ZBrush

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja tényleg, lol. A5 öt akartam írni, A6 nál nincs is kisseb..
Intuos meg rulez!
Boba
En egy vagy 4 eves Intous2 A4-et hasznalok... piszok mod megerte az arat, nagyon szeretem! En a minimumnak inkabb A5-ot mondok, bar nekem meg az is pici lenne. A6-on _szerintem_ keptelenseg dolgozni, az nagyon picike mozgasterulet, szerintem pontatlan is lenne.

I
tt van egy pár
http://www.pixmania.com/hu/hu/757/160/xx/104/9/criteresn.html?itag=10528
A6 nál kisebbet nem érdemes venni.
berlinboy6329
Én is kíváncsi lennék mi az a Wcom Tablet,Googlen rákerestem,talált is de olyan 20k-tól 750k-ig van mindenféle.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Még jobb lesz majd kidolgozva!
A hátsó 2 dupla(?) mi célból? Fogó szerv, vagy farok?

Más: Próbált valaki már több gyártótól tablet-et, persze Zbrush használatra gondolok.
Namert azt hallani, hogy a Wacom-ok az obertuttik.
Én most egy kis A5-ös geniust próbálgatok ami kölcsön van, és igen jónak tûnik. Érdekelenének a tapasztalatok, mielõtt veszek sajátot, mert feleslegesen minek fizesek esetleg többet.
THX, pedig tényleg csak végigtoltam a spider tutort.
berlinboy6329
Hmm,ide még nem linkeltem 1 képet sem(Vagy igen?)

Itt van a mostani projectem,sajna október vége óta nem nyúltam hozzá.Ezt még Tutor alapján csinálom,de ha elég videót megnéztem,hogy kb mit hogy kell modellezni.A lényeg:ZSphere modelling,és onnan csak sculpting.Subdivie:6-os.Itt is lesz letextúrázva,csak az a baj,hogy utána mayába kellene átvinnem,a tutor meg lightwavehez ven,szal az LW-hez mellékeltr scenet,kell a.)Lemásolni b.) sajátat alkotni(Ez jobban hangzik)Még van 1 kis sculpting a testén,el kell érni,hogy kicsit rücskösebb legyen,aztán mehet a textúra,Displacemnet map gyártás és végül....nem is kell displacemnet,nincs is mire rárakni. :/ Akkor megy be úgy.Szal a kép:

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

ILLNeo
Ne viccelj azért ez tsztnek túl jó... szerintem

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

Abszolút igazad van!
Amint meg jön (valamikor) az ihlet/téma, hogy milyen komplett scenebe is tegyem, abban így is lesz, ez momentán csak teszt volt.
ILLNeo
ha már ilyen szépen kidolgoztad...

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

ILLNeo
szép!<#taps>

Szerintem viszont a szörös verzió miatt ugy kellene a világítást beállítani hogy jobban látszódjon a szeme, attól egy kicsit élethûbb lenne. (Csak egy ötlet nem kioktatás)<#smile>

Na ilyen lett a pókom a tutor alapján
Brushpók
Itt pedig igen jó tutor videók:
Tutvids
ILLNeo
Köszi

Hi mindenki.
Igen hasznos plugok/scriptek a Brush-hoz:
Scripts
berlinboy6329
Vagy ha más megoldás nincs,és nem jön be semmi probléma,akkor azt a kb.15 db videót egyszerre megnézni és megcsinálni.5-6-7-8 percesek 1enként kb.

Boba
Amugymeg, ha nagyon fontos lenne akkor nezz utana a multi displacement-re Zbrush alatt... vagy valahol a neten. Azzal megoldhato, hogy kulonbozo szeletekre oszd az objectet, de ahhoz mar mayaban is ugy kell UV-znod. (meg ezt kezdoknek inkabb nem ajanlom... inkabb a bump)

Boba
Miert nem csinalod azt, hogy 4es subdiven maradsz es a tobbit pedig mint bump fested ra?

berlinboy6329
Tudok,csak a reagálási idõ hatalmas meg sajnos mégsem tudok dolgozni,mert isolatenél félni kell hogy kilép,meg egyáltalán nem tudom elmenteni a modellt.Save tool,és ncomplete file write,rendszerösszeomlás(Na jó csak a progi 😊 )és vége mindennek.Ha meg nem tudom elmenteni,az baj. :/ Nagyon.Nem tom mi legyen.5-ösben mégis csak többet lehet részletezni,mint 4-esben.Vmi majd lesz.

Boba
nemkell pontosan, igy is jo... Hat, lehet, hogy ennyi rammhoz ennyi poliszam eleg. Ez is jo szam... a Zbrush 32 bites program, 2 gigat tud megcimezni es igy tud 4 millat kezelni. Ha ugy nezzuk orulhetsz, hogy 2.3-al tudsz meg dolgozni.😊

Sajna a ZB ilyen.😞

berlinboy6329
Gondoltam,hogy több Ram kellene.Még mindig kiírja h incomplete file write,mikor el akarom menteni,és mikor isolate-ot akarok pl a fejre de akkor viszont hiba,leáll és vége mindennek.Amúgy poly szám kell? 2.29 millió kerekítve,mert nem tom pontosan mennyi.

Boba
Az 5os subdive sokat nem jelent... polyszamot kellene mondani. Zbrush 4 milla poligonig kepes stabilan kezelni az objecteket, persze ez ram mennyiseg fuggo. Max 512-t adj meg neki... es ameddig engedi, addig enged. Esetleg lehet meg tobb rammot venni bele, hatha.

berlinboy6329
Már tárgytalan.

