Tudatos álom / testelhagyás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Igen! Gyorsan tanulsz!:):):):):)
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Tényleg miért remegünk, reszketünk ha fázunk?
"Alvásparalízis közben viselkedjünk nyugodtan, lélegezzünk egyenletesen, relaxáljunk, hiszen a jelenség általában nagyon rövid idõn belül véget ér. A bénultság megtörése érdekében meg lehet próbálkozni kisebb mozdulatokkal, illetve ajánlott a mentális
koncentráció"
Azt meg nem is tudtam, hogy alvás közben felületesebben lélegzünk, eddig abban a hiszemben voltam, hogy alvás közben elmélyül a légzés.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Mint tudjuk az alvásparalízisnél a test még nem ébredt fel. A mellkhasnyomás azért van, mert alvás közben nem veszünk olyan mélyen levegõt, mint ébren, így a mellkas izmok is jobban össze vannak húzódva, ezért nem tudsz mélyebb levegõt venni, és ez a folytogatás érzetét kelti, és a mellkasnyomásét.
Alvásparalízis közben híres sakkmeccsek állásait szoktam elemezni.
...dehogyis. Mostanában ha van is, akkor is csak pár másodpercig tart, ami alatt még egy komolyabb összeadást sem tudok elvégezni. Amúgy meg nem zavar, szóval nem akarom megszüntetni.
Nincs semmi baja a tüdõdnek?
Két kérdés más szempontból: Nem próbáltál meg ilyenkor pl. matekozni fejben, számolni, erõsen elgondolkodni, mittom én? Nem próbáltál meg csakra irányítási (szív csakra) módszereket megtanulni? (Már ha hajlasz ezen területek fele...)
Az elsõt azért kérdezem, mert ha jól tudom a tudomány egyes képviselõi szerint ha matekozunk, egyéb "intenzív" gondolkodási tevékenységet folytatunk, akkor az agyunk elkezd "másépp" mûködni és ha igaz, akkor ezáltal elvileg meg kellene, hogy szûnjön. A másodikat meg azért, mert szerintem evidens, hogy a test energiaháztartását is az agyunk irányítja és lehet, hogy a mellkasnyomás vmilyen energiahiányos tünet.
Fú, nem tom ezért kapok-e tõletek...<#miaz>#miaz>
A crescendo meg egy remek oldal, már vártam ezt a könyvet. Nem is tudtam, hogy kijött, köszi szépen.
hogy éjszakázol(akár több napig), teljesen kimerülsz
a szervezeted már könyörög a pihenésért de úgy fekszel le,
hogy másnap "felhúzod az órát"-gondolom ti is szoktatok ilyet, ha
valami nagyon fontos dolog van fel tud ébredni az ember magától, irányítottan) ez meg is történik de reggel csak a szemed pattan ki,
a gondolataid kezdenek elindulni de a tested nem reagál :)
Nem ismerek olyan módszert, amivel véget lehetne neki vetni, de mindig elmúlik. Ha elfogadja valaki, akkor már kellemetlenséget sem okoz. A légzés amúgy nem áll le szerintem, csak akaratlagosan nem lehet közben lélegezni.
Azt meg végképp nem tudom, mivel lehet csak úgy "tripként" elõidézni. Drogok, alvásmegvonás, szellemidézés.. :)
Hogyan lehet véget vetni egy alvásparalízisnek?
Durván mondva "mesterségesen" elõ lehet idézni egy ilyet? vagy rásegíteni hogy átéljem? Azt mondják hogy nagyon ilyesztõ és félelmetes, mert nem is kapsz levegõt ha jól tudom, de én nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen lehet..
Nekem olyan tippem van, hogy a tudatom nagyon gyorsan éber lesz ébredéskor, nincs az a kómás átmenet, mint amikor valaki még azt sem tudja, hol van, mikor felkel az ágyból.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
például 27-28-ig mezei csiperke voltam egy Róma melleti mezõn,
1110-ben influenzavírus egy maja törzsfõnökben,
1111-1677ig egy majomkenyérfa a kalahári sivatagban, ekkor láttam elõször beduinokat:). aztán betemetett a nagy dûne és megfulladtam:(
1667-1811-ig galapagoson voltam mint teknõs, az volt ám az élet, nyufi meg minden,
1811-1902 ig egy japán leszbikus nõ voltam és léggitár-készítõkeént tengettem az életemet okinawán, szép kort éltem meg, köszönhetõen a jógának meg a taichi (egészségemre)-nek.
