ZBrush

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na utoljára megpróbálom:S
egy kis nfr:

lac coo
Elég durván sikerült a 3.1 update !
Pl. a snake hook is lazán mûködik 3D-ben ... Csak annyira átvariálta a kezelõszerveket, hogy én most nem találok semmit 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

MANOWAR
Köszi utána lessek.

Introduction to ZBrush 3

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

MANOWAR
Hello mindenkinek.
Érdeklõdnék nem tudtok olyan tutort ami a legalapabb dolgoktól mutatja be a progi kezelését pl:karakter mozgatás 3d-ben meg ilyenek mert kerestem a help-jében de feldobott a netre ahol igaz levoltak irva az egyes opciók értelmezése de a leg alapabbak nem.Olyasmire gondolok mint a Maya help video tutorai ami bele van integrálva a progiba, elõre is köszi a választ Üdv.

lantlant
Hi
Valaki nem tudja, hogy lehet beallitani, hogy tabletes rajzolasnas a nyomas erzekenyseg csak az intensityre hasson?

lac coo
Újabb kétperces "karakter" 😊))<#idiota><#zavart1><#vigyor5>.

ThomasGins
Pár szimpatikus basic tutor video.
link

\"So always look on the bright side of death\"

lac coo
Na végre rájöttem 😊))))) <#lama><#lama><#lama>

Nem tom mi a logika ebben az ide-oda újramegnyitásban, de biztos csak így mûködhet .

lac coo
Hát valami még mindig nem fér be a kis agyamba, mert nem sikerül, de próbálgatom 😊)))

Malakai
PolyMesheknél a transzformációkra (move, rotate, scale) a transpose jön be elméletileg. Transposeal pedig külön lehet transzformálni a subtoolokat, tehát a lényeg, hogy a subtooljaid polymeshek legyenek.
Arra figyelj, hogyha konvertálsz egy subtoolt polymesh3d-vé, akkor az külön készül csak el, az elõzõ toolban a subtool ugyanaz marad, le kell törölni és Append az új polymesht.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Toby0501
Hello! Ha a halas videóra gondolsz, akkor itt a válasz 😉 (angol)

lac coo
Akkor ismét kérdezek egy nagyon láma dolgot, nem tehetek róla , nem jövök ré, ...

Ha a medellemhez szükségem volna egy plusz objekt-re ( pl.: egy gömb) , akkor hogyan tehetném azt pluszban hozzá ?
Illetve hozzá tudom tenni de nem tudom külön mozgatni ,mértezni, semmit... Berakja alapból az origóba, fix mérettel és kapásból össze van nõve az alap modellel ... Egy filmecskén láttam , hogy sorban kerültek a jelenetbe a plussz cuccok, utána abszolut külön is tudott dolgozni valük, de olyan gyorsak ezek a zb filmek, hogy semmit nem látni mit kapcsolt-nyomott meg az illetõ .
THX ...

lac coo
Köszi , megpróbálom értelmezni 😊)))

Malakai
A ZBCentralon van egy topic, ahol a pipeline help van elméletileg...
Ez a max-es.

Tab itt is ugyanúgy leveszi a toolbarokat. Az oldalsó kihajthatóakat nem.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lac coo
Na, úgylátszik csak írogatok 😊))
Itt van valami expert mode, vagy hasonló ?

lac coo

lac coo
Valaki nem tud valami tutorialt, vagy nem tudná röviden leírni, hogy hogy a fenébe lehet behívni max-be a modellt ???
A másik topikba valaki írta hogy külön a modellt és a displace mapot importálva megeszi, de nem jövök rá hogy is megy ez 😞(((

lac coo
Gyakorlásból megint csak megdolgoztam a demohead-et 😊))<#zavart1><#zavart1><#zavart1><#idiota>.

OHHHHHH kösszönöm szépen!!!! sokat segítettetek...

GA-P31DS3L; Core2Duo E6420(3133Mhz :P); 2x2GB GeIL DDRII; Ati HD 3870; WD 250GB + LG L192WS 19\" LCD

ThomasGins

ThomasGins

lac coo
Ne kezd, jó ez , csak valamire önnálóan kell rájönnöd, videokat nézegess meg pdf-eket azoknál rájössz angol nélkül is a dolgokra ....

jóh igaz túlzás..vagy inkább kezdjem másik progival? mert most vmi ZBrush om van..

GA-P31DS3L; Core2Duo E6420(3133Mhz :P); 2x2GB GeIL DDRII; Ati HD 3870; WD 250GB + LG L192WS 19\" LCD

lac coo
"Csak " ? 😊)))))

köszike...és talán az alapokat h vaki elmondaná, mert nem naggyon vok otthon az angol nyelvben...mondjuk csak olyan hogy egy emberi arcot hogyan tudok megcsinálni olyanra amienre én szeretném..

lac coo
Nem tudnál direkt linket adni, nagyon nem találom 😊)))

hiftu
1. nem nagyon lesz magyar tutorial (Sajnos) Itt lévõ spílerek segíthetnek a kezdõknek..
2. Egyáltalán nem konvenciónálisan mûködik. Amíg nem érez rá valaki, addig olyan, mint linux alatt a VI editor. Nyögvenyelõs, nem érthetõ a koncepciója, stb... De ha ráérzel, akkor elszáll az agyad.

hali!

nem tud vki vmi magyar Tutorialt ehhez a progihoz? még nem sikerült tájönnöm hogy hogyan is kell használni...

