Tunerkártya-HELP ??????
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fater gépébõl kiszedtem egy régebbi Mercury tv tuner kártyát h használnám, de Vista nem ismeri fel...két slotban is próbáltam már de még ismeretlen eszköznek sem titulálja,mintha nem lenne a gépben. Pedig tapintásra meleg,ergo kap áramot...valaki?
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Asus My Cinema-U3000 Hybrid külsõ tuner errõl mit gondoltok?

Vettem egy Pinnacle pctv analog usb tunert.
Az M1 et kellene befogni mivel a nyári meccseket szertném nézni de nincs tv közelben.
Felteszem a progit hozzákötöm az antennát és csak a tv2 jön az is élvezhetetlen minõségben. A pinnacle honlapján azt írták hogy Németországot és PAL-B szabványt kell beállítani az meg is történt de így sincs m1.
Szerintetek mi lehet a pobléma?
<#beka2>#beka2>
Ma visszavittem a tunert, és a csávó kicserélte egy MIS TV@nywhere Plus-osra.
Ezzel ugyan az lenne a baj,hang van kép nincs.
Vagy ha kattintok valami Time Shifing-re akk pedig kép van hang nincs.
Azt mondták, hogy az országot kell állitani másra, és hogy függ a kábeltévé szolgáltatójától is.
Már egy csomó országot kiprobáltam, de nem megy.
A TV szolgáltatóm Fiber Net.
PLS help<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#csodalk>#csodalk><#wilting>#wilting><#help>#help>
Nem ide tartozik (vagyis csak részben), de hátha ti tudtok segiteni.
Vettem egy ASUS My Cinema-P7131 Hybrid tipusu TV-tunert, de nem tom mi a baja, mert nem jó.
Azt a programot használom amit adtak hozzá CyberLink PowreCinema 5-ös programot v581-es verziószámu.
Tehát az lenne a probláma, hogy Hang van Kép nincs.<#szomoru1>#szomoru1>
Mondták, hogy valamit állitsak át Egyesült Királyságra, és akk jó lesz, de nem lett jó.
A hang az tökéletes, és TELTEX is van, de kép nincs csak egy feketet háttér.
Nem tudom mit kellene vele csinálni.
Aki tud segiten PLS írjon.
elõre is THX
<#integet2>#integet2>
Belefutottam egy furi problémába, és ez ügyben kérném a segítségeteket. Adva egy Hauppauge WinTV Theater tuner, ami jó ideje megbizhatóan müködik. Heveny gépfejlesztés során az mbo-cpu-vga-ram négyes kicserélödött, XP reinstall. A tunert nem birom beüzemelni, a video device driverek telepítése közben hibaüzenettel elszáll.
Ami nekem tipp, hogy jelenleg egy Quadro FX1500-as vga van benne ideiglenesen.
Valakinek van vmi ötlete?
Köszönöm
81BD/75PR/6xDA - on Sayha
Kábel vagy Antenna? Van egyáltalán videobemenet rajta???
Mert alapértelmezetten hagytam
Kábelre állítottam
Itt olvasgass a FAQ-ban szerintem, ha utána sem megy a dolog kérj segítséget az oldal készítõjétõl, jó esetben a PH-n elérheted PÜ-vel.
Scarttal próbálkoztam, de azt meg nem akarja felismerni. Úgy próbáltam, hogy a scart bement a videóba, abból kijött a két audio és a videó kábel, és azókat dugtam be az USB stickbe. Így viszont nem találja meg keresésnél. Mit használjak?
Vettem karácsonyra egy Pinnacle USB tunert (Hybrid Pro Stick) Igazából nem is tv-zésre kéne hanem VHS kazikat átvenni a gépre aztán DVD-re. Mivel nincs sok kábelem ezért sima antennakábellel kötöttem össze a gépet a videóval, de nagyon rossz minõségben jött át a cucc. Valami tipp, hogy hogyan tudnám összekötni a videóval, hogy normális minõségben jöjjön át a kép?