1902-ben 3 hónapig egy vizilóban voltam mint magzat, de szegény anyám elvetélt amikor a nagy rohanásban az orvadászok elõl,
1902-tõl 1967ig egy német férfi voltam, amikor kitört a világháború, engem neveztek ki egy összpontosító tábor élére, valami asunticc, vagy mi volt, már nem emléxem pontosan... ezután menekülnöm kellet, mígnem egy orosz táborban ettek meg a többi lakók, mert már nagyon éhesek voltak, az is ilyen összpontosító tábor volt.
a jelenlegi testemben nagyon jól érzem magam, remélem a következõkben koralként születek újjá, szeretnék látni csikóhalakat meg tengeri uborkákat. <#pias>#pias>
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Többször volt már velem, hogy ilyenkor vissza-aludva újra elõjött a zuhanás érzet, és alvásparalízis (ekkor már éberen) lett belõle.
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
"Az álmok leggyakrabban az alvás gyors szemmozgással járó, úgynevezett REM-fázisában jelentkeznek. Gyakran igen mozgalmasak, veszélyesek, eseménydúsak - olyasmik történnek bennük, amitõl kiugranánk az ágyból. Az emberi szervezetnek azonban van egy rendkívül agyafúrt mechanizmusa, amely megakadályozza, hogy mozgással is kísérjük álmainkat. Amikor a REM-fázisban mûködésbe lépnek agyunk mozgalmasabb, gondolkodásért, képzeletért felelõs területei, az agytörzsi szintû gátlás miatt szinte lebénulunk. Ez teszi lehetõvé képzeletünk vad szárnyalását álmunkban, miközben testünk mozdulatlan marad."
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
mind1
és ha most elkezdem hogy az egészet tudatosan csináltam, sõt álom közben néha még mintha 3méterrel lennék a föld felett elhinnétek?:D
éppen valamilyen kiránduláson voltam az összes ismerõsömmel akik közül mindíg csak egy személyt láttam,utána szóltak hogy a kórházban segíteni kéne lebuktatni a füveseket..(szegények) aztán adtak ránk fehér köpenyt még arra emlékszem ,hogy furcsáltam miért vagyok zokni nélkül papucsba..
aztán össze vissza járkáltunk még egy kislányra is emlékszek akinek nagy fájdalmai voltak és az anyja ott sírt melette.Ezután jött egy orvos aki szólt hogy vizsgáljam meg a most érkezett súlyos beteget.Na ez úgy történt hogy a kezembe nyomott egy injekciós tût amibe fél liter folyadék fért,a beteg teste le volt takrava és volt rajta 3 célkereszt,azt mondta a doki hogy mindíg a közepébe.Kb 5x beleszúrtam ,utána mondta hogy többet kéne és épp mikor szórtam megnyomta a fél literes flakont és az egész belefolyt az ember testébe.Õ meg csak röhögött hogy azért ne olyan sokat,én meg majdnem szívinfartust kaptam hogy megöltem egy embert.Ezután kaptama dokitol hálapénzt....amit a hawerom között elosztottam(bár nemtom hogykerült oda).Akkor gondoltam elmegyek wcre közben a folyoson ott állt sorban az összes ismerõsöm.A wcben majdnem eltvéedtem mert nagyon hosszú volt teli kanyarral.Itt képszakadás és épp sétálok haweromal az utcán erre mondja hogy megy riverbe egy csajjal(disco,én utálom a discokat mindenki tudja) aztán odamegy egy bokorhoz és elõvesz alóla egy szál jointot ami hasonlított ahoz amit tegnap tekertem.hát kb ennyi lett volna tudom nagy hülyeség de engem mélyen érintett :)
Ezt így nagyon könnyû mondani, amég nincs egy jó kis alvásparalízised.
Éppen azért félelmetes, mert végig tudatánál van az ember, és teljesen valóságos a tapasztalat arról, hogy nem mozdul egy végtagja sem + a félelmetes entitásról.
Megváltozott tudatállapotban hiába mondod valakinek, hogy az nem valóság, ahogy a diliházba a hallucináló õrültnek, a tapasztalata annyira valóságos, mint most neked vagy nekem.
Neked is hiába mondanám, hogy amit most tapasztalsz, az nem a valóság.