Tényleg kicsit, de az alapokhoz jó az.
hiftu
Elnézést, nem fejtettem ki teljesen. A Gnomontól az Introduction to ZBrush, ami kicsit szétszórtnak tûnt. A többi lehetséges, hogy jobb...

Jó még a Gnomon tól, Az Illustrating with Zbrush 2DVD-s anyaga Meats Meierrel, és a Get in Zbrush Glen Suthern-el.
Boba
Gnomontol Zack Petroc-tol a Digital Sculpting Male anatomy vagy mi nagyon jo. Zb2hoz van de nagyon korrekt. Vegigviszi a lowpoly mesh elkesziteset, a ZBrushban a lepeseket, elmagyaraz par dolgot, hogy mit miert, max ujratopologizalja a mesht. (Maya+Zbrush de barmilyen progira alkalmazhato termeszetesen)

Mindenkinek ajalnom, nagyon jo.

hiftu
Digital Tutor: Introduction to ZBrush. Nekem bejött. (Gnomon annyira nem. Mintha rögtönözne, hogy mit is csináljon.)
Továbbá zbrushcentral-on megtalálható a practical manual. 20 Mb. Ingyenes. Igaz, hogy ZBrush 2.0-hoz való, de kezdetben úgysem a legújabb toolokat kell feltétlen kihasználni.

ThomasGins
F*szák!

lac coo

lac coo
Milyen jó is az a MAX-os help.... 😊)))))

ThomasGins
video tutor nagyon sok van,aokbol lehet ellesegetni.
http://www.psionic3d.co.uk/page.php?3
pár basic

lac coo
Valami nagyon kezdõknek való tutorialt nem tudtok ? Csupa haladó dolgot találtam, de pl nem tudok törölni mesh-eket stb ....Alapok nélkül meg mehetek a búsba....

lac coo
Na most nagyon láma kérdésem lesz, de az egész délutánomat rászántam és nem jövök rá a megoldásra.

Ha egy objektumon pl. hookbrush-t akarok használni akkor kirak 2D-be , na most onnan hogyan tudok ismét rendes 3d editbe visszakeveredni ????

THX !!!

hiftu
Arghh.. Valaki megmondhatná hogyan lehet értelmesen kezelni egyáltalán az alap funkciókat. Gondolok itt sima rotate-re. Van, hogy elmászik a fókuszpontja és valami 5km-rel arébb lévõ pont körül forgat. Ha a Zphere-t szeretném elforgatni akkor valami nagyon idióta eljárás alapján csinálja. 1 mm-t mozditom az egeret, semmi. 2 mm-t mozditom, akkor 3 kört tesz meg körben. Scale szintén ilyen. Inkább csak zsugoritani lehet, mert az megy faszán, de nagyitani azt nem... Ti ezt hogy oldjátok meg?
(Gõz ki... elmegyek lenyugtatom magam egy fürdéssel.)

lac coo
Zbrush3.
PW:hereisthethoothpaste...nowwhereis

7 napos próba verzió ...

Toby0501
Hello! Elkezdtem próbálgatni a programot, de van egy kis gondom vele.. Van egy alakzatom és szemet 3D Sphere-bõl próbáltam varázsolni, ez még ment is... De miután ezt megcsináltam, sehogy sem tudtam tovább szerkeszteni a 3D-s modellemet 😞
A honlapon néztem egy videót, ahol ugyan így csinálnak szemet egy halnak és ott valamiféle "Polymesh3D displacement in progress" feliratot látok, miután megcsinálja a szemet, de ilyet nem találtam a progiban! Valaki segítsen légyszives!

Javaslom, azokat a tutorokat/tutor scripteket nézzétek rendesen át, amiket kissé lejjebb belinkeltem, különben örökké ilyen alap kérdéseitek lesznek.
Illetve a Zbrushcentral tutor fórumait.

Export=értelemszerûen, ha már van mit exportálni, a Tool palettán található.(Obj,Dxf)

Új layer=Layer paletta, ott pedig create, vagy duplicate ha klónozni akarod.

Render=a Render palettán a neked tetszõ beállítással, renderelsz, majd
amit látsz, a Document palettán export.

ÉS h lehet renderelni?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Haliho!

Hohy lehet rétegeket csinálni zbrushban? teháth külön rétegekre mást festek.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

EasyDriver
Sziasztok! Nemrég kezdtem foglalkozni 3d progikkal (cinema 4d, 3dsmax, zbrush). Elég kezdõ vagyok még, de tutorialokból igyekszem megtanulni dolgokat. Egy valamire viszont nem tudok rájönni.. Zbrushból elvileg ki lehet exportálni a modelt? Mert át szeretném vinni cinema4d-be pl. Én csak BMP, PSD és TIF kiterjesztéssel találkoztam exportnál. Elõre is köszi a segítséget!

Hungarian rFactor League / http://hrfl.uw.hu