Elõre is köszi
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
A settopbox meg ugyanúgy mûködik, ahogy ma is. Lévén a dekódernek nevezett, szolgáltatók által osztogatott cuccok is ebbe a katagóriába tartoznak. Esetleg kellhet hozzá egy kódkártya.
Az az antenna is igazából csak az adótól távol kell. Adó közelében egy darab koaxkábel is megteszi.
de annyi baj legyen, legalább tudok felvenni cuccost😄
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
mi az a setopbox hogy müködik?
van 1 kis antenne hozzá az nem elég a jó vételhez a ph tesztekbe azt használták?
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
A pájneköl a legjobb már több esetben is bebizonyosodott számora, hogy egyáltalán nem igaz. A most nálamlevõ USB-s tunerüknek is elég gyér a képminõsége. Az sw-e meg zabálja az erõforrást, kell neki több mint 100MiB RAM! És ez még csak TV nézés, sehol a felvételi mód. A PVR2 sokkal jobb szolgáltatásokkal (pl bármilyen DS codec-et használhat az ember, amit úgy paraméterez, ahogy azt a codec engedi, ezzel szemben a pájnekölben csak három lehetõség van, minimális konfigurációval. Ennél még a sima WinMedia codecek is több beállítást engednek, pedig azok sem kényeztetik el az embert) beéri 20MiB-tal, és a vinyón is csak fele annyi helyet foglal, mint a minimálisan telepített pájneköl "program". Utóbbihoz persze kell NET Framework 2.0, ami további 1xxMiB.
A DScaler meg nem lesz a legjobb addig, amíg nem képes normálisan felvenni, illetve a hw 3D Y/C és NR témákhoz hozzá sem szagol.
Nem két év utánaolvasás hanem közel öt év személyes tapasztalat van mindezek mögött. Találkoztam már jópár tunerrel, volt közte pájneköl, terratec, ánus és Leadtek, néhány noname kíséretében (tudom nem minden, de nem állok úgy anyagilag, hogy csak passzióból vegyek tunereket. Azért célom beszerezni valahogyan Avermedia és Hauppauge tunereket is). A Leadtek az, amelyikkel a legkevesebb szívás van, nem gusztustalan a termékpolitika (mint pl a pájnekölnél) és folyamatos a sw fejlesztés.
egyébként a pinnacle szoftverek 1 idõután jók szoktak lenne
a pctv pro-hoz is kellet 1.5év mire jó progi lett hozzá
én a dscalert használom 1 astrovision LG tuner bt878a+-om van
ez a legjobb progi
felvételre a winxp-s movie maker 2 használom de ritkán
amiket én utána olvastam a 2 év alatt a Pinnacle cuccok a legjobbak csak érteni kell hozzá, meg 1 kicsit szenvedni vele de megéri
Egyébként jó pájneköl szokás szerint ugyan azt a hw-t eladják több néven is, más körítéssel. A legegyszerûbbekhez lényegében semmiféle sw szolgáltatás nem jár. Nagyon meg kell nézni mit vesz meg tõlük az ember (én spec semmit), ez nem Leadtek, ahol sw oldalról minden tuner egyenlõ.
DVB-T-n nincs komoly választék: m1, m2, Duna. Talán még belekerülnek az alap multiplexbe a kerTV-k (azaz TV2 és retekklub), a többi fizetõs lesz. Azokat meg ezzel nem fogod venni.
Ha mindenképpen csak notebookhoz kell, akkor inkább Express Card, vagy PCMCIA tunert vegyél.
és ott ál feleslegesen a slim helye, ahova jól álna a tuner.
Én is azért kérdeztem, mert az ismerõsöm a Balaton partján lakik, és elméletileg odáig még elér a kab-hegyi adó lefedettsége.