De van más:Menniy RAM kell neki hogy 5 ös Subdivedban tudjak dolgozni?Mert alap 256-ra vn a compact mem állítva. Beszarik.(Hibát észlel leáll)

Feldobom 520-ra.(Ugyanaz).Feldobom 720-ra-768MB DDr-em van-kiírja,hogy incomplete file write,mint az elõzõ 2-nél,de most megcsinálja.Elkezdtem dolgozni,és hopp undózni kellett,ilyenkor behal,majd hibát észlel leáll.Puff szevasz.Vmi 5let?

berlinboy6329
Rég nem írt senki.

Lenne 1 kérdésem.Modelleztem vmit.ezt bevittem Zbrushba,és nyomtam vele v 1,5 h-t.El akarom menteni.Hogy kell?Document/save as.. Megadom a nevet,de mikor betöltöm,nem tom folytatni a munkát mert nincs ott az edit object fent.És csak rajzol vmit ha hozzá akarok nyúlni.

ILLNeo
nagyjából ismerem

vki,jól ismeri a zbrusht? mert lenne 1-2 kérdésem 😊
tutorialokat csinálatok ahogy van idõm , de nah van 1-2 kérdésem 😊
szal aki ismeri a progit, és tudja is, akkor az jelentkezzen =D

\"Hi , I\'m Douck ! FUUUUUUUCK !\" i5,8gb,560 ti

ILLNeo

ILLNeo
Elsõ Zbrush munkám

DEXTER92
Valaki nem tudja hogy honnan tudom leszedni a zmodeler2-t?

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

Pofátlanul elegánsan felrúg néhány eddigi megszokott modellezési szabályt és hagyományos módszert. Egyszerûen kolosszális.

-What\'s your name?| -Amigo!| Amigo what?| Amigo Amigo!

SoDI---
ha dvd, minek a könyv? 😊

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

QuippeR
naja, valami dvd+könyv solutiont én is el tudnék viselni 😛

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

SoDI---
nekem igazából a "digital-tutors" teljes zbrush basics cd-je kéne... 😞

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

cenobite
ZBrush tutorial fórum

NAGYONNAGYON sok hasznos tanáccsal, letölthetõ, ZBrush-ban megnézhetõ tutorial-al, és nyalánksággal. Must see!

gamertag: kenobita

SoDI---
Jaa, hogy ezen ilyen lazán 50 megás videóók?

Akkor duplán köszi 😄

SoDI---
Igaz, hogy ez csak egy teljes training 7 sample videója, de nagyon köszi.
Teljes tananyagnak úgy is ott van a digital-tutor basic összeállítása. 😊

QuippeR
innen a head modeling demo, meg a két másik modeling demo _nagyon_ jó! a többit még nem néztem.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

SoDI---
Hát finoman szólva is elég szokatlan a cucc kezelõfelülete.
Mitagadás, elkél hozzá az a több gigányi videótutorial, amiket szedek hozzá 😄

ILLNeo
Én próbálkozok a zbrush-sal, de még sehol nem tartok... (nincs idôm rá)

cenobite
Kösze!

ILLNeo
Nagyon szép lett...<#taps>

cenobite
Elsõ próbám ZBrush-al.

Részletek+textúra+színezés még hátravan. Nagyon jó kis program, rengeteg lehetõséggel.

cenobite
Asszem a megalkotott objektumot elraktározza, szóval ha valami miatt nem tudod újra forgatni/szerkeszteni, akkor egyszerûen New Document és a Tools között ott kell lennie az elõzõleg rajzolt cuccnak.

Amúgy a zbrushcentral oldalon rengeteg tutorial, letölthetõ objektum és egyéb csemege található. Látogassátok gyakran!

Üdv.Egy kérdés.Megrajzolok valamit és ha más objektumra kattintok vagyis mondjuk újrakezdek valamit a régi objektumot már nem tudom ujból megfogni.Hogy lehet visszatérni az egyszer már elkezdett objektumhoz.
nogre
Hi Mindenkinek!!! <#wave>

Én nemrég fedeztem fel ezt a joo kis progit és nekem nagyon bejön!!!<#smile>
Igazábol nem nagyon tudom használni, csak pár kezdetleges fejet tudtam kreálni vele!! Nem tud valaki egy olyan oldalt ahol magyar tutorialok is vannak??????
Azt nagyok megköszönném!!!

..::: [Gyaloggalopp] Nogre | Orc Berserker lvl 43 | Gaiahon :::..

Evogordon
Ezzel a zbrush2-vel nem lehet textúrázni? Mert én arra értettem a tutort.

Szerintem a legegyszerûbb, és leglegálisabb (már ha vkinek számít) egy ingyenes progival kezdeni a 3d-t. Ottvan például a Blender 3d, minden benne van ami a kezdetekhez kell. Amúgyis egyre komolyabb a progi.

Zbrushal 2napja kezdtem el ügyeskedni. Tegnap este elkezdtem egy rajzom alapján zsphere-ekkel varázsolni. Persze bekakált a progi vmiért, így kárba veszett a cumó. De nekiesek még, majd rakok fel képet! Akik használják már, nem linkeltek be saját munkákat? Kíváncsi vagyok...

A látszat csal...

ILLNeo
Evogordon!

Photoshop Lap

Evogordon
Honnan lehet texturázási tutorokat leszedni?

ILLNeo
necc