is tudott dolgozni valük, de olyan gyorsak ezek a zb filmek, hogy semmit nem látni mit kapcsolt-nyomott meg az illetõ .
THX ...
Ez a max-es.
Tab itt is ugyanúgy leveszi a toolbarokat. Az oldalsó kihajthatóakat nem.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Itt van valami expert mode, vagy hasonló ?
A másik topikba valaki írta hogy külön a modellt és a displace mapot importálva megeszi, de nem jövök rá hogy is megy ez 😞(((
GA-P31DS3L; Core2Duo E6420(3133Mhz :P); 2x2GB GeIL DDRII; Ati HD 3870; WD 250GB + LG L192WS 19\" LCD
GA-P31DS3L; Core2Duo E6420(3133Mhz :P); 2x2GB GeIL DDRII; Ati HD 3870; WD 250GB + LG L192WS 19\" LCD
2. Egyáltalán nem konvenciónálisan mûködik. Amíg nem érez rá valaki, addig olyan, mint linux alatt a VI editor. Nyögvenyelõs, nem érthetõ a koncepciója, stb... De ha ráérzel, akkor elszáll az agyad.
nem tud vki vmi magyar Tutorialt ehhez a progihoz? még nem sikerült tájönnöm hogy hogyan is kell használni...
Mindenkinek ajalnom, nagyon jo.
Továbbá zbrushcentral-on megtalálható a practical manual. 20 Mb. Ingyenes. Igaz, hogy ZBrush 2.0-hoz való, de kezdetben úgysem a legújabb toolokat kell feltétlen kihasználni.
http://www.psionic3d.co.uk/page.php?3
pár basic
Ha egy objektumon pl. hookbrush-t akarok használni akkor kirak 2D-be , na most onnan hogyan tudok ismét rendes 3d editbe visszakeveredni ????
THX !!!
(Gõz ki... elmegyek lenyugtatom magam egy fürdéssel.)
A honlapon néztem egy videót, ahol ugyan így csinálnak szemet egy halnak és ott valamiféle "Polymesh3D displacement in progress" feliratot látok, miután megcsinálja a szemet, de ilyet nem találtam a progiban! Valaki segítsen légyszives!
Illetve a Zbrushcentral tutor fórumait.
Export=értelemszerûen, ha már van mit exportálni, a Tool palettán található.(Obj,Dxf)
Új layer=Layer paletta, ott pedig create, vagy duplicate ha klónozni akarod.
Render=a Render palettán a neked tetszõ beállítással, renderelsz, majd
amit látsz, a Document palettán export.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Hohy lehet rétegeket csinálni zbrushban? teháth külön rétegekre mást festek.
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Hungarian rFactor League / http://hrfl.uw.hu