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
a felvétel nem lényeg
itt nam messza van tõlünk a kab-hegy ott állítólag van kísérleti adás
szerinted ezzel milyen csatornákat lehetne befogni itt veszprémegyébe ingyen?
http://prohardver.hu/hir/uj_pinnacle_digitalis_tevevevok.html
azért akarok usb-s mert laptopba is át tudom rakni

A kábeles adás továbbra is analog lesz. De ha digitális is lenne, a mai hibrid tunerek nem lesznek használhatóak hozzá, lévén ezek DVB-T-t támogatnak, a kábeleshez meg DVB-C kell. Egyébként a DVB-T-vel, azt leszámítva, hogy csak nagyon szûk a választék, nincs probléma.
Az elsõ kérdésem az lenne, hogy ha usb 2.0-t támogat a gépe, akkor érdemes inkább usb-s tunert venni? És nagyjából sebességileg megegyezik az usb-s és a pci-os?
A másik kérdésem az lenne, hogy mivel x éven belül digitális sugárzás lesz országunkban is, ezért gondoltam, hogy valami hibrid tunert fogok vele vetetni. Esetleg van valakinek tapasztalata vele, hogy jól jön-e rajta a jelenlegi dvb-t tesztsugárzás vagy, hogy érdemes-e egyáltalán ilyent vásárolni?
Elõre is köszi a válaszokat!
Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/
tegnap vettem egy asus my cinema p7131 tv tuner-t és az a baj h csak a 2 hangfalból egyik szól, vagy ha szól mindkettõ akkor visszhangzik és pattog a hang. mi lehet a baj?
most a másik kérdés. mennyire éri meg ilyet venni? milyenek a tapasztalatok? jó márka az Avermedia?
link
de szerintem nekünk nem iylen van, hanemsima kábeltv, koax kábellal.
és ugye vanak a hibryd kártyák, amik elméletileg analóg is digitális jeleket is tudnak fogni, etc etc, link
csak sehol egy kép, vagy egy jó leirás, hogy akkor most egy koax kábelt beledugok és akkor müxik öröm és bódottá.
Itt van egy oldalnézetes kép, de itt se látom jól hogy akkor mi megy bele. De ha jól veszem ki akkor van hozzá egy kis átalakító, ami koaxot svideoba alakit át (szerintem csak olyat lehet beledugni)
Ha hülyeséget mondok akkor sorry, nem értek hozzá, nem akarok kb egy 20-st feleslegesen kidobni😊
Ha a kábel tévéd digitális, akkor kb. semmilyen tunerre nem tudod rákötni, mert ahhoz DVB-C tuner kéne, és abból forgalomban ahogy láttam csak NTSC van. Ebben az esetben a dekóderbõl kéne a videobemenetre kötni.
Kérdésem, hogy nem találtam neten olyan képet amin rendesen látszódik, hogy milyen kábel megy bele. Szóval ami jön itthonra kábeltv, azt szeretném laptopra kötni, de ezzel lehetséges? Vagy ez már valami digitálsi szabvány?:S (jó usb-s is)
koax kábellel kéne kötni.
most költöztem fel koliba pestre igy kaptam a gépbe 1 tunert(Hauppauge WinTV 88x Video (+IR)-t a Vettem hozzá 1 Thomson antennát és nem tudom h a chanell beállításoknál a keresésnél milyen paramétereket kell megadni.
Fajtálya gondolom antenna de a Format mi??(Pal N,M,DK,Secam,NTSC)???
elõre is kösi a segitséget
Nekem olyan problémám volna hogy van egy mercury tv tuner kártyám és ms-mpeg4 formátumban akarnék felvenni vele de 1 mp perc után leáll a felvétel,viszont ha más formátumban veszek fel akkor vesz fel normálisan.
Ötletet szeretnék kérni hogy mi okozza ezt a hibát.
Mért van ilyen csík a kép tetején? Oké tom hogy az is lehet a hiba hogy koax-al kötöttem be a Digi TV-t 😄 (még nem vettem másik kábelt).
Amúgy egy Leadtek Winfast TV2000 XP RM a kártya .. Mi lehet a baj? :S